FOTO! Miracol la Odesa! Peste 1.000 de flamingo roz au ajuns în Ucraina, în plin război

Peste 1.000 de flamingo roz au ajuns în Ucraina devastată de război. Păsările s-au oprit în parcul național Tuzlivski Lîmanî, de pe coasta Mării Negre. Este o pată de culoare pentru o țară care și-a petrecut ultimele 18 luni adăpostindu-se de rachetele, bombele și dronele ucigașe rusești, relatează digi24.ro.

„1.114 flamingo roz au sosit. Este cel mai mare număr de astfel de păsări înregistrat de oamenii de știință pe teritoriul Parcului. Aproape toți sunt adulți, dar sunt și câțiva pui anul acesta”, au anunțat oficialii parcului Tuzlivski Lîmanî într-o postare pe Facebook.

„Mai multe păsări aveau niște inele albe, a căror origine nu a putut fi stabilită. Dar o pasăre avea un inel albastru. Aceasta înseamnă că acest oaspete este italian”, au adăugat oamenii de știință. Anul acesta, unii flamingo au migrat în Ucraina în primăvară.

Aproximativ 570 de păsări au decis să rămână și să cuibărească în regiune, în ciuda războiului, a declarat Ivan Rusev, șeful departamentului de cercetare la Tuzlivski Lîmanî, într-un comunicat din septembrie.

Potrivit cercetătorilor de la parcul național ucrainean, păsările flamingo care au sosit în octombrie nu sunt aceleași care au cuibărit în timpul verii. Rusev a scris că păsările au reușit să formeze o colonie stabilă pentru prima dată în regiunea Odesa în 2023.

Anterior, în 2017, au încercat să se stabilească în regiunea Herson de pe lacul Ciuriuk, aproape de Crimeea, dar doar trei pui au eclozat și soarta lor este necunoscută. În timpul invaziei și ocupării rusești a regiunii Herson, „păsările au părăsit teritoriile ocupate temporar și au ales estuarele de la Tuzlivski”, a spus Rusev. „Pe măsură ce barbarii ruși continuă să ne distrugă natura, la Odesa s-a petrecut un miracol”, a adăugat el.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Două mașini de lux, furate din UE, depistate la noi în țară
Articolul anterior
Emmanuel Macron a ajuns în Israel. De cine a fost întâmpinat
Articolul următor