Fostul procuror Ruslan Popov luptă pentru viață, după ce a suferit un accident vascular cerebral

Fostul procuror Ruslan Popov, adjunctul procurorul general pe vremea în care funcția era exercitată de Alexandr Stoianoglo, a suferit un accident vascular cerebral. Informația a fost dezvăluită însuși de Alexandr Stoianoglo la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4, ediția de miercuri, 25 octombrie curent. Aceeași informație o deține și fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov, scrie Realitatea.

„Domnul Popov a suferit „insult”, o persoană…, un mândru, cu capacități extraordinare, un profesionist, care iată că nu a rezistat în urma dosarelor pornite în privința tatălui său, în vârstă de 70 de ani, a soacrei care a trăit în Ucraina, dar s-a stabilit în Republica Moldova și în privința soției, procuror actual. Fărădelegi totale. Cine îi întoarce sănătatea? De ce și pentru ce această persoană a fost persecutată? În ce stat trăim?”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Mai devreme, în aceeași zi, Ivan Diacov a scris pe contul său de Facebook să totul s-ar fi întâmplat cu o lună în urmă. „Pe 3 octombrie am fost telefonat de fostul prim-adjunct al procurorului general Ruslan Popov, care mi-a descris calvarul la care este supus de unii jurnaliști angajați, dar și de către foștii colegi și subalterni din procuratură și de judecători. A doua zi am aflat că R. Popov a suferit un atac cerebral cu hemoragie”.

Potrivit lui Ivan Diacov, a fost operat pe creier de către profesorul Gr. Zapuhlâh și se află în spitalul clinic de neurologie, „unde se luptă pentru a supravețui… În zilele, care au urmat am discutat de mai multe ori cu profesorul Zapuhlâh, dar și cu feciorul lui R. Popov, voiam să-i fac o vizită bolnavului. Cu regret, starea sănătății pacientului permite numai contactul cu personalul medical…”.

Din datele personale făcute publice în spațiul online, Ruslan Popov s-a născut în 1976. Are 47 de ani.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Alarmă pe cerul Italiei, un avion plin cu pasageri a fost escortat de două aeronave de luptă
Articolul anterior
Durere fără margini la Bahmut! Cei patru membri ai familiei ucise în accident, au fost conduși pe ultimul drum
Articolul următor