Globurile de aur 2019! Lista completă a câştigătorilor

Duminică seara, la Hollywood, a avut loc decernarea Globurilor de Aur. Cele mai bune filme ale anului, dar şi cele mai reuşite interpretări, au fost premiate în prezenţa a zeci de staruri hollywoodiene.

separator
Ediţia de anul acesta a fost una plină de surprize! Deşi printre marii favoriţi a fost ”A Star is Born”, în care Bradley Cooper a făcut pereche cu Lady Gaga, pelicula nu şi-a adjudecat decât trofeul pentru cel mai bun cântec, respectiv ”Shallow”. În schimb, marele câştigător al serii a fost filmul biografic ”Gree Book”, care a obţinut trei premii. Acesta a fost urmat de pelicula ”Bohemian Rhapsody”, care a adjudecat trofeul de ”cel mai bun actor”, graţie interpretării lui Rami Malek, dar cel de ”cel mai bun film-dramă.

Iată lista completă a câştigătorilor Globurilor de Aur 2019!

Cel mai bun film-dramă: „Bohemian Rhapsody”

Cel mai bun film – comedie/musical: „Green Book”

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Roma”)

Cel mai bun actor într-un film-dramă: Rami Malek („Bohemian Rhapsody”)

Cel mai bun actor într-un film – comedie/musical: Christian Bale („Vice”)

Cea mai bună actriţă într-un film – dramă: Glenn Close („The Wife”)

Cea mai bună actriţă într-un film – comedie/musical: Olivia Colman („The Favourite”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Green Book”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King („If Beale Street Could Talk”)

Cel mai bun scenariu: „Green Book”

Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz („First Man”)

Cel mai bun cântec original: Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt – single-ul „Shallow” din filmul „A Star Is Born”)

Cel mai bun film străin: „Roma”

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Spider-Man: Into the Spider-Verse”

Premiul onorific Cecil B. DeMille: Jeff Bridges

TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial-dramă: „The Americans”

Cel mai bun serial – comedie/musical: „The Kominsky Method”

Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Richard Madden („Bodyguard”)

Cel mai bun actor într-un serial – comedie/musical: Michael Douglas („The Kominsky Method”)

Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Sandra Oh („Killing Eve”)

Cea mai bună actriţă într-un serial-comedie/musical: Rachel Brosnahan („The Marvelous Mrs. Maisel”)

Cea mai bună miniserie/lungmetraj TV: „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”)

Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV: Darren Criss („The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”)

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV: Patricia Arquette („Escape at Dannemora”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV: Ben Whishow („A Very English Story”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV: Patricia Clarkson („Sharp Objects”)

Premiul onorific Carol Burnett: Carol Burnett.

sursa

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Tradiţii de Crăciun la moldoveni şi în alte ţări
Articolul anterior
Regele Malaeziei, care s-a căsătorit cu Miss Moscova 2015, a abdicat de la tron
Articolul următor