Încă 23 de persoane au pierdut lupta cu Covid-19

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au decedat 23 de persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul victimelor în țara noastră a ajuns la 4.026 cazuri. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Deces 4027: Bărbat de 67 ani, din r. Leova. Internat la SR Leova. Comorbidități: diabet zaharat, encefaloptie mixtă, cardiopatie ischemică cronică.

Deces 4028: Bărbat de 79 ani, din mun. Cahul. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, insuficiență renală.

Deces 4029: Bărbat de 59 ani, din mun. Cahul. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 4030: Femeie de 69 ani, din r. Ialoveni. Internată la IMU. Comorbidități: sechele AVC, cardiopatie.

Deces 4031: Femeie de 42 ani, din r. Nisporeni. Internată la SR Nisporeni. Comorbidități:  diabet zaharat, anemie, cancer.

Deces 4032: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită cronică.

Deces 4033: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4034: Femeie de 58 ani, din mun. CHișinău. Internată la SPitalul Clinic de Psihiatrie. Comorbidități: insuficiență cardiovasculară, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 4035: Femeie de 60 ani, din mun. Chișinău. Internată la Spitalul de Stat. Comorbidități: insuficiență cardiacă, insuficiență renală.

Deces 4036: Bărbat de 66 ani, din r. Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență  cardiacă.

Deces 4037: Femeie de 66 ani, din r. Orhei. Internată la SR Orhei. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiopatie.

Deces 4038: Bărbat de 61 ani, din r. Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală cronică renală

Deces 4039: Bărbat de 79 ani, din r. Ceadîr-Lunga. Internat la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4040: Femeie de 63 ani, din r. Ceadîr-Lunga. Internată la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: bronșită cronică, hipertensiune arterială.

Deces 4041: Bărbat de 77 ani, din mun. Chișinău. Internat la SR Criuleni. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4042: Femeie de 76 ani, din mun. Chișinău. Internată la SR Chișinău. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 4043: Femeie de 61 ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni.

Deces 4044: Bărbat de 69 ani, din Transnistria. Internat la SR Taraclia. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4045: Bărbat de 71 ani, din r. Strășeni. Internat la SR Strășeni. Comorbidități: insuficiență cardiacă, AVC ischemic.

Deces 4046: Bărbat de 72 ani, din r Florești. Internat la SR Florești. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 4047: Femeie de 65 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, insuficiență cardiacă.

Deces 4048: Bărbat de 55 ani, din r. Glodeni. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență renală, diabet zaharat.

Deces 4049: medicul Valerii Pașcan, în vârstă de 68 ani, care activa în calitate de  medic chirurg la Institutul Mamei și Copilului. Dl Pașcan a activat  cu profesionalism și devotament, peste 28 ani, în sistemul medical. Acesta a fost internat la data de 25 ianuarie, la Institutul de Medicină Urgentă.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 191.197.

În total, 168.801 persoane au fost tratate de Covid-19.

KALEIDOSCOP 2025: Descoperă artiștii anunțați și grăbește-te să prinzi biletele Early Bird!

KALEIDOSCOP, cel mai mare festival muzical din Republica Moldova, se pregătește pentru o ediție de neuitat! Programat să aibă loc pe 21-22 iunie la Grădina Botanică din Chișinău, festivalul promite două zile pline de energie, emoție și artiști de top.

Artiștii anunțați până acum la KALEIDOSCOP 2025

Line-up-ul festivalului este deja impresionant, iar organizatorii continuă să surprindă:

  • ATB – Legenda muzicii trance, cunoscut pentru hituri precum 9 PM (Till I Come), Ecstasy și Let U Go.
  • INNA – Diva globală a hiturilor dance, care a cucerit topurile internaționale.
  • Antonia – Una dintre cele mai iubite artiste din România, cu o prezență scenică electrizantă.
  • Vera Brezhneva – Carismatica artistă ucraineană, adorată pentru energia sa vibrantă.
  • Sevak – Recunoscut ca reprezentant al Armeniei la Eurovision 2018, și câștigator X Factor Ukraina, apreciat pentru vocea sa captivantă.
  • Alina Eremia și Mira – Două voci extraordinare care completează perfect atmosfera festivalului.
  • Mark Stam și Cristian Porcari – completează line-up-ul cu vocile lor remarcabile și  conexiunea specială cu publicul.

Alte surprize urmează să fie dezvăluite!

