Franțuzoaica Clotilde Armand a câștigat alegerile pentru primăria sectorului 1 București

,,Vă mulțumesc tuturor. Această victorie este a voastră!”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

separator

Din Franţa, via America, Clotilde Armand, în vârstă de 47 de ani, a ajuns în urmă cu peste 20 de ani în România.

Clotilde Armand este născută în Franţa, manager Egis România şi inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology şi Ecole Centrale din Paris.

Ea este căsătorită cu un cetăţean român, Sergiu Moroianu.

”Sunt născută în Franţa, familia mea locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, staţiune balneară burgheză, au fost trei generaţii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verişoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger”, se prezintă Clotilde Armand pe site-ul personal.

,,Dar sunt şi românca prin “adopţie”, căsatorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română.

Am ales să trăiesc în România deoarece soţul meu este român. Ne-am cunoscut pe când aveam 22 de ani, în timpul studiilor în SUA la MIT. Acolo studenţii europeni se strângeau în Clubul European, chiar dacă exista o demarcaţie naturală pe linia est-vest pe care la început nu o înţelegeam. La MIT sunt mulţi asiatici, americani, indieni, fiecare cu specificul lor.

În faţa altor culturi complet diferite, noi europenii ne simţeam mult mai solidari între noi decât aici în Europa, unde contează foarte mult chiar şi din ce regiune eşti.

În 1999 ne-am stabilit prima dată în România, am mai plecat apoi câţiva ani în Germania şi Franţa, dar am simţit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu şi familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la Bucureşti, mai ales că trei dintre copiii noştri s-au născut în România.

De când am făcut această alegere am cerut cetăţenia română, pe care am obţinut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România. De fapt, sunt apropiată sufleteşte de români. De ce? Am să revin asupra acestui lucru.”

Ala Nemerenco: Fără teste suficiente, coronavirusul se răspândește „în tăcere”
Articolul anterior
Incendii în Ucraina: ard circa 9.300 de hectare de vegetaţie. Nouă oameni au murit
Articolul următor
Alte articole interesante