„Fără Louis Vuitton”. Ksenia Borodina ,,nu dă doi bani” pe brandurile plecate din Rusia

Ksenia Borodina este revoltată de plecarea buticurilor de marcă din Rusia. Vloggera nu-și mai poate accesa magazinul virtual de cumpărături. La fel ca multe alte vedete din Rusia, aceasta este supărată foc.

Vedeta în vârstă de 39 de ani este surprinsă neplăcut de faptul că verificarea detaliilor comenzii de pe site-ul companiei ,,Louis Vuitton” a devenit acum o problemă.

Nu este un secret pentru nimeni că un număr mare de mărci străine au suspendat cooperarea cu Rusia, iar unele companii au recurs la măsuri atât de dure, încât și-au blocat site-urile pentru clienții ruși.

Astfel Ksenia s-a trezit într-o situație neplăcută, când serviciul magazinului Farfetch s-a dovedit brusc a fi indisponibil.

Prezentatoarea TV este pur și simplu furioasă că acum nu numai că nu va putea plasa o comandă, dar nu va putea vedea detalii în comenzile ei personale.

În plus, Borodina a remarcat că bunurile de lux erau la mare căutare în rândul celebrităților ruse care și-au cheltuit milioanele pe ele. Totodată, vedeta din „Dom -2” asigură că va trăi liniștită chiar și fără unele branduri.

Autoritatea vamală din SUA contrazice estimările lui Trump: ”Noile tarife au generat doar 500 de milioane de dolari, nu 2 miliarde pe zi”

Autoritatea Vamală şi de Protecţie a Frontierelor din SUA (CBP) pare să contrazică afirmaţiile preşedintelui Donald Trump privind veniturile zilnice obţinute din noile sale tarife comerciale, transmite CNBC.

Într-un comunicat transmis luni către CNBC, CBP a precizat: ”Din 5 aprilie, CBP a colectat peste 500 de milioane de dolari în cadrul noilor tarife reciproce, contribuind la un total de peste 21 de miliarde de dolari din 15 acţiuni comerciale prezidenţiale implementate din 20 ianuarie 2025 până în prezent.”

Actualizarea vine în contextul unei defecţiuni tehnice de 10 ore în sistemul financiar, care a împiedicat importatorii americani să introducă un cod ce ar fi exclus de la taxare mărfurile aflate deja în tranzit pe apă.

”Chiar şi în timpul întreruperii, fluxul mediu de încasări zilnice de 250 de milioane de dolari al CBP a continuat fără întreruperi”, a precizat agenţia.

Preşedintele Trump a declarat în repetate rânduri că Statele Unite încasează 2 miliarde de dolari pe zi din tarife, incluzând veniturile obţinute în urma aşa-numitelor tarife ”reciproce”.

Însă cele mai recente date publicate luni de Departamentul Trezoreriei arată că încasările zilnice din rubrica ”Taxe vamale şi accize” au fost de 305 milioane de dolari. Toate tarifele sunt colectate de CBP la punctul de intrare în SUA.

În aprilie, administraţia Trump a impus tarife mari pentru zeci de ţări, dar la scurt timp a redus temporar majoritatea taxelor vamale la un nivel universal de 10%, cu excepţia Chinei, pentru care tarifele au fost crescute semnificativ.

Administraţia a menţinut tarifele specifice sectorului auto şi se pregăteşte să anunţe noi politici comerciale pentru industria farmaceutică.

Noi dezvăluiri de la Dragalin. Scrisoarea este adresată fostului judecător de la Curtea Supremă de Justiție,Tamara Chișca-Doneva

În spațiul public a apărut o nouă scrisoare semnată de fosta șefă a Procuraturii Anticorupție (PA),Veronica Dragalin. De această dată scrisoarea este adresată fostului judecător de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ),Tamara Chișca-Doneva. În corespondență Dragalin oferă detalii despre dosarul penal în care este vizat magistratul. 

Dragalin scrie: ”în septembrie 2022, în perioada când cauza penală se afla la faza de urmărire penală, am fost abordată de Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, despre acest caz. Dumnealui a insistat că este foarte important ca Dvs. să fiți suspendată în continuare din funcția de judecător la CSJ pentru că altfel există un risc major că vor fi emise decizii ilegale de CSJ, menționând că clasarea dosarului ar însemna reîntoarcerea Dvs. în funcția de judecător CSJ. Țin minte acest moment pentru că a fost prima dată când m-am confruntat cu o situație complicată în funcția de Procuror-șef.”

Dragalin mai scrie că nu a calificat atunci această discuție drept amestec în urmărirea penală pentru că nu a conținut o amenințare sau altă formă de presiune.

Fosta judecătoare CSJ Tamara Chișca-Doneva este vizată într-un dosar pentru îmbogățire ilicită. Aceasta a plecat din sistem în august 2023, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM),care i-a acceptat cererea de demisie. În martie 2022, CSM a dat undă verde perchezițiilor la domiciliul şi în biroul vicepreşedintei CSJ. Tamara Chișca-Doneva era suspectată că, în 2014-2021, deținând funcția de judecător, a obținut o mărire substanțială a patrimoniului său și a membrilor familiei sale.

Fostul ministrul al Justiției, Sergiu Litvinenco, nu a comentat deocamdată scrisoarea publicată de Dragalin. Miercuri, 16 aprilie, Litvinenco a comentat însă alte acuzații care i-au fost aduse de Veronica Dragalin.

Două medalii de bronz pentru Moldova la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete

Ministerul Educației și Cercetării anunță că, lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete, desfășurată în Pristina, Kosovo, în perioada 11-17 aprilie 2025.

Potrivit MEC, medaliile de bronz au fost obținute de Anastasia Corsac și Laura Șestacov, eleve în cadrul Liceului Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău, iar mențiunile de onoare de către Bianca Iordachi și Andreea Francu, eleve la aceeași instituție.

De menționat că, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete au participat 219 eleve din 56 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de patru eleve și doi profesori:

– Laura Șestacov, elevă în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;

– Anastasia Corsac, elevă în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;

– Bianca Iordachi, elevă în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;

– Andreea Francu, elevă în clasa a IX-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău;

– Galina Rusu, doctor în științe fizico-matematice, secretar general în cadrul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova;

– Marcel Teleucă, doctor în științe fizico-matematice, Institutul de Matematică și Informatică „Vladimir Andrunachievici”, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău.

„Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Matematică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național. 

Totodată, MEC și ANCE adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare”, anunță MEC. 

Artistul din Rusia Andrei Macarevich a vorbit din nou aspru împotriva lui Putin
Articolul anterior
Eurovision 2022: Versiunea finală a piesei „Trenuleţul”, prezentată de Fraţii Advahov și formaţia „Zdob şi Zdub”
Articolul următor
Close menu