Explozii la granița cu România! Infrastructura portuară a fost afectată, camioane și depozite arse. Oamenii nu au primit alertă

Bombardamentele rusești s-au văzut din nou de pe malul românesc al Dunării. Dronele au țintit noaptea trecută porturile ucrainene din regiunea Odesa. Vorbim despre Reni, Ismail și Orlivka. Una a căzut în apropiere de graniță. În Ismail, infrastructura portuară a fost afectată, iar mai multe depozite și vehicule au fost avariate, a anunțat chiar guvernatorul regiunii Odesa, pe canalul de Telegram, scrie digi24.ro

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat marţi dimineaţă, că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier. „La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă. Știrea inițială Încă un atac a avut loc în apropiere de granița României.

Dronele au fost filmate în apropiere de localitatea Isaccea din județul Tulcea. Un bărbat a surprins în imagini atacul. În imaginile filmate chiar în vama Isaccea, localitate din județul Tulcea, se văd flăcările uriașe ale bombardamentelor.  Cel care a filmat strigă la colegii săi de pe barjă să plece cât mai repede din port.

„Dă-i drumul că mai vine o dronă. Auzi! Mai vine o dronă. Fugi, că pică aici! Uite, aici a picat, direct în vamă. Dă-i drumul!”, se aude vocea bărbatului.

Localnicii din Isaccea spun că luni noapte au auzit zgomote puternice, între orele 2.30 și 3.30, și că au văzut cinci – șase drone. Trei șoferi de TIR care erau în vama Orlovka au fost răniți. Patru camioane au ars. Două depozite au fost parțial avariate. Între orele respective nu a fost emisă vreo alertă pentru oamenii care locuiesc în Isaccea. Autoritățile de la vama Orlovka au anunțat că punctul de control nu va funcționa azi până la prânz, pe partea ucraineană.

IMPORTANT! Acces limitat în Aeroportul Chișinău până în 16 mai

În Aeroportul Internațional Chișinău, Poliția de Frontieră a suplinit numărul de polițiști de frontieră și de echipamente speciale de control, pentru a face față provocărilor actuale și a garanta securitatea călătorilor. În acest sens, din 1 până pe 16 mai 2024, accesul în terminalul aeroportuar este permis doar pentru pasageri și personal autorizat.

Decizia a fost luată pentru securitatea pasagerilor și pentru a îmbunătăți capacitatea de gestionare a fluxului sporit de oameni care zboară spre și dinspre Chișinău în perioada sărbătorilor. Măsurile luate sunt necesare inclusiv în contextul creșterii numărului de alerte false cu bombă, precum și din cauza folosirii terminalului aeroportuar în scopuri politice de unele grupări criminale care îngreunează activitatea serviciilor de securitate.

Poliția de Frontieră precizează că, din cauza recentei creșteri a numărului de alerte false cu bombă, a fost necesară evacuarea completă a aeroportului de mai multe ori. Poliția de Frontieră regretă disconfortul creat pasagerilor, dar accentuăm că prioritatea noastră este siguranța cetățenilor. Ne cerem scuze pentru incomoditățile create celor care își întâmpină rudele și apropiații.

Au fugit de război! Șase tineri ucraineni, reținuți în timp ce treceau ilegal frontiera noastră

Într-un caz de trecere ilegală a frontierei de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST au surprins șase bărbați ucraineni care în mod fraudulos au ajuns în R. Moldova. Din spusele acestora, ar fi fost ajutați în comiterea ilegalității de către un grup de persoane, contra sumei de 4 000 de dolari per migrant.

În data de 1 mai 2024, în timpul unei misiuni de serviciu la frontieră, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tocuz a observat din direcția statului vecin șase persoane care se deplasau grăbit spre interiorul R. Moldova. Operativ, în regiune au intervenit polițiștii de frontieră, fiind depistați șase cetățeni ai Ucrainei.

În cadrul documentării străinilor, aceștia au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova.

Totodată, din declarațiile acestora s-a aflat că pentru a trece clandestin frontiera moldo-ucraineană au achitat fiecare câte 4000 dolari.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în favorizarea migrației ilegale.

Tânăr de 20 de ani, prins cu droguri de circa 3 milioane de lei la el

Un tânăr de 20 de ani a fost reținut de oamenii legii, fiind cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, în scop de înstrăinare.    

Acesta a fost identificat și stabilit datorită intervenției prompte a polițiștii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Ciocana.   

Polițiștii au stabilit că suspectul este membrul unui grup criminal organizat specializat în comercializarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației ,,Telegram”.     

În timpul reținerii în flagrant, oamenii legii au depistat asupra bănuitului circa 5 kg de substanțe narcotice: 4 mii de pastile ,,ecstasy”, 1020 grame de droguri tip ,,MDMA”, 1120 grame de marijuana (cannabis), 220 grame de heroina și 210 grame de hașiș.    

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate este de circa 3 milioane de lei.    

În temeiul bănuielilor rezonabile cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri, în privința suspectului, instanța de judecată a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.   

Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, suspectul riscă de la 7 la 15 ani de închisoare. 

Oamenii legii continuă să întreprindă măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea identificării și altor persoane implicate în activitatea infracțională.    

Captură uriașă de droguri la Ciocana! Valoarea stupefiantelor depășește 2.500.000 de lei
Articolul anterior
Maia Sandu: ”Avem șanse ca până la sfârșitul acestui deceniu să ajungem în UE”
Articolul următor