FOTO! Imagini apocaliptice în Gaza după bombardamentele israeliene

Peste 2.500 de palestinieni au murit și alți 9.000 au fost răniți în urma bombardamentelor israeliene în Fâșia Gaza, iar cei care supravieţuiesc se confruntă cu evacuări forţate şi cu lipsa apei în condiţiile „asediului complet” al orașului. În cursul nopţii s-au putut auzi ecourile unor noi lovituri aeriene israeliene în Fâşia Gaza.

Peste 2.600 de morți în Fâșia Gaza

La o săptămână de la începerea conflictului, numărul morţilor în Fâşia Gaza a crescut la 2.670, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Gaza. În urma atacului de amploare al Hamas, Israelul a legat furnizarea de servicii de bază pentru populaţia civilă din Fâşia Gaza de eliberarea ostaticilor israelieni deţinuţi de organizaţia islamistă, potrivit Agerpres. Tensiunile erau la limită duminică seara în Gaza, în timp ce aşteptata ofensivă terestră a Israelului a fost amânată pentru a permite mai multor civili din Gaza să se deplaseze spre sud pentru a evita incursiunea armatei israeliene, scrie digi24.ro.

500.000 de oameni au părăsit nordul Gaza

Locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, a declarat că IDF estimează că aproximativ 500.000 de oameni au părăsit până acum partea de nord a Gazei şi a acuzat Hamas că a îngreunat situaţia pentru cei care încearcă să plece spre sud, informează BBC. IDF menţine două rute de evacuare sigure, a spus el, iar pe măsură ce operaţiunea militară se apropie de o fază „consolidată”, nu va fi sigur pentru civili să rămână în oraşul Gaza. Întrebat în legătură cu un atac de vineri, în care ar fi murit 70 de persoane pe un drum identificat ca fiind sigur de către armata israeliană, Conricus a reiterat că IDF nu vizează în mod activ civili. Dar la un moment dat, în timpul briefingului, el a părut să recunoască faptul că natura operaţiunii presupune că nu este întotdeauna posibil să se evite victimele civile, scrie News.ro „Atacăm Hamas, le atacăm infrastructura şi îi vânăm în mod activ pe comandanţi… Atunci când vânezi o ţintă activă, care poate fi în mişcare, probabil că nu putem folosi acelaşi tip de tactici care minimizează daunele colaterale, cum ar fi avertizarea timpurie şi lovirea acoperişurilor, din motive evidente – pentru că atunci persoana ar şti că este vizată şi ar putea scăpa”, a explicat Conricus.

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident! Niște indivizi au luat 109 mii de lei de la o bătrână de 84 de ani

Un nou caz de escrocherie la Botanica. Suspecții au fost reținuți, iar banii restituiți victimei. Cazul a fost înregistrat aseară, în jurul orei 21:00, de polițiștii sectorului Botanica din capitală.

Oamenii legii au fost sesizați de fiica unei bătrâne de 84 de ani, domiciliată pe strada Grenoble.

Aceasta a comunicat că mama sa a fost apelată de o persoană necunoscută și, sub pretextul că o rudă apropiată este implicată într-un accident rutier, ar fi cerut o sumă mare de bani.

Ulterior, la domiciliul victimei s-a apropiat un tânăr și a ridicat circa 109 mii de lei.

Datorită intervenției prompte a polițiștilor, suspecții, doi tineri de 21 și 22 de ani, din regiunea transnistreană, au fost identificați, localizați și reținuți.

Asupra lor au fost depistați și banii, care au fost deja restituiți victimei.

Poliția continuă acțiunile de investigație și de urmărire penală pentru identificarea și a altor persoane implicate în activitatea infracțională.

Cum va fi vremea de Florii

Meteorologii anunță ploi slabe și cer noros pentru astăzi, 26 aprilie. Presiunea atmosferică va fi scăzută.

În centrul țării maximele vor fi de 17 grade în timpul zilei și 7 grade noaptea.

În nordul țării vor fi cel mult 15 grade ziua și 5 noaptea.

Iar la sud va fi mai cald – 20 grade vor indica termometrele în timpul zilei și 9 grade Celsius noaptea.

În următoarele zile vremea nu va suferi schimbări esențiale.

Experții sugerează autorităților să introducă modificări legislative în cazul dispariției unor persoane

Organizațiile pentru protecția drepturilor omului vor urmări îndeaproape cazul Anei-Maria, tînăra de 19 ani, care a fost găsită moartă în a opta zi după ce a urcat într-o mașină de ocazie, scrie noi.md.

Veronica Teleucă, coordonatoare în cadrul Coaliției Viața fără Violență în Familie, susține că își pune toate speranțele în oamenii legii. Specialista sugerează autorităților să introducă modificări legislative, pentru ca în cazul dispariției unor persoane care se încadrează în niște criterii de vulnerabilitate, căutările să înceapă înaintea expirării termenului de 72 de ore.

„Poate în anumite cazuri, cînd sînt anumite criterii de vulnerabilitate, cum ar fi cazul Anei-Maria care era însărcinată, este cazul ca poliția să nu aștepte aceste 72 de ore, termenul prevăzut de legislație. Poate acest caz de femicid și este un punct de discuție, poate ar trebui să fie niște modificări legislative, pentru că aici avem și o dublă vulnerabilitate: în primul rînd că este femeie, care pe lîngă violența fizică mai este și potențială victimă a violenței sexuale, plus era o tînără însărcinată. În astfel de cazuri cred că trebuie de acționat cu multă celeritate, deci cu rapiditate mare și multă promptitudine”, a declarat Veronica Teleucă în cadrul ediției de miercuri, 24 aprilie, a emisiunii „Moldova Gîndește LIVE”. De cealaltă parte, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a dat asigurări că în cazul Anei-Maria, nu s-a ținut cont de termenul de 72 de ore. „S-a recurs imediat la căutări. Sensibilizarea a apărut imediat că ceva nu este în regulă. Sîmbătă deja colegii de la investigații lucrau deja absolut peste tot la Orhei, pentru că primele zile noi am căutat masiv la Orhei”, a subliniat Viorel Cernăuțeanu.

Ana Maria, o tînără de 19ani de la Orhei, însărcinată în luna a șasea a fost găsită moartă după o săptămînă de căutări, într-o rîpă dintr-o fîșie forestieră din raionul Telenești. Luni, 22 aprilie, procurorii au anunțat că, preliminar, ea a murit din cauza unei traume cranio-cerebrale deschise. Totuși, expertiza urmează să stabilească cauza exactă a decesului, deoarece pe copul tinerei au fost găsite mai multe urme de tortură. Oamenii legii urmează să se stabilească și dacă în corpul ei nu au fost introduse substanțe psihotrope. Pe acest caz urmează să fie inițiat un dosar penal pentru omor intenționat. Singurul suspect în acest caz, un fost polițist de 45 de ani, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta se declară nevinovat și nu colaborează cu ancheta. Dacă va fi găsit vinovat,el riscă pînă la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață.

Încă o victorie pentru țara noastră! Luptătorul moldovean Artiom Roșca a cucerit medalia de argint la turneul internațional de taekwando din Croația
Articolul anterior
Teatrul ”Alexei Mateevici” va susține un spectacol la Cahul
Articolul următor