În China a fost construită o autostradă în jurul unei case, deoarece proprietara a refuzat să se mute

În provincia chineză Guangdong, există o casă simplă la prima vedere, dar care atrage anual mii de turiști. Aceasta nu este cu nimic remarcabilă, decât cu excepția locației sale. Casa este ”intercalată” între două benzi ale autostrăzii. Proprietara a refuzat categoric să-și părăsească casa pentru un nou loc de reședință.

separator

În domeniul construcțiilor, există termenul „casa-țintă”. De regulă, aceasta este o clădire care iese în evidență din conturul general al noilor clădiri sau drumuri prin aspectul și locația sa. Așa s-a întâmplat și cu casa unei chineze pe nume Liang. În timpul construcției autostrăzii, autoritățile locale au transferat locuitorii ale căror case au interferat cu proiectul. 47 de gospodării și 7 firme au primit apartamente și compensații financiare, astfel eliberând teritoriul în septembrie 2019.

Liang a refuzat categoric să urmeze aceeași schemă, împiedicând astfel inginerii și constructorii. Femeia a motivat acest lucru spunând că suma despăgubirii era insuficientă. Autoritățile i-au oferit în schimbul casei sale cu un etaj, cu o suprafață de 40 de metri pătrați, 2 apartamente și 186.000 de dolari suplimentar. Liang a crezut că acest lucru nu este suficient și a cerut 4 apartamente și 287 000 de dolari. Ca rezultat, după 10 ani de negocieri cu proprietara ”lacomă”, s-a decis să-i „încadreze” casa în proiectul arhitectural al autostrăzii. Clădirea a fost pur și simplu ”capturată” între benzile drumului.

Prin urmare, autostrada a fost construită, chinezoaica a rămas în vechea ei casă (sau mai bine zis, în gheaba sa avariată) și, pe lângă gălăgia mașinilor, acum trebuie să suporte zgomotul turiștilor care vin să admire noua „atracție”. 

sursa: www.calatorul.net

Italia a raportat 25.853 de noi cazuri şi 722 decese în ultimele 24 ore
Articolul anterior
Mama celor șase copii din Răscăieți a fost condusă pe ultimul drum. Care este cauza preliminară a morții
Articolul următor
Alte articole interesante