Imagini video cu tânăra care ar fi ucis fetița de doi ani, în timp ce se purta urât și înjura micuța

Istoria fetiței de nici doi anișori, care a decedat în chinuri groaznice, a zguduit întreaga țară.

Am primit la adresa redacției un mesaj anonim la care era atașat și un filmuleț, filmat chiar de bănuita de 19 ani. În imagini se vede cum tânăra înjură micuța pentru că ar fi răsturnat ceainicul, scrie Echipa.md.

În data de 3 noiembrie, tânăra a fost dusă în apartamentul unde s-ar fi întâmplat totul, pentru a reconstitui crima. În presă au apărut secvențe video în care suspecta arată cum a sărit peste fereastra apartamentului cu cadavrul copilei în brațe și cum l-a aruncat în fâșia forestieră de pe strada Uzinelor.

În seara aceleiași zile, suspecta și iubitul ei de 22 de ani, care ar fi complice, au fost duși în fața magistraților de la Ciocana, care i-au plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Amintim că poliția a aflat despre crimă în data de 30 octombrie, când mama copilei decedate a anunțat că și-a lăsat micuța pentru câteva zile la o amică, în Chișinău, însă, acum nu mai știe unde îi este copilul. Oamenii legii au stabilit că amica mamei, împreună cu concubinul ei, ar fi bătut cu o deosebită cruzime fetița, folosind inclusiv o furculiță.

De menționat că atât mama micuței, cât și prietena care i-a omorât fetița au câte 19 ani și fac parte din familii nevoiașe și nu sunt angajate în câmpul muncii. Dacă vina celor doi va fi demonstrată, ei riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață. În data de 3 noiembrie, micuța decedată a fost condusă pe ultimul drum, fiind înmormântată în satul de baștină al mamei, în raionul Hâncești.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Roamingul dintre Republica Moldova și România va fi eliminat în curând
Articolul anterior
Șoferiță de TIR răpusă de Covid la o lună după ce a născut. Avea 24 de ani
Articolul următor