Fata cu cel mai lung păr din lume. Măsoară 1,52 metri

Este vorba de argentinianca Abril Lorenzatti, de 17 ani, originară din localitatea Villa Carlos Paz, provincia Cordoba. Tânăra a decis să nu se mai tundă din anul 1996, ca să aibă părul lung ca personajul din filmul „Matilda”, interpretat de Mara Wilson.

separator

Avea numai șapte ani când a luat această hotărâre. Recent, Abril Lorenzatti a primit confirmarea că a fost inclusă în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung păr din lume. Acum, tânăra este decisă să nu se mai tundă niciodată. Dedică foarte mult timp îngrijirii părului cu balsam, iar cea care o ajută să se pieptene este mama ei.

Sursa 

 

Locuitorii oraşului ucrainean Rubijne dezgroapă cadavrele îngropate în curți și pe drumuri, pentru a le oferi o înmormântare demnă

Locuitorii din oraşul Rubijne, din estul Ucrainei, au început să dezgroape cadavrele care au fost îngropate în grabă în curţi în timpul apogeului luptei, pentru a le oferi o înmormântare demnă, relatează Reuters.

Ucraina Rusia razboi Lugansk

Rubijne face parte din regiunea ucraineană Lugansk, unde forţele ruse au obţinut controlul deplin la începutul lunii iulie, la mai bine de patru luni după ce preşedintele Vladimir Putin a lansat aşa-numita „operaţiune militară specială” în Ucraina.

Bărbaţii au îndepărtat cu lopeţile, vineri, pământul din faţa unui bloc de apartamente avariat din oraşul cu 50.000 de locuitori.

Lilia Ai-Talatini, în vârstă de 48 de ani, a privit cum muncitorii au scos o pătură care îi acoperea mama, care fusese înmormântată rapid după atacurile care au început în martie şi au divizat oraşul în două.

Ai-Talatini a spus că luptele din acel moment au împiedicat-o timp de 10 zile să ajungă în apartamentul părinţilor ei.

„Mama era deja pe moarte… mâinile ei erau albastre, avea tenul palid, cearcăne sub ochi. A doua zi, mama a murit”, a mai spus ea.

Ai-Talatini şi soţul ei nu aveau lopeţi şi, prin urmare, în timp ce obuzele zburau, au fost nevoiţi să tragă cadavrul într-un şanţ deschis în pământ.

„Mi-e mai uşor pentru că nu e afară… îngropată în condiţii inumane. Acum, o vom duce la cimitir, avem un teren acolo”, a adăugat femeia.

Republica Populară Lugansk, susţinută de Rusia, coordonează procesul de căutare a cadavrelor. Anna Sorokina, un oficial din Lugansk, a declarat că o echipă a lucrat în Rubijne timp de 10 zile şi a exhumat 104 seturi de rămăşiţe.

„Este clar că predomină rănile cauzate de schije, dar există şi răni cauzate de gloanţe”, a mai precizat femeia, estimând că în oraş există un total de 500 de morminte neoficiale.

În total, şase cadavre au fost îngropate în apropierea blocului de apartamente grav avariat şi introduse într-o dubă înainte de a fi examinate de specialiştii din altă parte a oraşului.

Boris Kovaliov, în vârstă de 44 de ani, expert criminalist din regiunea Rostov, din sudul Rusiei, a declarat că exemple de material genetic vor fi depozitate pentru a ajuta la identificarea cadavrelor necunoscute.

sursa: www.protv.ro

O fată de 17 ani a fost lovită de fulger în timp ce se afla pe munte, în Hunedoara. Tânăra a suferit arsuri grave

În Hunedoara, o fata de 17 ani a suferit arsuri grave, după ce a fost lovită de trăsnet în timp ce se afla pe munte. Fata făcea parte dintr-un grup mai mare venit din județul Buzău să viziteze pasul Vâlcan, de lângă stațiunea Straja, din județul Hunedoara.

Deodată, cerul s-a înnegrit, iar fata, care se urcase pe un postament de lemn să vadă mai bine, de sus, peisajul, a fost lovită de un trăsnet. Inițial, apelul la 112 a fost primit pentru doi copii, după ce martorii au crezut că și băiatul de 14 ani de lângă ea a fost atins de descărcarea electrică. Însă el nu pățise nimic.

În schimb, fata a suferit arsuri grave, pe 30% din suprafața corpului, și a avut nevoie urgentă de ajutor medical.

Călin Dumitescu, purtător de cuvânt SAJ Hunedoara: „Prezenta arsuri la nivelul feței și toracelui anterior, precum și marca de intrare a fulgerului, iar pe coapsă avea urmă. Colegii au concluzionat că este zona pe unde a ieșit fulgerul”.

Tânăra a fost sedată și intubată, apoi transportată la spitalul din Petroșani. Medicii de aici au decis transferul ei la București, cu ambulanța, pentru că vremea nu a permis folosirea unui elicopter.

sursa

Tragedie în Bacău. Lăsați nesupravegheați, doi copii au fugit în toiul nopții de acasă. Unul dintre ei a murit

Tragedie noaptea trecută în Bacău. Un copil de 13 ani a murit înecat, iar prietenul lui, de 11 ani, a fost scos conștient din apă și a scăpat cu viață. Cei doi băieți au căzut în râul Bistrița, în zona insulei de agrement din oraș. Erau singuri la joacă afară, după miezul nopții, când s-a întâmplat nenorocirea. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite protv.ro.

Alerta a fost dată la 112, la ora 2:50 noaptea, de către o fată de 19 ani, care ar fi văzut doi copii în râul Bistrița. Cel mic ar fi alunecat în apă, în timp ce se juca pe mal, iar cel mare ar fi sărit să-l ajute.

Ema Tereș, ISU Bacău: „Primul minor a fost găsit și scos la mal de echipajele fiind conștient. Din nefericire, cel de al doilea minor a fost găsit inconștient fiind preluat și transportat la spital”.

Băiatul de 13 ani a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva și, în final, au declarat decesul.

Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău: „Unul dintre minori a fost identificat, având 11 ani, din localitate și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Celălalt minor a decedat, din păcate la spital, fiindu-i stabilite ulterior vârsta și identitatea, respectiv 13 ani, din municipiul Bacău”.

Băiatul de 11 ani a scăpat cu bine.

Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău: „A rămas sub supravegherea noastră până mâine dimineață. Nu are traumatisme deosebite”.

Mamele celor doi copii se aflau acasă când a avut loc nenorocirea

Cei doi copii provin din familii monoparentale. În tot acest timp, mamele celor doi copii se aflau acasă, iar la audieri acestea au susținut că au venit obosite de la muncă și au mers la culcare devreme, timp în care copiii au ieșit singuri la joacă, pe timp de noapte.

Poliţiştii au deschis un dosar penal IN REM pentru ucidere din culpă, iar cei de la Protecția Copilului vor deschide o anchetă.

Un moldovean și-a amenajat o frumusețe de beci la Milano
Articolul anterior
13 bebeluși celebri care s-au născut în 2017!
Articolul următor