Cea de-a două ediție a Forumului Educației România – Republica Moldova se desfășoară în această perioadă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
În această ediție, forumul s-a întrunit pentru a explora provocările și dilemele etice pe care le impune tranziția către digitalizare și pentru a identifica practici promițătoare care să contribuie la o evaluare echitabilă și relevantă a învățării, conform infoprut.ro.
Astfel, în cadrul evenimentului, experți și practicieni din domeniul educației și tehnologiei din România, Republica Moldova, Marea Britanie și Polonia vor avea intervenții valoroase despre evaluarea învățării în era inteligenței artificiale, la nivel teoretic și practic.
Deschiderea evenimentului a fost salutată de către rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.
Astfel, Igor Șarov a remarcat colaborarea fructuoasă dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, subliniind că „acest prestigios eveniment este un pilon esențial în dezvoltarea ecosistemului educațional în lumea digitalizată, dar si stimulator al bunelor practici, adaptate la contextul specific al fiecărei universități”.
Cele opt workshop-uri propuse în cadrul acestui forum vor oferi posibilitatea cunoașterii școlilor care implementează programe inovative în ceea ce privește incluziunea, învățarea, antreprenoriatul, dezvoltarea caracterului, proiecte și implicarea în comunitate.
Prin toate activitățile din cadrul acestui forum, se urmărește „crearea unui cadru propice pentru identificarea soluțiilor inovatoare, a experiențelor cu potențial de multiplicare, alături de cultivarea unei înțelegeri profunde cu privire la direcțiile viitoare de dezvoltare și colaborare dintre sistemele noastre educaționale, dintre mediul universitar și cel preuniversitar”, informează USM de la Chișinău.
Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment inițiat și organizat de Asociația Română de Literație, Quartz Matrix, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, AGIRO-MD, Universitatea de Stat din Moldova și Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău.