Filmul „Plus Minus Unu” al regizorului Ion Borș, premiat la Festivalul ,,Huesca” din Spania

Filmul „Plus Minus Unu”, produs de regizorul moldovean Ion Borș a câștigat premiul „Cel mai bun scurtmetraj internațional de debut”, la Festivalul Internațional de Cinematografie „Huesca” din Spania.

separator

La cea de-a 47-a ediție a Festivaluiui Huesca au fost înregistrate 76 de scurtemtraje, din 24 de țări.

Cel care reprezentat filmul ,,Plus Minus Unu” în cadrul Festivalului Huesca este Felix Podborski, actorul care a interpretat rolul lui Mihai Pascaru, eroul principal al producției.

Filmul „Plus Minus Unu” povestește istoria unui medic rezident care depistează că unui pacient i s-a pus un diagnostic greşit, iar acesta nu mai poate fi salvat. Tânărul este ameninţat de administraţia spitalului și riscă să fie exclus de la studii, să rămână fără serviciu şi fără locuinţa socială. În ciuda acestui fapt, rezidentul aduce la suprafață adevărul, alegând să lupte de unul singur împotriva sistemului corupt.

Ion Borș s-a născut în 1990 la Chișinău. În 2013, a absolvit Academia de Muzică și Arte Plastice din Chișinău. ,,Plus Minus One” este film de debut al regizorului moldovean.

Îngrijitoare din Italia, bătută de bătrânul îndrăgostit de ea. Care a fost motivul conflictului

Un bătrân italian din Lazio este cercetat pentru vătămare corporală după ce a agresat-o pe tânăra badantă care avea grijă de el și care îi era și amantă. Aceasta voia să-l părăsească după ce fiica lui și-a dat seama că îi cheltuia averea.

Rudele sunt scandalizate! Ce moștenire a primit o badantă din Italia de la pensionarul milionar de care avea grijă

Bătrânul italian s-a îndrăgostit de mult mai tânăra sa îngrijitoare, iar aceasta a acceptat să-i devină amantă, interesată de averea lui, scrie Rotalianul.

În schimbul relațiilor intime, badanta folosea după bunul plac cardul bătrânului de care avea grijă, dar problemele au apărut după ce fiica bărbatului, și ea interesată de banii lui, a aflat că i s-a împuținat averea.

Fiica bătrânului a verificat tranzacțiile bancare ale tatălui său și a observat mari cheltuieli, pe care bărbatul nu a putut să le justifice.

A fost momentul în care badanta și-a dat seama că a devenit principala suspectă și a decis să încheie relația și să plece de la bătrân.

Bătrânul este cercetat pentru vătămare corporală și maltratare

Italianul nu a vrut să o lase, iar când tânăra a încercat să părăsească locuința a strâns-o în brațe și a împins-o cu putere în perete. Femeia s-a lovit atât de tare cu capul de perete, încât a leșinat.

Când și-a revenit, a încercat să sune la 112, dar bătrânul i-a smuls telefonul din mâini și i l-a distrus. În cele din urmă, badanta a reușit să fugă, iar după ce s-a dus la spital a anunțat și poliția.

În urma investigațiilor, bătrânul a fost pus sub acuzare pentru vătămare corporală și maltratare. 

Mirele are 98, iar mireasa 95. Povetea impresionantă de dragoste a doi bătrânei care s-au cunoscut secolul trecut

După 75 de ani de căsnicie doi bătrânei americani spun că se iubesc la fel ca în prima zi.

Zeci de membri ai familiei Gorman s-au adunat să celebreze o căsnicie cum nu sunt multe și, firește, pe eroii ei: Robert, de 98 de ani, și Anne-Marie, de 95.

S-au cunoscut în anii `40 ai secolului trecut, imediat ce Robert s-a întors de pe front. S-au căsătorit după doi ani și au crescut doi copii biologici, și unul adoptat, scrie protv.ro.

La nunta de diamant au stat la loc de cinste Biblia, pe care și-au jurat fidelitate în urmă cu 75 de ani, dar și ornamentul tortului de atunci.

Reacția lui Joe Biden când o jurnalistă i-a spus că 70% dintre americani îl consideră prea bătrân să mai candideze

Tema vârstei președintelui american Joe Biden care și-a anunțat recent candidatura pentru un al doilea mandat este intens dezbătură de americani. O jurnalistă l-a întrebat miercuri pe Biden ce le răspunde americanilor care spun că e prea bătrân.

joe biden se simte bine

„Ați spus că întrebările despre vârsta dumneavostră sunt legitime și că răspunsul dumneavostră va fi întotdeauna „doar fii atent la mine”, dar țara urmărește și sondajele recente care arată că 70% dintre americani cred că nu ar trebui să mai candidați. Ce le răspundeți ?”, a fost întrebarea jurnalistei la conferința de presă pe care Joe Biden a susținut-o la Casa Albă alături de omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol.

Prima reacție a lui Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a fost să râdă, apoi a spus: „Mă simt bine!”

 „Sunt încântat de această perspectivă”, a adăugat Joe Biden. „Ceea ce se întâmplă în următorii doi, trei, patru ani va determina cum va arăta următorul deceniu”, a adăugat liderul administraţiei de la Washington.

Întrebat despre Donald Trump, 76 de ani, preşedintele Biden a afirmat: „Îl cunosc bine şi ştiu pericolul pe care îl reprezintă pentru democraţia noastră”.

sursa

Un bebeluș de doar o lună a murit la un spital din Capitală. Părinții acuză medicii de neglijență
Articolul anterior
Alertă de călătorie în Grecia, din cauza țânțarilor care transmit virusul West Nile
Articolul următor