Franța îl elogiază pe „eroul cu rucsac” care s-a luptat cu atacatorul cu cutițul într-un parc cu copii din Annecy

Franța îl numește „eroul cu rucsac” pe tânărul pelerin catolic aflat într-un tur al catedralelor, care a ajuns față în față cu bărbatul care a înjunghiat mai mulți copii într-un parc din Annecy, scrie US News.

Henri, un student de 24 de ani la management și filozofie, se află în apropierea locului de joacă din parcul Le Paquier când l-a văzut joi pe bărbatul care a atacat copiii aflați într-un cărucior în timp ce mama lor încerca cu disperare să-i protejeze.

Imaginile video îl arată pe Henri încercând să îl blocheze pe agresor cu unul dintre cele două rucsacuri ale sale, urmărindu-l pe bărbat până la locul de joacă și aruncând una dintre gențile sale în atacator.

Până în prezent, cea mai mare parte a Franței îl cunoaște doar după prenume. Asta este tot ce există pe conturile sale de pe rețelele de socializare, iar poliția nu a intrat în mai multe detalii.

Presă franceză l-a numit pur și simplu „heros au sac a dos” (eroul cu rucsac). Singurul sau comentariu public de până acum: „Rugați-va pentru copii, eu sunt bine”, pe pagina sa de Facebook.

Radio Europe 1 a declarat că Henri se va întâlni cu președintele Emmanuel Macron în cursul zilei de vineri.

Patru copii mici și doi pensionari au fost înjunghiați joi într-un atac cu cuțitul în liniștitul oraș montan francez. Autoritățile au declarat că principalul suspect este un refugiat sirian.

O înregistrare video a atacului, realizată de un martor și verificată de Reuters, arată cum agresorul sare un zid într-un loc de joacă pentru copii și se năpustește în mod repetat asupra unui copil aflat într-un cărucior, împingând la o parte o femeie care încearcă să îl respingă, în timp ce Henri îl urmărește și îl lovește cu rucsacul.

El este apoi văzut urmărindu-l pe agresor pe întinderea unei pajiști din Le Paquier, scăpând de unul dintre rucsacuri pentru a alerga mai repede, în timp ce poliția începe și ea să îl urmărească.

Conturile de Facebook și Instagram ale lui Henri au fost inundate de mesaje de mulțumire pentru acțiunile sale.

„Fie că Dumnezeu să te binecuvânteze… ai făcut ceea ce ai putut în acel moment, nu ai renunțat, nu ai fugit. Ești un înger”, a scris Mag Capone, utilizator de Instagram, pe site-ul sau.

sursa

Un vlogger din România, impresionat după prima sa vizită în Chișinău. Tânărul dezvăluie câteva lucruri care i-au plăcut în țara noastră

Marius Marina, un blogger român, a povestit pe canalele sale de socializare cum i s-a părut prima sa vizită în municipiul Chișinău. Tânărul a rămas impresionat, acesta spune că Chișinăul este mult mai curat decât capitala României. Marius a dezvăluit câteva lucruri care i-au plăcut în Republica Moldova. ,,Primul lucru și cel mai important – oamenii, al doilea lucru – faptul că țigările nu sunt expuse la vânzare, sunt ascunse, nu se fac reclame, dacă te-ai lăsat și ai tentație, nu le vezi, nu-ți face poftă. Pe terase nu se fumează, doar în locuri special amenajate. Faptul că nu sunt săli de jocuri decât foarte rare și acestea fără să se facă reclamă excesivă. După ora 22 nu se mai vinde alcool în unitățile de comerț. Curățenia pe străzi mi-a plăcut foarte mult, nu vezi chiștoace pe străzi, însă poți să vezi personalul de la spații verzi măturând constant”.

Mâncarea în Republica Moldova este excepțională. M-au dat pe spate vinăriile, încercați să căutați locuri speciale, cu mâncare bună, vinuri deosebite și atmosferă extraordinară. Cu siguranță, mai sunt lucruri ce mi-au plăcut în Republica Moldova”.

Bloggerul român a spus că în municipiul Chișinău sunt multe locuri de parcare gratuite, însă sunt slabe șanse ca acestea să fie libere.

„Am parcat mașina în parcul din fața Guvernului R. Moldova și ghiciți cât am plătit parcarea: zero lei. Asta poate fi o chestie utilă și plăcută, dar destul de nasoală pentru că nu găsești locuri de parcare goale din cauză că sunt fără plată și atunci toată lumea își lasă mașina poate pe toată ziua și așa mai departe. Am mai observat că sunt o grămadă de parcări cu plată, care sunt închise și cu barieră, dar care sunt foarte scumpe și chiar dacă locurile publice sunt gratis, cele cu plată sunt destul de scumpe”, a spus bloggerul.

Marius Marina a subliniat că orașul Chișinău este la fel de curat ca și orașul Oradea, însă dacă l-ar compara cu Bucureștiul, Chișinăul este mult mai curat decât capitala României.

„Încă un mare bravo pentru R. Moldova este că în magazine, stații PECO și așa mai departe, țigările nu sunt afișate la vedere, dar trebuie să ceri. Ele nu sunt afișate încât să fii tentat și e un sistem destul de bun pe care l-am mai văzut și în Danemarca și mi se pare foarte bun, deși sunt fumător”, a mai spus bloggerul, conform www.stiri.md.

Totuși, Marius Marina a enumerat și câteva aspecte negative ale orașului Chișinău. El s-a arătat nemulțumit că sunt foarte puține coșuri de gunoi pe străzile Capitalei și uneori a fost nevoit să meargă și sute de metri pentru a arunca gunoiul. De asemenea, bloggerul a spus că o altă problemă cu care se confruntă orașul Chișinău este starea proastă a drumurilor.

Kate Middleton și Prințul William împlinesc 13 ani de căsnicie

Kate Middleton și Prințul William s-au căsătorit în urmă cu 13 ani, pe 29 aprilie 2011, în cadrul unei ceremonii spectaculoase, la Westminster Abbey din Londra. O sărbătoare legală a fost declarată în această zi în Regatul Unit. Deși au trecut 13 ani de la fastuosul eveniment, nimeni nu poate uita rochia Alexander McQueen a Prințesei, diadema Cartier Halo împrumutată de la Regina Elisabeta sau sărutul cuplului de pe balconul Palatului Buckingham, scrie unica.ro.

Kate și William s-au cunoscut pe vremea când erau colagi la Colegiul St. Andrews în 2003 și, deși și-au păstrat dragostea în mare parte ascunsă în timpul anilor de facultate, în cele din umră au fost nevoiți să o prezinte întregii lumi. Nunta lui William și Kate a fost o manifestare prin excelență a fastului regal, însă nu este de mirare ținând cont că cei doi vor ajunge Regele și Regina Marii Britanii.

Așa cum este obișnuit în cazul nunților regale, au existat numeroase speculații cu privire la rochia de mireasă, iar aceasta cu siguranță nu a dezamăgit. Rochia de mireasă a lui Kate Middleton a fost o creație uluitoare concepută de Sarah Burton pentru Alexander McQueen și a devenit imediat una dintre cele mai iconice rochii de mireasă din toate timpurile. Creația personalizată din fildeș și dantelă s-a inspirat clar din rochia de mireasă a lui Grace Kelly, așa cum se vede din mânecile lungi din dantelă, decolteul în V, fusta plină și trena lungă.

Burton și Kate au inclus detalii sentimentale în aspect, cum ar fi trandafiri din dantelă tăiate manual, narcise, ciulini și trifoi țesute în mâneci pentru a simboliza Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Burton a cusut și o panglică albastră în interiorul rochiei pentru a reprezenta „ceva albastru”. Kate Middleton și-a accesorizat rochia de mireasă cu tiara Cartier Halo, care i-a fost împrumutată de regina Elisabeta a II-a.

Kate Middleton s-a machiat singură în ziua nunții

Într-o mișcare neconvențională, Kate Middleton și-a făcut propriul machiaj de nuntă, în loc să aducă un profesionist pentru ziua cea mare. Cu toate acestea, ea a fost pregătită corespunzător. În săptămânile premergătoare nunții, Kate a luat lecții de machiaj de la echipa lui Bobbi Brown, primind „asistență în materie de machiaj” de la artistul de make-up al mărcii, Hannah Martin.

Aspectul final a fost unul perfect, întrucât mireasa a optat pentru obaji roșii însoțiți de un smokey eye gri ce i-a completat coafura.

„Catherine arăta absolut uluitoar. Nu aș fi schimbat nimic la machiajul ei. Arăta frumoasă, proaspătă și, cel mai important, fericită”, a spus la vremea respectivă Brown.

