Igor Dodon și-a verificat starea de sănătate

Astăzi, unele surse media locale au menționat că președintele statului a fost văzut la spital pentru efectuarea unor investigații medicale, probabil după ce s-ar fi îmbolnăvit. Acest lucru însă nu este adevărat. Igor Dodon a dezvăluit că este sănătos ,,tun”.

separator
Președintele statului a declarat că este sănătos „tun”, după ce a fost văzut în această dimineaţă la Instituția medico-sanitară publică „Spitalul Cancelariei de Stat”, menționând că au fost efectuate niște investigații medicale de rutină, pe care le face șeful statului.

„Во первых, не дождётесь, este o vorbă în limba rusă. Sunt sănătos „tun””, a dat asigurări șeful statului.

„Când mergi la medic, nu obligatoriu ești bolnav, dar mergi pentru a face așa ca să nu fii bolnav pe viitor. Președintele trebuie la o anumită perioadă să meargă să facă niște investigații. Așa e procedura. De aceea suntem sănătoși, totu-i bine, mergem înainte”, a mai adăugat Igor Dodon, potrivit unimedia.info.

Bărbatul din Fălești care și-a determinat soția la sinucidere, condamnat la șase ani de închisoare

Un bărbat de 35 de ani din Fălești care și-a determinat soția la sinucidere a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

Deținuții, care urmează să fie eliberați din închisoare, vor beneficia de  asistență psihologică și socială | PUBLIKA .MD - AICI SUNT ȘTIRILE

Potrivit Procuraturii Generale, bărbatul a fost acuzat de faptul că sistematic aplica violenţa fizică și psihică asupra soţiei și a copiilor. Deși anterior a fost sancționat contravențional de mai multe ori pentru fapte similare, învinuitul a continuat acțiunile sale ilegale, astfel că la 15 mai, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aproximativ în jurul orelor 11:00, în timp ce se afla la domiciliul comun cu familia, în prezența copiilor minori, și-a bătut soția cu pumnii și picioarele, cauzându-i acesteia, conform raportului de expertiză, leziuni corporale medii.

În aceeași zi, aproximativ la orele 20:30, învinuitul a încălcat ordinul de restricții emis în privința acestuia, și a venit din nou la domiciliul comun cu victima. Femeia, fiind sub influența frământărilor apăsătoare, apărute în rezultatul comportamentului agresiv al soțului, manifestat sistematic prin persecuție, jignire, înjosirea demnității, şi cauzarea vătămărilor corporale, s-a încuiat într-o odaie și în prezența fiicei minore de 10 ani, s-a sinucis prin strangularea cu un colan.

Învinuitului și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii și procesul în privința acestuia a fost judecat în procedură simplificată.

Copiii învinuitului au fost plasați într-un centru de plasament, iar autoritatea tutelară va stabili tutela asupra acestora.

Dezastru economic în Transnistria. Krasnoselski acuză Chișinăul

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, acuză Chișinăul de blocadă economică, urmare a șantajului energetic. Or, acest lucru poate duce la tensiuni socio-economice.

Krasnoselski, despre provocări: Suntem capabili să găsim infractorii -  Stiri.md

„Vedem că Chișinăul creează intenționat o criză pe mai multe direcții. În primul rând este vorba de criza gazului. Din cauza reducerii volumului livrărilor, economia republicii se confruntă cu un stres extraordinar, care cu siguranță va afecta starea bugetului. Iar din 21 octombrie, în Transnistria a fost declarată stare de urgență. 

În același timp, Chișinăul blochează cu cinism și capacitatea Tiraspolului de a negocia direct cu furnizorul rus de gaz”, declară Krasnoselski într-un interviu publicat pe site-ul administrației de la Tiraspol, transmite bani.md.

Potrivit lui Krasnoselski, probleme nu sunt doar cu gazul. Sunt obstacole și la importul de bunuri.

„Sunt probleme în aprovizionarea cu cele mai importante bunuri, inclusiv medicamente și produse de protecție a plantelor. Există probleme serioase cu refuzul înregistrării entităților noastre comerciale implicate în activitate economică străină. 

Din motive neîntemeiate suntem deconectați de la tranzacțiile cu numerar. Chișinăul profită de faptul că din 28 februarie toate punctele de control de la granița dintre Transnistria și Ucraina au fost închise, creând bariere artificiale în calea libertății de circulație a persoanelor și a mărfurilor.

Camioanele stau săptămâni sau chiar luni la punctele de control din Moldova din cauza procedurilor administrative și birocratice împovărătoare care încalcă dreptul Transnistriei de a stabili și menține relații economice externe. Pentru companiile noastre sunt create condiții economice dificile.

Este greu de evaluat acțiunile Chișinăului altfel decât ca o încercare de a distruge în mod deliberat economia transnistreană și de a crea o criză socio-economică profundă în republică”, spune liderul de la Tiraspol.

Acesta spune că a trimis opt scrisori președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a soluționa problemele cu care se confruntă Transnistria, însă fără niciun răspuns.

În luna octombrie, Gazprom a redus de două ori livrările de gaz în Republica Moldova. În context, Tiraspoltransgaz a propus o formulă de distribuție a celor 171 de milioane de metri cubi de gaz. Volumul de gaz livrat regiunii din stânga Nistrului – 119 milioane de metri cubi, iar pentru restul teritoriului Republicii Moldova – 52 de milioane de metri cubi.

La începutul lunii octombrie, Gazprom a anunțat că reduce livrările de gaz către Republica Moldova la 5,7 milioane de metri cubi/zi, respectiv Chișinăul trimite 2,3 milioane de metri cubi în stânga Nistrului, iar restul sunt destinați malului drept.

Noi imagini din satelit cu fortificațiile rușilor în estul regiunii Herson

Noi imagini surprinse de sateliții Maxar cu fortificațiile și tranșeele rusești din estul regiunii Herson au fost publicate pe rețelele sociale.

Noi imagini din satelit cu fortificațiile rușilor în estul regiunii Herson

Tranșeele și fortificațiile sunt realizate în apropiere de Crimeea și sugerează că liderii militari ruși sunt îngrijorați în legătură cu o posibilă contraofensivă ucraineană care să avanseze spre peninsula ocupată ilegal în 2014, transmite digi24.ro.

De asemenea, rușii au restaurat tranșeele din zona punctului de control Chonhar dintre Crimeea și regiunea Herson.

Rușii au construit și în Lugansk o linie de apărare, cunoscută sub numele de „linia de fortificații Wagner”. 

Din imaginile apărute pe rețelele sociale, se observă că este vorba, în mare parte, despre „arici de beton” și șanțuri antitanc, al căror scop este, teoretic, de a stopa avansul tancurilor sau al blindatelor. 

O astfel de metodă defensivă, folosită în Al Doilea Război Mondial și în perioada sovietică, este în prezent considerată a fi complet anacronică.

De ce a murit Marie Fredriksson, membra formației Roxette?
Articolul anterior
Cât de des ar trebui spălată lenjeria de pat, potrivit unui microbiolog
Articolul următor