Acesta este doar începutul! Organizatorii KALEIDOSCOP promit să adauge și mai mulți artiști de renume în line-up, garantând un spectacol memorabil. Vezi cum a fost ediția anterioară 

KALEIDOSCOP | 22-23 iunie 2024 (Aftermovie) 

Prinde biletele Early Bird la KALEIDOSCOP 2025

Pentru a te bucura de această experiență unică, grăbește-te să achiziționezi biletele Early Bird, disponibile până pe 14 aprilie 2025.

Abonament Individual – 799 lei
Acces pentru o persoană la toate scenele și activitățile festivalului pe 21-22 iunie.

Abonament Family  (2 adulți + 3 copii) – 1599 lei
Acces pentru două persoane adulte și până la trei copii (sub 12 ani), cu zone dedicate familiilor.

Cumpără acum bilete pe KALEIDOSCOP.MD și asigură-ți locul la cel mai așteptat eveniment al anului!

De ce să participi la KALEIDOSCOP?

KALEIDOSCOP este mai mult decât un festival – este o experiență care te conectează cu muzica, natura și energia comunității. Într-o locație de vis, vei trăi momente de neuitat alături de artiști care au scris istorie în muzica internațională.

Un șofer vinovat de moartea unui băiat de 15 ani a scăpat fără pedeapsă

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea recentă a unei sentințe, în privința unui bărbat de 34 de ani acuzat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art.264 alin.(3) lit. b) din Codul penal), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, procesul penal a fost încetat, din motiv că fapta ar constitui o contravenție (art.236 din Codul contravențional – depășirea vitezei). Inculpatul a fost recunoscut vinovat pentru comiterea contravenției, fiind încetat și procesul contravențional în privința acestuia, din motivul expirării termenului de prescripție de tragere la răspundere contravențională.

Procurorii nu sunt de acord cu soluția instanței și o vor contesta cu apel. 
             
Conform rechizitoriului, la 26 august 2018, inculpatul, conducând automobilul de model „BMW 320”, se deplasa pe bd. Dacia, mun. Chișinău.

În timpul deplasării cu o viteză excesivă, apropiindu-se de intersecția cu str. Băcioii Noi, mun. Chișinău s-a ciocnit în automobilul de model „Mazda 6”, care efectua manevra de virare la stânga de pe bd. Dacia spre str. Băcioii Noi, în urma cărui fapt, pasagerul automobilului de model „Mazda 6”, în vârstă de 15 ani a decedat, iar șoferului i s-au cauzat vătămări corporale medii.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Gazprom nu va livra gaze în regiunea transnistreană, în luna februarie

Gazprom nu a făcut luni rezervări de capacitate pe luna februarie pe gazoductul transbalcanic pentru a transporta gaze în regiunea transnistreană.  Conform calendarului ENTSO-G, licitațiile pentru rezervarea capacităţilor lunare pentru luna următoare se desfăşoară în fiecare a treia zi de luni a lunii curente, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

La 20 ianuarie, au fost făcute următoarele rezervări:

-frontiera Turcia – Bulgaria, cca 3.1 mln m3/zi din cca 6.1 mln m3/zi ofertaţi

-frontiera Bulgaria – România, cca 0,7 mln m3/zi din cca 9,7 mln m3/zi ofertaţi 

-la frontiera România- Ucraina (Isaccea – Orlovca) a fost ofertată o capacitate de cca 11,5 mln m3/zi, dar nu au fost făcute rezervări 

-frontiera România- Moldova (gazoductul Iaşi – Chișinău) au fost rezervate cca 5 mln m3/zi din cei cca 6,1 mln m3/zi scoşi la licitaţie.

Potrivit autorităților din ţările traversate de Coridorul vertical, aceste rezervări au fost făcute de traderi internaționali. Rezervări de capacitate mai pot fi făcute și zilnic, însă acestea vor presupune costuri mai mari.

Amintim că Ministerul Energiei a propus administrației din regiunea transnistreană suport în achiziționarea gazelor naturale de pe bursele europene sau Bursa română de Mărfuri din Chișinău încă în decembrie 2024, anticipând criza umanitară generată în regiunea transnistreană de sistarea unilaterală, contrar prevederilor contractuale, a livrărilor de gaze naturale de către Gazprom.

Record absolut! 1.800 cazuri noi de Covid-19, confirmate în Moldova
Articolul anterior
Piesa cu care va participa România la Eurovision 2021
Articolul următor