Lista de invitați i-a dat bătăi de cap lui William

Într-un interviu din 2012, Prințul William a dezvăluit că el și viitoarea sa mireasă s-au luptat cu lista de invitați pentru nuntă.

„Mi s-a dat o listă la prima întâlnire cu 777 de nume și nu știam niciunul dintre ele. A fost un pic descurajantă și a fost ca și cum asta pare să fie lista de invitați aranjată – nu există loc pentru prieteni sau familie”, a spus atunci Prințul William.

Însă, Prințul de Wales a apelat la bunica lui, regretata regină Elisabeta a II-a pentru „sprijin moral” și „un pic de sprijin”, pe care ea le-a oferit cu bucurie.

„Ea a spus: „Nu fi atât de ridicol, scapă de listă și începe de la prietenii tăi””, i-a răspuns aceasta.

Pe lângă prietenii apropiați și familia, membri ai familiiilor regale din străinătate, diplomații și politicienii, câteva vedete de top au ajuns și pe lista invitaților. Unii dintre invitații celebri ai nunții ai lui William și Kate au fost David și Victoria Beckham, Sir Elton John și partenerul său, David Furnish, actorul Rowan Atkinson și regizorul Guy Ritchie.Official Portraits of the wedding of Prince William and Catherine Middleton, London, Britain - 29 Apr 2011

Istoria verighetei Prințesei Catherine

În timpul ceremoniei de nuntă, mirele i-a pus o verighetă simplă pe deget lui Kate Middleton, care mai târziu avea să ajungă după inelul de logodnă cu safir ce i-a aparținut Prințesei Siana. Verigheta Prințesei Catherine a fost făcută dintr-o pepită de aur galez ce se află în familia regală de secole. Acea pepită a fost folosită pentru a face verighete pentru Regina Elisabeta, Prințesa Diana și Meghan Markle, printre altele.

William nu a primit o verighetă în timpul ceremoniei pentru că așa și-a dorit el. Un consilier de la Palat a vorbit despre lipsa verighetei mirelui, înainte de nuntă, spunând: „Totul depinde de preferințele personale. Nu este genul care să poarte bijuterii. Nu a purtat niciodată niciuna. A decis că nu vrea să poarte una nici acum”.

Alegerea de a renunța la verighetă nu este una neobișnuită în familia regală, deoarece bunicul său, Prințul Philip, nu a purtat niciodată o verighetă.

Secretul din buchetul de mireasă al lui Kate Middleton

Deși existau sute de zeci de aranjamente florale care împodobeau atât Westminster Abbey, cât și Palatul Buckingham, niciun buchet de flori nu era la fel de important ca buchetul pe care Kate îl ținea în mâini. Acesta a fost realizat din crin de vale, zambile și o crenguță de mirt, așa cum este tradiția regală. Însă, Kate a vrut să adauge o floare specială, cu trimitere la viitorul ei soț: o floare europeană numită „Sweet William”.

Westminster Abbey a fost decorată cu șase arbori de arțar englezesc și doi arbori de carpen, toți având o înălțime de 6 metri pentru a oferi spațiului o ambianță destul de naturală și plăcută. Un covor roșu lung a străbătut culoarul de la ușile duble până la altar. Continuare pe www.unica.ro

Maia Sandu îi felicită pe cetățenii moldoveni: ,,De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană”

Parlamentul European vota, pe 28 aprilie 2014, abolirea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, iar statul nostru devenea primul din Parteneriatul Estic care beneficia de acest regim. Datele Ministerului Afacerilor Externe arată că, timp de zece ani, peste 2,54 de milioane de cetățeni ai R. Moldova au efectuat peste 31 de milioane de călătorii în statele din spațiul Schengen.

În prezent, fără vize în UE pot călători toți deținătorii pașapoartelor biometrice moldovenești, inclusiv cei cu reședința în regiunea transnistreană.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj în contextul evenimentului.

,,De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană. Moldovenii sunt europeni și merită să trăiască liber, să călătorească unde vor, să muncească unde vor, așa ca toți cetățenii europeni. Este esențial să devenim stat membru al UE nu doar ca libera circulație să rămână garantată, ci și pacea, bunăstarea și democrația”, a transmis Maia Sandu.

Emmanuel Macron, vizită la spitalul în care se află copii atacați cu cuţitul la Annecy. Starea micuților este stabilă, anunță medicii
Articolul anterior
Accident în timpul examenului auto. O femeie a ajuns cu mașina într-un stâlp, apoi s-a răsturnat
Articolul următor