Franța introduce din nou măștile de protecție în zonele aglomerate

Francezii ar trebui să înceapă din nou să poarte măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care țara trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat luni ministrul sănătății, Brigitte Bourguignon.

Franța le cere cetățenilor să poarte din nou măști în zonele aglomerate

„Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar îi rog pe francezi să își pună masca în mijloacele de transport în comun”, a declarat ea pentru RTL, conform Reuters, adăugând că este o „datorie cetățenească” să facă acest lucru, transmite mediafax.ro.

Măștile ar trebui purtate din nou și în alte zone închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.

Franța a raportat 17.601 noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră pentru o zi de luni din 18 aprilie.

În urmă cu 5 zile, șeful vaccinării din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de COVID-19, la fel ca și alte țări europene, adăugând atunci că este în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public.

Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice crescând de 4 ori față de luna mai. Cu toate acestea, numărul noilor contaminări este de 5 ori mai mic decât cel înregistrat la începutul anului, de 366.179 de cazuri.

Numărul de persoane spitalizate pentru această boală a scăzut la 18 iunie la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, de 13.876, dar de atunci a crescut cu 1.223, ajungând la 15.099, un maxim al ultimelor patru săptămâni.

Marți, numărul deceselor COVID din Franța a crescut cu 48 în 24 de ore, ajungând la 149.406.

Fondul Monetar Internaţional: În următorii ani, Moldova va depăși mai multe țări din regiune după PIB pe cap de locuitor

În următorii cinci ani, Republica Moldova va avea cea mai mare creștere economică din regiune şi va depăși rând pe rând, după Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, Armenia, Belarus, Georgia, Macedonia de Nord şi Albania.

Cel puţin așa arată cele mai recente prognoze ale Fondului Monetar Internaţional (FM) privind evoluţia Produsului Intern Brut per locuitor, a statelor lumii până in anul 2029, transmite mold-street.com.

Astfel FMI estimează că dacă, în 2022, PlB-ul brut pe cap de locuitor al Republicii Moldova a constituit 5.726,1 dolari (preţuri curente), apoi deja în acest an va ajunge la circa 7.500 de dolari, ca în 2027 să treacă de 10.000 de dolari, iar în 2029 să ajungă la aproximativ 13.300 de dolari.

Citește tot articolul pe mold-street.com.

Rușii au bombardat orașul Harkov chiar în noaptea de Paște

Aflată de trei ani în război, Ucraina a primit din nou vestea Învierii sub amenințarea bombelor rusești. Cu câteva ore înaintea începerii slujbelor în bisericile din toată țara, orașul Harkov a fost atacat de trei ori.

Aproape de miezul nopții au răsunat sirenele în jumătatea estică a Ucrainei, întrucât era risc de bombardamente cu rachete balistice din partea rușilor, transmite digi24.ro.

Principala slujbă de Înviere a avut loc la Kiev, la Catedrala Sfântul Mihail cu Domuri de Aur. A fost oficiată de Mitropolitul Epifanie, șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene independente – cea care s-a desprins de biserica Rusiei. Din motive de securitate, președintele Vladimir Zelenski și soția sa nu au participat la slujbă. 

A fost prezent fostul președinte, Petro Poroșenko. Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să urmărească ceremonia religioasă de acasă, la televizor, din cauza riscului unor atacuri aeriene. 

În jurul orei 1 dimineața, ora locală, autoritățile locale au anunțat că au fost semnalate mai multe explozii în oraș. Resturile de la doborârea dronelor în districtul Osnovianskyi al orașului ar fi incendiat trei case din zonă. Suspilne Harkov a raportat ulterior că un bărbat de 60 de ani a fost rănit în atac.

În urma exploziilor, au fost distruse garaje, case și companii de utilități. Rusia a intensificat recent atacurile împotriva Harkovului, folosind rachete, bombe glisante și drone pentru a distruge infrastructura energetică și a ucide civili. La sfârșitul lunii martie, Rusia a distrus toate stațiile electrice din Harkov, lăsând al doilea oraș ca mărime al Ucrainei fără o sursă stabilă de energie.

Incident șocant în Capitală. O femeie a căzut de pe trotinetă sub roțile unei mașini

O femeie a căzut de pe o trotinetă și era cât pe ce să fie spulberată de o mașină la Râșcani.

Șoc pentru o femeie: A căzut de pe trotinetă sub roțile unei mașini

Potrivit imaginilor video, femeia, în timp ce conducea o trotinetă, a lovit un microbuz, apoi a căzut pe banda de circulație, transmite unimedia.info.

Imaginile video au fost filmate de camera de bord a mașinii implicate în accident. Din fericire, șoferul automobilului a reușit să reacționeze la timp și să evite o tragedie.

Dmitro Kuleba, după atacul asupra mall-ului din Kremenciuk: „Rusia este o rușine pentru omenire”
Articolul anterior
Ilya Yashin, un politician proeminent din opoziția rusească, a fost reținut la Moscova
Articolul următor