I-au amputat mâinele şi picioarele, după un diagnostic greşit. O tânără din Anglia a câştigat peste 44 milioane de euro, după un proces de judecată

O fată din Marea Britanie a câștigat în urma unei proceduri judiciare o compensație de 39 milioane de lire sterline, peste 44 milioane de euro, după ce medicii i-au amputat toate membrele în urma unui diagnostic eronat pus în spital, relatează presa română.

Avocații fetei a cărei identitate nu a fost făcută publică au spus că părinții ei au dus-o la Spitalul Frimley Park din Surrey, sud-estul Angliei, cu febră mare, stări de somnolență și vărsături, care sunt simptome pentru meningită și sepsis, dar medicii au trimis-o acasă după ce i-au prescris paracetamol, potrivit BBC.

Părinții ei s-au întors la spital când starea ei s-a agravat, iar medicii au diagnosticat-o cu sepsis meningococic. Mai târziu, ea a făcut insuficiență la mai multe organe.

Din cauza severități sepsisului, fata a avut nevoie de amputații la toate cele patru membre, a declarat avocata Elizabeth-Anne Gumbel, care reprezintă familia. Astfel, picioarele i-au fost amputate de deasupra genunchiului, iar brațele de deasupra cotului.

Familia ei a susținut că în cazul în care medicii ar fi tratat-o imediat cu antibiotice, fata nu ar fi ajuns într-o stare atât de gravă și nu ar fi necesitat amputații.

Administrația spitalului a recunoscut vineri răspunderea în acest caz la Înalta Curte din Londra.

Gumbel a descris-o pe fată ca fiind „extraordinar de curajoasă” și a spus că „reușește să se descurce foarte bine la școală în situația în care se află”.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) a acceptat, de asemenea, răspunderea pentru starea tinerei fete, iar avocatul care a reprezentat instituția a spus că „nu există nicio sumă de bani care să poată compensa cu adevărat traumele fetei”.

Fata va primi o parte din sumă acum, iar restul, în tranșe anuale, pentru tot restul vieții.

Un purtător de cuvânt al NHS a declarat: „Ne pare foarte rău pentru rănile ei și înțelegem că nicio sumă de bani nu poate compensa pe deplin ce a pățit. Însă suntem mulțumiți că a fost aprobat acordul de despăgubire și sperăm că daunele acordate o vor ajuta să fie cât mai independentă pe viitor”.

Ministrul Energiei, discuții la Baku privind parteneriatele energetice

Discuțiile s-au axat pe progresele realizate de Republica Moldova în domeniul diversificării aprovizionării cu gaze naturale, consolidării independenței energetice, dar și dezvoltării sectorului energetic, în contextul creșterii producției de energie regenerabilă și implementării măsurilor de eficiență energetică, cu suportul partenerilor de dezvoltare.

În cadrul întrevederii cu Comisarul European pentru Energie și Locuințe, Dan Jørgensen, oficialul a reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova de a integra sectorul energetic în Piața Unică Europeană și a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul constant, inclusiv pentru intervenția rapidă în vederea depășirii crizei energetice din această iarnă, provocată de Rusia. Ministrul a reiterat că intervenția promptă a partenerilor europeni a permis evitarea unei crize umanitare în stânga Nistrului.

„Apreciem susținerea continuă din partea Uniunii Europene și suntem încrezători că, împreună, vom reuși să excludem dependența față de un singur furnizor de energie, dar și să integrăm complet piețele locale de energie în piața europeană până în 2030, ceea ce va aduce Republicii Moldova un impuls simțitor pentru dezvoltarea economică”, a declarat Dorin Junghietu la întrevederea cu oficialul european.

sursa: tvrmoldova.md

Judocanul Petru Pelivan, medaliat cu argint

Recent, judocanul Petru Pelivan a cucerit medalia de argint în categoria de până la 81 de kilograme, la Grand Slamul de la Tbilisi, competiție la care au participat 385 sportivi din 52 de țări.

sursa: tvrmoldova.md

Șase universități din țară vor fi renovate

Modernizarea instituțiilor include digitalizarea proceselor de studii, precum și renovarea sălilor de clasă, a aulelor și a căminelor, care sunt într-o stare deplorabilă sau chiar neutilizabilă în prezent. Lucrările vor fi efectuate din fondurile oferite de Ministerul Educației și Cercetării, mai exact 17 milioane de lei, care vor fi repartizate pentru șase universități care au aplicat la proiect.

Printre universitățile care beneficiază de investiții se numără Facultatea de Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat din Comrat și Academia de Studii Economice din Moldova.

De ce nu este recomandat să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Oamenii de știință au explicat motivul
Articolul anterior
Un minor din Căușeni, sechestrat pe 2 ore și bătut de miliția transnistreană. Ar fi fost confundat cu o altă persoană
Articolul următor
Close menu