Haos în Franța. Noi proteste violente: Sute de mii de manifestanți pe străzile Parisului și în alte orașe, ciocniri cu polițiștii

Noi proteste violente au loc marți în Franța din cauza reformei pensiilor a președintelui Macron. Manifestanții au paralizat circulația rutieră și feroviară. La Paris și în mai multe orașe au loc ciocniri violente cu forțele de ordine. 

Haos în Franța. Noi proteste violente Foto: Profi Media

Este grevă generală în Franța. Marți au continuat proteste uriașe în mai multe orașe din Franța, printre care Paris, Marseille, Lyon, Nice, Strasbourg, Bordeaux, din cauza reformei pensiilor care prevede eliminarea pensiilor speciale și creșterea vârstei de pensionare, transmite realitatea.net, potrivit presei franceze.

Protestatarii francezi au blocat șinele de tren și autostrăzile și s-au bătut cu polițiștii în unele orașe. Sunt marșuri în toată țara, marți, împotriva președintelui Emmanuel Macron și a proiectului de reformare a legii pensiilor.

Este a zecea zi de greve, după asumarea răspunderii reformei pensiilor, fără un vot în parlament, contestată de sindicaliști. Transportul în comun nu funcționează.

La Paris, cel puțin 22 de persoane au fost reținute de poliție, potrivit presei franceze. Ciocniri violente au avut loc. Forțele de ordine folosesc grenade pentru a împrăștia manifestanții. 

Imagine

În unele orașe, mitingurile s-au transformat în confruntări cu forțele de ordine, în altele, protestatarii au blocat circulația rutieră și feroviară, ocupând șinele de tren și autostrăzile.

În orașele Rennes și Guingamp au fost incendiate baricadele, iar muncitorii au blocat șinele de cale ferată ale gării din Lyon, iar în piețele din Marsilia au mitinguri.

Mișcarea de protest a închis și muzeele și a afectat activitatea rafinăriilor și centralelor nucleare, a căror capacitate de producție a scăzut.

Marți dimineață, guvernul a respins o nouă cerere a sindicatelor de suspendare a proiectului de lege a pensiilor, care majorează vârsta de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani și desființează mai multe categorii de clase de pensionari speciali. Executivul francez a transmis că nu va da înapoi în decizia privind reforma pensiilor. Anunțul a fost făcut de șeful sindicatului CFDT, Laurent Berger, la începutul mitingului din Paris. 

Milioane de oameni au demonstrat și s-au alăturat grevelor pentru a-și arăta opoziția față de proiectul de lege.

Circulaţia feroviară, transportul public şi zborurile sunt perturbate marți din cauza grevei generale. Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat că se vor alătura apelului la greve, ca și controlorii aerieni și personalul Air France (FNIC-CGT și CGT Air France), ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. Pasagerii Air France vor fi anunțați prin SMS despre eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor. 

Imagine
Imagine

Sursă Foto: Profi Media

Groaznicul accident de pe Mihai Viteazul: Momentul în care victimele sunt scoase dintre fiare de către trecători

Șoferii și pasagerii mașinilor făcute zob, după ce au ajuns într-un pilon, una peste alta, pe strada Mihai Viteazul, din Capitală au fost scoși dintre fiarele automobilelor de trecători, până la sosirea ambulanței, scrie Unimedia.info.

Momentul în care mai mulți trecători sar în ajutor a fost publicat de internauți pe rețele.

Accidentul a avut loc pe 23 aprilie, în jurul orei 21:00 pe strada Mihai Viteazul. Potrivit Poliției, o mașină de model Ford s-a ciocnit cu o Toyota.

Vedeți AICI Video.

https://t.me/unicamd/1056

Record de temperaturi în Spania. Câte grade s-au înregistrat

Spania se confruntă în aceste zile cu temperaturi neobişnuit de mari cu 15-20 de grade peste normalul lunii aprilie, scrie stirileprotv.ro.

De marți, în sudul Spaniei, temperaturile oscilează între 35 și 37 de grade Celsius spre disperarea localnicilor și a turiștilor deopotrivă. Fenomenul este cu atât mai alarmant cu cât Peninsula Iberică să confruntă cu o secetă istorică, iar specialiștii anticipează o nouă vară toridă și uscată.

