Există erori în natură la nivel embrio-genetic și atunci în loc de doi copii cu două corpuri, se nasc doi oameni lipiți unul de altul, cu părți de corp comune. Astfel de oameni sunt numiți de obicei gemeni siamezi. De-a lungul istoriei, unii dintre ei au supraviețuit și au crescut împreună, în ciuda defectului fizic sever.
Chang și Eng Bunker
S-au născut la începutul secolului al XIX-lea în Siam (vechiul nume al Thailandei). Nașterea lor într-un sat pescăresc îndepărtat, a provocat o adevărată agitație. Localnicii i-au considerat a fi vestitori ai sfârșitului lumii și au vrut să-i omoare. Doar printr-un miracol au reușit să supraviețuiască. Când Chang și Eng aveau 17 ani, animatorul britanic Robert Hunter le-a oferit un loc de muncă la circ.
Datorită unicității lor, frații au călătorit peste tot în lume. Au devenit celebri și foarte bogați. S-au stabilit în SUA. Aici, ambii s-au căsătorit cu două surori (nu siameze) și au trăit până la vârsta de 63 de ani. În mod surprinzător, au avut mulți copii. Frații Bunker au murit în aceeași zi, la câteva ore distanță.
Rose și Joseph Blazek
Surorile s-au născut pe teritoriul Austro-Ungariei, sau mai bine zis în provincia Boemia în 1878. Au crescut împreună în zona pelviană. Dar nici acest lucru nu le-a împiedicat să învețe să danseze, fiecare cu propriul partener. Odată Rose s-a îndrăgostit de un ofițer german, din acest motiv situația devenise delicată și apăruse o ceartă constantă între surori.
Surorile aveau un singur organ genital pentru două. Iar Joseph o lungă perioadă de timp nu a dorit să aibă o relație intimă cu un bărbat. Dar, în timp, a renunțat. Apoi s-a întâmplat un miracol, fetele au rămas însărcinate. Și l-au crescut pe fiul lor împreună. Rose și Joseph au murit în 1922 în urma unei afecțiuni hepatice.
Millie și Christina McCoy
Aceste surori au avut o soartă grea. Femeile americane nu numai că aveau un singur corp pentru doi, aceastea s-au născut într-o familie de sclavi din nordul Californiei. Surorile au fost vândute, răpite, expediate peste ocean în Europa și apoi înapoi în Statele Unite. Aveau mai multe talente: au o voce excepțională, cântau inclusiv la instrumente, și dansau bine. Publicul se aduna la circ în masă pentru a asculta „privighetoarea cu două capete”.
După abolirea sclaviei, au reușit să câștige o avere considerabilă. Au trăit 61 de ani.
Abigail și Brittany Hensel
Fetele s-au născut în martie 1990 în statul american Minnesota. Un corp pentru doi, dar două capuri inimi și stomacuri. Toate organele de sub talie însă sunt comune.
Surorile duc o viață aproape normală. Au chiar un permis de conducere (fiecare îl are pe al său). Sunt obișnuite cu atenția pe care le-o acordă cei din jur. Abigail și Brittany au destui prieteni. Au chiar și un cont de social media. Surorile sunt profesoare de matematică.