Haos în Fâșia Gaza! Oamenii fură mâncare din depozitele cu ajutoare

Mii de oameni din Gaza au spart depozitele și centrele de distribuire a ajutoarelor din sudul și mijlocul Fâșiei, luând făină și alte provizii de bază, a declarat agenția ONU de ajutor pentru refugiații palestinieni (UNRWA), scrie realitatea.md.

„Acesta este un semn îngrijorător că ordinea civilă începe să se prăbușească după trei săptămâni de război și un asediu strâns asupra Gazei. Oamenii sunt speriați, frustrați și disperați. Tensiunile și teama sunt agravate de oprirea comunicațiilor, telefonie și internet”, a transmis UNRWA într-un comunicat.

Declarația organizației, publicată duminică, nu precizează care au intrat oamenii în depozite și nici care sunt acestea. Deplasarea masivă a oamenilor din nordul Fâșiei Gaza spre sud a pus o presiune enormă asupra acelor comunități, adăugând o povară suplimentară pentru serviciile publice care se prăbușesc.

Unele familii au primit până la 50 de rude care se adăpostesc într-o singură gospodărie.

„Ajutorul umanitar care vine în Fâșia Gaza cu camioanele din Egipt este insuficient. Nevoile comunităților sunt imense, în timp ce ajutorul pe care îl primim este slab și inconsecvent”, a adăugat Thomas White, coorodnatorul UNRWA în Gaza.

Până în prezent, puțin peste 80 de camioane de ajutor au trecut în Gaza într-o săptămână. Sâmbătă, 28 octombrie, nu a existat niciun convoi din cauza întreruperii comunicațiilor, așa că UNRWA nu a putut coordona trecerea convoiului.

„Foarte puține camioane trec, controalele sunt stricte, unele provizii nu corespund cerințelor UNRWA și ale celorlalte organizații de ajutor și, mai ales, interzicerea continuă a combustibilului, vor duce la eșecul acestui mecanism de ajutorare. Facem apel la o linie de flux regulat și constant pentru provizii umanitare în Fâșia Gaza pentru a răspunde nevoilor, pe măsură ce tensiunile și frustrările cresc”, a concluzionat White.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Limitarea temporară a accesului persoanelor în anumite locuri publice în legătură cu vizita președintelui portughez la Chișinău
Articolul anterior
Aeroportul din Daghestan, Rusia, luat cu asalt de sute de oameni după ce s-a anunţat venirea unui avion din Israel
Articolul următor