Femeia care a ieșit la pensie la 100 de ani a spus care sunt secretele unei vieți lungi

Madeline Paldo este proaspăt pensionată la 100 de ani. Paldo a lucrat peste 80 de ani, de la 18 la 99 de ani, și crede că munca a contribuit în mare măsură la longevitatea ei, scrie stirileprotv.ro.

„Asta m-a ținut ocupată și mi-a plăcut să lucrez”, spune Paldo despre fostul ei job. — La pensie, nu-mi place prea mult.

Familia lui Paldo a început o afacere în Chicago, producând semne electrice, iar Paldo era responsabilă de munca de birou. Adesea ajungea să interacționeze cu clienții, care era partea ei preferată a jobului.

“Mi-a plăcut să fiu cu publicul. Mi-a plăcut să fiu cu oamenii”, a spus Paldo pentru CNBC Make It. „Și eram singura din birou care făcea toate lucrările de birou pentru afacerea noastră, așa că a fost plăcut. Îmi plăcea să merg la muncă”.

Un studiu de la Harvadrd a descoperit că relațiile pozitive îi fac pe oameni mai fericiți și îi pot ajuta să trăiască mai mult. Din acest motiv, nu este de mirare că Paldo pune un accent puternic pe semnificația familiei și a prietenilor.

Paldo încă rămâne în formă la 100 de ani, ieșind la cină cu copiii ei și mergând la evenimente de familie; ea a participat recent la o nuntă la începutul acestei luni.

De asemenea, îi place să meargă la Dunkin’ Donuts (n.r. gogoșerie) în fiecare duminică cu fiul ei pentru a se întâlni cu prietenii: „Aștept cu nerăbdare asta în fiecare săptămână”.

Paldo spune că este destul de norocoasă să aibă câțiva prieteni de vârsta ei care o vizitează frecvent acasă la prânz.

În timp ce menținerea unor relații sănătoase care ne fac fericiți este un factor semnificativ pentru a trăi mai mult, există și alți factori care probabil au contribuit la longevitatea lui Paldo.

Pentru început, „în general, durata medie de viață a femeilor este mai lungă decât a bărbaților”, spune Milman. Și „credem că genetica de asemenea are foarte mult de-a face cu longevitate”.

#unicLifeHacks: aceste sfaturi te vor ajuta să-ți alegi ușor pantofii de tip loafers
Articolul anterior
O femeie și-a pierdut mâinile și picioarele, după ce a mâncat pește insuficient gătit
Articolul următor