,,Hai Moldova” lansează Campania națională de colectare a deșeurilor electronice!

Echipa Hai Moldova lansează campania națională de colectare a deșeurilor electronice și electrice, care va avea loc în cadrul târgului oportunităților ecologice – IarmarEco, pe 15 septembrie, începând cu ora 13.00.

separator

Evenimentul dă startul campaniei, care se va desfășura în perioada 15 septembrie – 15 octombrie. La eveniment, va fi comunicată lista locațiilor unde deșeurile pot fi predate, importanța valorificării acestora și îndemnul de a avea un stil de viață mai conștient ecologic.

Unica.md va publica îndată lista punctelor de colectare din toată țara.

Evenimentul va începe cu o conferință de presă, la care vor participa Nadejda Cebotari, coordonatoarea proiectului Hai Moldova, prim-ministra Maia Sandu, secretara de stat a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării regionale și a mediului, Iuliana Cantaragiu, reprezentanta Finance in Motion, Virginia Bîlici – reprezentanta Ambasadei Suediei la Chișinău, Evghenia Snitco, reprezentanta proiectului „Oraș curat cu E-deșeu reciclat”, Aurelia Bahnaru, reprezentantul companiei Moldrec, Iulian Gamureac.

Conferința va fi urmată de o discuție panel moderată Gunoiul de sub covor – Ce știm despre deșeurile din Moldova, la care vor participa: Iuliana Cantaragiu, secretara de stat a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării regionale și a mediului, Traian Manea, expert independent în managementul deșeurilor, Ion Barbarasă, expert independent deșeuri toxice, Vlada Balica, manager Abs Recycling, Simion Berzoi – UNDP. Discuția va fi difuzată live și înregistrată.

De la ora 15.00, vor avea loc prezentări și studii de caz interesante despre plastic, încălzirea globală, sacoșele biodegradabile, sortarea gunoiului și altele. Temele abordate:

TEP – Plasticul și încălzirea globală

Ana Ciofu – Platforma la nivel național

Dima Mikitenko – Rîșcova, cel mai curat sat din Moldova?

Natalia Eco prime-recycle – pachete biodegradabile

Nadejda Cebotari – Deșeurile electronice și campania Hai Moldova

Natalia Oliiatovschi – De ce nu funcționează colectarea separată a deșeurilor?

Echipa ,,Hai Moldova” va aduce la eveniment un container special pentru colectarea obiectelor electronice de dimensiuni mici, care sunt uzate. Cei care aduc astfel de deșeuri pot participa la tombolă și câștiga premii care îi vor ajuta să devină mai ecofriendly. Vor fi colectate baterii, telefoane, acumulatoare, cabluri, televizoare, calculatoare, imprimante, mașini de fax, aparate de fotografiat și filmat, roboți de bucătărie și orice alte deșeuri electronice de dimensiuni mici. La finalul campaniei, deșeurile vor fi transportate către Green Group Buzău, o companie din România care va procesa deșeurile electronice colectate.

Proiectul este susținut de Facilitatea de Asistență Tehnică a Fondului Green for Growth (GGF TAF) și finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei EU4Energy, Guvernul Suediei, GEF programul de Granturi Mici și organizat de către Hai Moldova, IarmarEco, EcoVisio, AVD – „Revista Managementul Deșeurilor”.

Toate actualizările legate de eveniment pot fi urmărite pe pagina de Facebook a acestuia.

Vă așteptăm cu drag!

130 de ani de la fondarea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală! În țară vor fi organizate mai multe evenimente
Articolul anterior
Tarifele la roaming cu România vor dispărea în câteva luni. Anunțul Ministrului de Externe
Articolul următor
Alte articole interesante