Hai să explorăm Vestul Sălbatic! La Shopping MallDova, copiii vor trăi o aventură captivantă

„Vestul Sălbatic” se mută la Shopping MallDova. Noul an școlar vine cu adevărate lecții de istorie condimentate cu aventurile și expedițiile captivante trăite de cowboy, indieni, șerifi și bandiții din Vestul Sălbatic. 

Din 1 până pe 16 septembrie, cei mai mici vizitatori ai Shopping MallDova se pot aventura într-o călătorie temporară ca să exploreze viața din vestul Americii, într-o expoziție interactivă și educativă, special concepută pentru copii.

Călătoria în timp este garantată de recuzita autentică și activitățile specifice perioadei, iar pentru ca să se simtă în mijlocul acțiunii, copiii vor fi îmbrăcați în haine de cowboy sau indieni și vor descoperi detalii interesante despre viața de atunci. 

Cei mici se vor aventura pe un traseu special amenajat, care va cuprinde o mină de aur, unde vor putea strânge aur și se vor simți ca niște veritabili căutători de comori din Vestul Sălbatic. De asemenea, nu vor lipsi nici cursele de cai, unde participanții se vor simți ca adevărați călăreți, străbătând deșerturile în căutarea unor destinații inedite.

Pe parcursul acestei expediții, copiii vor ajunge și în satul indian, vor învăța despre cultura și tradițiile lor, vor participa la activități în jurul focului de tabără și vor dansa și cânta la fel ca indienii.

Călătoria prin Vestul Sălbatic va continua cu un popas în zona celor mai periculoși bandiți, a cărora poze erau imprimate pe afișele ”Wanted”. Aici, micii exploratori vor putea să se deghizeze, să facă poze și să vadă cum erau pedepsiți criminalii. 

La finalul expediției prin Vestul Sălbatic, micuții vor fi premiați pentru curajul lor și vor primi diplome.

Această expoziție este gratuită și este realizată în parteneriat cu Nesquik. 

Cu Nesquik creșterea copilului va fi mai distractivă și sănătoasă.

Vizitarea expoziției din Vestul Sălbatic este recomandată copiilor cu vârste cuprinse între 4-10 ani.

Expoziția va funcționa după următorul program: luni-vineri 14.00-19.00, sâmbăta-duminica 12.00-19.00.

Vă rugăm să vă înregistrați prealabil prin completarea formularului disponibil aici.

10 milioane de lei pentru implementarea Programului de susținere a antreprenoriatului feminin

Proiectul Programului de susținere a antreprenoriatului feminin a fost prezentat Grupului de Lucru 9 ”Abilitarea economică a femeilor și egalitatea de gen” din cadrul Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul R. Moldova.

Documentul, potrivit lui Dumitru Pîntea, directorul Organizației pentru Dezvoltare Antreprenorială (ODA), programul de susținere a antreprenoriatului feminin țintește 4 măsuri: Suport financiar nerambursabil pentru antreprenoarele debutante; Suport financiar nerambursabil pentru întreprinderile în dezvoltare; Asistența tehnică pentru susținerea întreprinderilor în dezvoltare; Promovarea imaginii femeilor antreprenoare.

Prezentă la ședință, Marina Morozova, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, a menționat că este nevoie de un astfel de Program care să dedice un segment special de susținere financiară și abilitare economică a femeilor din Moldova.

Astfel, beneficiarele programului vor avea posibilitate, de exemplu să acceseze finanțare nerambursabilă de maxim 80% din suma proiectului investițional și care nu va depăși valoarea de 200.000 de lei, iar contribuția beneficiarei trebuie să constituie minim 20% din suma proiectului investițional.

Accident cumplit la Sângera! O polițistă, beată la volan, a spulberat trei pietoni! O femeie a murit pe loc, iar două copile au ajuns la spital

Noaptea trecută în jurul orei 01:40, Poliția a fost sesizată despre comiterea unui grav accident rutier în comuna Sîngera.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că, șoferul automobilul de marca Toyota a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar, tamponând trei pietoni.

În urma impactului o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de 6 și 17 ani au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Colegii noștri au stabilit că la volanul mașinii se afla o tânără de 22 de ani, angajată a INSP. Aceasta deține permis de conducere și se afla în afara orelor de serviciu.
Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar șoferița a fost reținută pentru 72 de ore.

Actualmente organul de urmărire penală efectuează toate acțiunile procesual penale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, tânăra fiind suspendată din funcție.

Tânăr reținut la scurt timp după ce ar fi împușcat un locuitor din Ștefan Vodă

Polițiștii au reținut un tânăr la scurt timp după ce acesta ar fi împușcat un locuitor al orașului Ștefan Vodă.

Poliția din Ștefan Vodă a fost sesizată în jurul orei 16:00 de vânzătoarea unui magazin, care a comunicat că ar fi auzit o ceartă între doi barbați, după care a urmat o împușcătură.

Ajunși la fața locului oamenii legii au stabilit că victima este un bărbat de 39 de ani, locuitor al orașului Ștefan Vodă. Acesta a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Imediat polițiștii au declanșat operațiuni speciale de identificare a suspectului care ar fi efectuat împușcătura și care s-a eschivat de la fața locului. La scurt timp bărbatul a fost identificat, localizat și reținut.

Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 26 de ani din orașul Ștefan Vodă, iar arma din care s-a tras este deținută legal.

A fost pornită o cauză penală pentru tentativă de omor, iar suspectul este reținut pentru 72 de ore.
Fiind testat alcoolscopic s-a constatat ca acesta se află în stare de ebrietate.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

10 milioane de lei pentru implementarea Programului de susținere a antreprenoriatului feminin
Articolul anterior