Fără roaming în România! Precizările deputatului Dumitru Alaiba

Președintele comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului anunță că vineri, la Chișinău, va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României, în timpul căreia va fi semnat acordul privind reducerea tarifelor de roaming.

Potrivit lui Dumitru Alaiba, pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova, tarifele vor scădea de cel puțin 10 ori. De asemenea, pentru apelurile primite în roaming în România din Republica Moldova nu va fi perceput tarif. Potrivit lui Alaiba, pentru serviciile Internet utilizat în roaming în România, tarifele vor scădea de cel puțin 5 ori.

Alaiba a făcut publică și statistica privind utilizarea roamingului cu România în 2019:

– Numărul de minute de apeluri efectuate de utilizatori în România – 1 012 534

– numărul de minute de apeluri primite de utilizatori în România – 1 307 964

– Internet consumat în roaming în România – 1 397 177 MB

Între 25% și 33% din întreg traficul de roaming utilizat de cetățenii Republicii Moldova, este cu România.

Realitatea.md amintește că ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României va avea loc vineri, 11 februarie. Cu acest prilej, vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii. Între acestea, acordul privind construirea unui nou pod peste Prut la Ungheni, programul de asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro și eliminarea tarifelor de roaming.

sursa: www.realitatea.md

ULTIMA ORĂ! Primarul de Boldurești, vinovat pentru moartea băiatului de 14 ani din Nisporeni. Acesta fugise de la locul accidentului

Astăzi dimineață, în jurul orei 07:00, polițiștii au reușit să rețină bărbatul de 47 de ani. Este vorba despre primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, iar mașina implicată în accident era de serviciu.

La 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni, un copil de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo.

Ofițerii INI, cei ai INSP și ai Direcției de Poliție Chișinău au fost ridicați imediat pe alarmă și în tot acest timp au întreprins o serie de măsuri speciale de investigație și de urmărire penală pentru a identifica, localiza și reține suspectul.

Bărbatul a încercat în toată această perioadă să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere.

În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă.

Aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Poliția continuă investigațiile, inclusiv cele în care este vizat un cerc de suspecți care au ajutat bărbatul care a comis infracțiunea la eschivarea de la pedeapsă și l-au ajutat să pună în aplicare toate acțiunile menite să ducă în eroare oamenii legii.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.

Amintim că un copil de 14 ani a murit după ce un șofer l-a lovit cu automobilul într-o localitate din Nisporeni.

Mama minorului de 14 ani, care a fost lovit mortal pe 19 februarie, la Nisporeni, a venit cu un medaj adresat șoferului care i-a luat viața bîiatului și a fugit de la fața locului.

Doi bărbați, reținuți după ce ar fi pretins de la doi jucători de poker circa 20.000 de euro

Polițiștii au reținut doi chișinăuieni, după ce ar fi pretins de la doi jucători de poker sume de 15.000 euro și 4.000 euro, pe parcursul lui 2023.


Victimele, doi bărbați, au participat la jocuri ilegale și s-au ales cu datorii inventate, după ce au pierdut în peste cinci partide.

Astfel, după ce a cedat presiunilor, bărbatul cu vârsta de 27 de ani le-a transmis suspecților 2.400 euro din 4.000 euro solicitați (peste 80.000 lei), după care a depus plângere la autorități. Totodată, cei doi au pretins de la celălalt jucător cu vârsta de 25 de ani suma de 15.000 euro (peste 300.000 lei).

Acesta din urmă le-a transferat 20.000 lei, după care a renunțat să transfere alte sume și a anunțat autoritățile.

De la domiciliile bănuiților, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, dar și a fost depistată o masă de poker profesională și seturi mari cu fișe.

Moldoveancă căutată de autoritățile din Germania pentru furt, depistată și reținută de polițiștii români de frontieră

Poliţiştii români de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut o tânără cu cetăţenie Republica Moldova căutată de autorităţile din Germania, care este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt, scrie pulsmedia.md.

În ziua de 20 februarie a.c., în jurul orei 03.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pasageră într-un autocar, o tânără cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani. 

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele femeii era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Germania, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt din proprietate privată  pe teritoriul acestui stat.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Violeta Ivanov a cerut permisiunea de a merge la înmormântarea mamei sale
Articolul anterior
O copilă de 15 ani a sărit în gol de la etajul 15 al unui bloc din sectorul Buiucani
Articolul următor