I s-a rupt rochia chiar când trebuia să-și ridice premiul!

Acest moment cu siguranță va intra în istoria momentelor stânjenitoare de la evenimentele de decernare a premiilor Screen Actors Guild Awards.

separator

Jennifer Lawrence, actrița care a jucat în The Hunger Games, a avut parte de un mic incident la decernarea premiilor SAG Awards. Aceasta a fost desemnată cea mai bună actriță în rol principal, atunci când s-a ridicat să-și primească premiul, rochia Christian Dior, de culoare bleumarin, s-a rupt în față, iar Jennifer a fost la un pas să-și arate lenjeria în fața tuturor.

Cu toate acestea, bucuria de a fi câștigat un premiu atăt de important a făcut-o pe Jen să uite de micul moment stânjenitor, să zâmbească, să-și tragă rochia în sus și să urce pe scenă pentru a-și accepta premiul.

Rochia actriței s-a rupt după ce ar fi fost prinsă sub piciorul unui scaun, însă este de admirat cum a trecut Jennifer peste acest moment.

Sursa: http://www.acasatv.ro

Agenția Servicii Publice și Autoritatea pentru Cetățenie din România își fortifică cooperarea

Directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, și președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), Gabriela Lenghel, au semnat astăzi, 22 martie 2023, un Acord adițional la Memorandumul de colaborare încheiat de către cele două instituții în noiembrie anul trecut.

ASP și Autoritatea pentru Cetățenie din România își fortifică cooperareaFoto: asp.gov.md

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte specifice pe domeniile de competenţă de stare civilă şi cetăţenie, modalitățile de implementare a elementelor de digitizare şi digitalizare în procesul de înregistrare a actelor de stare civilă şi prestare a serviciilor de stare civilă.

Părțile, semnatare ale documentului, au convenit asupra necesității de a consolida și a extinde în continuare dialogul, asigurând schimbul de bune practici și expertiză instituțională.

Din delegația condusă de Gabriela Lenghel au mai făcut parte: Vasile-Silviu Boroi, director, Direcția contencios și relații publice, membru al Comisiei pentru cetățenie; Marius Chințoiu, director, Direcția secretariatul tehnic al Comisiei pentru cetățenie; președintele Comisiei pentru cetățenie; Vladimir Gîra, consilier, Cabinetul președintelui ANC, și Mausela Pițigoi, consul general al României în Republica Moldova.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie este o instituţie publică de interes național din România, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Justiției, cu competenţe depline în materie de cetățenie, atât cu privire la aplicarea procedurii de acordare, redobândire și încetare a calității de cetățean român, cât și pe probleme de consiliere a cetățenilor în materie de cetățenie.

Sportivii moldoveni au luat aur, argint și bronz la Cupa Mondială la Kickboxing

Republica Moldova a demonstrat un rezultat bun la Cupa Mondială la Kickboxing care s-a desfășurat în perioada 17-19 martie în Austria. Sportivii lotului național din cadrul Federației Naționale Oriental Kickboxing din Republica Moldova au cucerit opt medalii de aur, cinci de argint și cinci de bronz. Moldova s-a clasat în premieră pe locul șapte între cluburi și locul 13 între 34 de țări-participanți.

Sportivii moldoveni au luat aur, argint și bronz la Cupa Mondială la Kickboxing

Despre aceasta a anunțat Tudor Gorea, președinte al Federației Naționale Oriental Kickboxing, în cadrul unei conferințe de presă, transmite ipn.md.

Tudor Gorea a declarat că sportivii din Moldova au dat dovadă de o pregătire bună și au făcut față concurenței mari. Pentru sportivii din Moldova a fost un turneu complicat, dar mulți au fost la un pas de locul întâi.

