Expoziție a unui renumit artist plastic basarabean în Estonia, în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului

În perioada 18 – 28 septembrie, Biblioteca Națională din orașul Tallinn, Estonia, este gazda expoziției de artă contemporană „L’art ou du jeu?…” a artistului plastic Simion Zamșa.

separator
Evenimentul este organizat în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Estonia, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

În Republica Moldova, Zilele Europene ale Patrimoniului au loc în perioada 10 septembrie – 12 octombrie 2019, sub genericul „Artă și Divertisment: Descoperă Artistul din Tine”. Evenimentele culturale sunt organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu suportul financiar al Consiliului Europei.

Simion Zamșa este un artist plastic, pictor și grafician, Maestru în Artă din Republica Moldova. Între anii 1993-2009 a participat la mai multe expoziții naționale și internaționale, la care a devenit laureat.

Simion Zamșa și-a expus lucrările și la cunoscute expoziții de peste hotare, cum ar fi cele de la Moscova (1987), Tallinn (1988), Tbilisi (1999), precum și la Zilele Moldovei în Germania, din orașul Frankfurt pe Main.

De asemenea, Simion Zamșa este autorul imaginilor de pe circa 10 timbre românești din perioada 1998 – 2000 și a câtorva din Republica Moldova.    

Un semn din bătrâni spune că iarna va fi lungă şi grea
Articolul anterior
Rețetă de plăcintă cu prune, rapidă și ușor de pregătit
Articolul următor
Alte articole interesante