Agenţia spaniolă de meteorologie anticipează că această lună va fi probabil cel mai călduros aprilie de la începutul măsurătorilor în Peninsula Iberică.

Asta după ce schimbările climatice au generat în 2022 cel mai mare număr de zile marcate de „stres termic ridicat”.

Turist din New York: ”E foarte cald. Aici am ajuns din Elveţia, unde am dat de viscol”.

În Valencia, marţi au fost 36,2 grade, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Spania în aprilie.

Primăria a instalat o pădurice de panouri fotovoltaice care să genereze energie pentru consumul acestei şcoli.

În Sevilla, au fost miercuri 35,6 grade Celsius, un vârf absolut pentru acest oraş din Andalusia. Şi în Cordoba s-au înregistrat cu aproape 15 grade mai mult decât normalul şi cu 3 grade mai mult decât recordul istoric.

Turist: ”În California, de unde sunt eu, nu suntem obişnuiţi cu temperaturi din astea. Ok, înţeleg în august, dar acum e copleşitor, mai ales că nici nu plouă şi avem mare nevoie. Până unde vor tot urca temperaturile?”

Valul de căldură timpurie survine pe fondul unei secete istorice, din cauza căreia suferă culturile de măsline şi grâne. Ca să nu mai vorbim de riscul incendiilor de vegetaţie.

În Barcelona, hotelurile caută soluţii să limiteze consumul de apă. Aici, patronii au instalat clepsidre cu nisip în baie, pentru ca oaspeţii să fie atenţi la durata duşului.

Dar tot în Europa găsim şi extrema cealaltă. Noaptea trecută a fost cea mai rece înregistrată de statistici, minus 2 grade, în regiunea belgiană Flandra. Fermierii care cultivă viţă de vie ori pomi fructiferi au făcut noapte albă monitorizând focurile din livezi.

Iar peste Ocean, în Evergreen – Colorado a nins serios, în timp ce statele Florida şi Texas s-au confruntat cu o straşnică furtună cu grindină.

Bucățile de gheață au atins mărimea unor mingi de tenis. Șoferii ghinioniști, surprinși pe șosele de vremea extremă, s-au ales cu mașinile avariate. Zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică din cauza grindinei.

Au rupt drapelul NATO și l-au stropit cu vopsea roșie. Cine a făcut gestul

Protest la sediul Centrului de informare NATO din Chișinău. Un grup de persoane cu deputații neafiliați, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au rupt drapelul NATO și l-au stropit cu vopsea roșie, unimedia.info.

„Astăzi ne-am adunat la sediul celui mai mare bloc militar din lume, care a purtat sute de războaie în diferite părți ale lumii în ultimii 70 de ani și a exterminat milioane de oameni din întreaga lume. Trăim într-o țară liniștită, dar chiar și așa, Moldova pașnică este atrasă într-un bloc militar și în ostilități. În ultimul timp simțim tot mai mult cum țara noastră se umple cu arme, iar problemele sociale sunt neglijate”, a spus Nesterovschi.

La 15 martie, socialistul Alexandru Nesterovschi a anunțat că pleacă din echipa PSRM și se alătură „Mișcării pentru Popor”. Totodată, acesta a declarat că va fi deputat independent în Parlament. Anunțul a fost făcut de către Nesterovschi pe pagina sa de Facebook.

La 25 martie, și deputata Irina Lozovan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor. Aceasta a menționat că va activa în calitate de deputat independent. Totodată, Lozovan a declarat că se va alătura și ea „Mișcării pentru Popor”.

Foștii deputați ai Partidului Socialiștilor, Irina Lozovan și Alexandru Nesterovschi, care au părăsit recent formațiunea și au aderat la Mișcarea pentru Popor, au anunțat, într-o conferință de presă, că creează un nou partid politic de stânga.

 

,,Între 400 și 1200 de euro pentru un permis de conducere”. Angajați ASP, reținuți astăzi de CNA
Articolul anterior
Explozii la Kiev în această seară: apărarea antiaeriană a pus la pământ mai multe drone rusești
Articolul următor