Următorul eveniment este Cupa Republicii Moldova, care se va desfășura la Fălești. Acum se duc discuții ca aceasta să fie divizată în două părți, o parte la Chișinău și alta la Fălești, pentru că mulți întâmpină dificultăți la cazare și deplasare în afara capitalei. În luna mai va avea loc Cupa Lumii din Ungaria, este o cupă de înaltă însemnătate la care participă de obicei în jur de 4000 de spori și care se află la nivel de Campionatul Mondial și European. Această este o competiție la care sportivii din Moldova pot obține o experiență pozitivă. Pentru Republica Moldova participarea la evenimentul dat a devenit o tradiție, a precizat  președintele Federației Naționale Oriental Kickboxing.

„Această competiție ne-a provocat să facem tot posibilul ca să ajungem acolo cu un număr mai mare de sportivi. În primul rând, a fost atractiv. Acolo pentru locul întâi se oferă centuri. Am participat. Evident că a fost foarte greu. Unii sportivi au fost înregistrați în două discipline pe tatami și au făcut fața în ambele, au luptat foarte bine băieții. Suntem mulțumiți. Am acumulat patru centuri, patru medalii de locuri doi și una de locul trei. Suntem foarte satisfăcuți. În continuare ne pregătim de următoarea competiție – Cupa Lumii din Ungaria, Budapesta. Și ulterior Campionatul European din vara”, a menționat Radu Pahom, antrenor de kickboxing la Liceul Teoretic cu Profil Sportiv nr.2.

Vicepreședintle Federației Naționale Oriental Kickboxing, Eugen Musalimov, a spus că o colaborare mai strânsă între cluburile sportive aduce mai mult schimb de experiență și mai multe medalii. „Eu mă bucur de fiecare sportiv care aduce medalii, care participă la campionate și nu primește traume ca să poată lupta în continuare și să aducă centuri”, a spus antrenorul.

Republica Moldova a fost prezentată la campionatul din Austria de patru cluburi sportive. În total la Cupa Mondială la Kickboxing au participat peste 2200 de sportivi din diferite țări.

Maia Sandu a promulgat legea privind Limba română

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea care prevede substituirea „limbii moldovenești” cu „limba română” în legislație.

„Astăzi am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric și incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română”, a anunțat președintele.

„Îmi doresc ca limba română să ne unească pe toți cei care trăim aici și cărora ne este drag acest pământ. Noi, alături de alți peste douăzeci și șapte de milioane de oameni de pe glob, vorbim limba română, una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Fie că este limba noastră maternă, fie că am învățat-o pe parcursul vieții, datorită limbii române noi nu avem nevoie de traducători: ne înțelegem dintr-un cuvânt și spunem – într-un glas – că «vorba dulce mult aduce».

Cei care ne-au zis decenii la rând că noi, cetățenii Republicii Moldova, vorbim limba „moldovenească” și nu româna – au urmărit un singur lucru: să ne dezbine. Și aceasta pentru că, odată ce ai divizat un neam, îl poți subjuga și controla mai ușor. Un popor dezbinat nu reprezintă o forță unită, care să se poată proteja. Nu de lingvistică și-au bătut capul cei care au încercat să ne divizeze, ci de cum să țină blocată Moldova într-o veșnică ceartă națională”, a menționat șefa statului.

„Sunt convinsă că limba română trebuie și poate să fie catalizatorul consolidării societăţii noastre, iar pentru aceasta ea trebuie să fie respectată şi, bineînţeles, să fie însuşită şi vorbită de către toţi cetăţenii noștri. Mă bucur mult când întâlnesc astăzi tineri de diferite etnii care vorbesc foarte bine limba română. Noi toți putem sprijini acest efort pentru ca, uniți, să ne îndreptăm energia spre construcția unui viitor comun în Uniunea Europeană, acolo unde toate limbile sunt respectate și protejate”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că, pe 16 martie 2023, Parlamentul Republicii Moldova, a adoptat o hotărâre care prevede substituirea „limbii moldovenești” cu „limba română” în legislație.

Cornel Patrichi va juriza din nou!
Articolul anterior
Sharon Stone va deveni soția lui Filip Kirkorov!
Articolul următor