Încă 26 cazuri de deces, provocate de Covid-19

Ministerul Sănătății anunță încă 25 de victime, cauzate de noul Coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul victimelor în Republica Moldova a ajuns la 2.598.

Din numărul total al persoanelor decedate astăzi, 16 sunt femei și 9 sunt bărbați.

Deces 2573: Bărbat de 82 ani, din r-nul Rezina, internat la SR Rezina. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, pielonefrită cronică, obezitate.

Deces 2574: Femeie de 58 ani, din r-nul Briceni, internată la SR Briceni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 2575: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 2576: Bărbat de 84 ani, din mun. Chișinău, transferat de la SR Căușeni, la IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, angină pectorală de efort.

Deces 2577: Bărbat de 68 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, diabet zaharat, nefropatie diabetică.

Deces 2578: Bărbat de 65 ani, din r-nul Căușeni, transferat din SR Căușeni, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

Deces 2579: Bărbat de 75 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, nefropatie mixtă, diabet zaharat, angină pectorală de efort.

Deces 2580: Femeie de 40 ani, din mun. Chișinău, transferată din SCM ”Sf.Treime”, la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală renală.

Deces 2581: Bărbat de 62 ani, din mun. Chișinău, internat la SCR. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 2582: Bărbat de 64 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM „Gheorghe Paladi”. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2583: Femeie de 54 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: diabet zaharat, boală renală cronică, cardiopatie mixtă.

Deces 2584: Bărbat de 48 ani, din mun. Chișinău, internat la Sfânta Treime”. Comorbidități: diabet zaharat, encefalopatie mixtă, cardiopatie mixtă.

Deces 2585: Femeie de 75 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, diabet zaharat, angină pectorală de efort.

Deces 2586: Femeie de 62 ani, din mun. Chișinău, internată la Spitalul MSMPS. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Deces 2587: Femeie de 46 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: cardiopatie dismetabolică, boală oncologică.

Deces 2588: Bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort.

Deces 2589: Bărbat de 58 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 2590: Femeie de 83 ani, din r-nul Telenești, internată la SR Telenești. Comorbidități: cardiopatie ischemică.

Deces 2591: Femeie de 71 ani, din r-nul Briceni, internată la SR Briceni. Comorbidități: boală oncologică.

Deces 2592: Femeie de 66 ani, din r-nul Taraclia, internată la SR Taraclia. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 2593: Femeie de 81 ani, din r-nul Dondușeni. Internată la SR Dondușeni. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială.

Deces 2594: Femeie de 88 ani, din r-nul Dondușeni. Internată la SR Dondușeni. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 2595: Bărbat de 67 ani, din r-nul Cahul. Internat la SR Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 2596: Femeie de 59 ani, din r-nul Cahul. Internat la SR Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 2597: Bărbat de 83 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie.

Deces 2598: Medicul Alic Cotoneț, care activa în calitate de medic chirurg endoscopist imagist la Spitalul Repromed. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Muncipal “Sfânta Treime”, la data de 05 decembrie.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 127.253 cazuri.

Până astăzi, 110.179 persoane s-au vindecat de Covid-19.

Accidentul de la Bălți în care a murit o fetiță de 8 ani: Șoferul din Porsche circula beat, cu viteză excesivă și a ignorat culoarea roșie a semaforului

Cu referire la accidentul, produs ieri noaptea la Bălți, în care o fetiță de 8 ani și-a pierdut viața, Poliția a stabilit că șoferul din Porsche, care a provocat accidentul, circula cu viteză excesivă, în stare de ebrietate și a ignorat culoarea roșie a semaforului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Acesta a trecut cu câteva secunde înainte de impact pe lângă un echipaj al poliției care monitoriza traficul și care a intervenit prompt pentru a-l opri. Din păcate, din cauza vitezei extrem de mari cu care conducea acesta, polițiștii nu au reușit să-l stopeze în timp util, între momentul observării acestuia în trafic și producerea accidentului rutier trecând doar 40 de secunde.

În urma verificărilor s-a constatat că șoferul are un istoric semnificativ de încălcări ale regulilor de circulație, documentate de fiecare dată de polițiști.

Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Accident tragic la intrarea în Ciorescu! Un șofer care suferă de diabet zaharat și-a pierdut cunoștința în timpul ce era la volan

Ieri, 06 ianuarie, în jurul orei 14:40, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui grav accident rutier pe traseul R4, la intrarea în comuna Ciorescu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Preliminar, un microbuz de marca Mercedes, condus de un bărbat de 54 de ani, a ieșit pe contrasens. În urma manevrei, acesta a intrat în coliziune frontală cu o Toyota Urban Cruiser, condusă de un bărbat de 74 de ani. În urma impactului, șoferul din Toyota a decedat pe loc, iar cel din microbuz a fost transportat la spital pentru investigații medicale.

Potrivit medicilor, acesta suferă de diabet zaharat și și-ar fi pierdut cunoștința în timpul conducerii mijlocului de transport. A fost inițiată o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat un set de măsuri pentru a asigura cetățenii din zona de securitate cu energie electrică și gaz

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat o serie de măsuri necesare pentru a asigura continuitatea și fiabilitatea alimentării cu energie electrică și gaze naturale a consumatorilor din mai multe localități din zona de securitate, care se află sub controlul autorităților constituționale, dar sunt racordate la infrastructura energetică a întreprinderilor de pe malul stâng al Nistrului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, satul Varnița, raionul Anenii Noi, și satul Copanca, raionul Căușeni, cuplate tehnologic, în prezent, la rețelele electrice de pe malul stâng al Nistrului, vor fi racordate la rețelele electrice de distribuție ale ÎCS „Premier Energy Distribution” SA. Operatorul urmează să prezinte, în termen de 5 zile lucrătoare de la adoptarea deciziei CSE, un proiect suplimentar de modificare a planurilor de dezvoltare și investiții, cu reflectarea obiectelor investiționale menționate. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va aproba propunerile în termen de 3 zile lucrătoare de la prezentarea acestora. Totodată, satele Pohrebea, Coșnița, Pîrîta, Doroțcaia, Molovata Nouă, Roghi, Cocieri, Corjova și Vasilievca, din raionul Dubăsari, satele Hîrbovăț și Varnița, raionul Anenii Noi, satele Fîrlădeni, Hagimus și Copanca, raionul Căușeni, vor fi racordate la rețelele de gaze naturale ale operatorilor de distribuție licențiați din cadrul grupului SA „Moldovagaz”. Aceștia vor prezenta, în termen de 5 zile lucrătoare de la adoptarea deciziei CSE, un proiect în acest sens, iar, ulterior,  ANRE va aproba propunerile în termen de 3 zile lucrătoare.„Aceste lucrări trebuiau făcute în ultimii 30 de ani, dar acum e datoria noastră să intervenim cât de repede posibil. Trebuie sa aducem această infrastructură la aceste sate, dar să fim conștienți că am putea avea dificultăți la conectarea lor. Dar este obligația noastră să facem tot ce este posibil ca să asigurăm oamenii noștri din aceste sate cu energie electrică și gaze naturale”, a declarat premierul Dorin Recean.De asemenea, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va transmite generatoare electrice pentru asigurarea funcționării Grădiniței de copii „Romanița”, Liceului Teoretic Varnița, Centrului comunitar multifuncțional „Asclepio” și sediului Primăriei satului Varnița, raionul Anenii Noi, dar și pentru a asigura funcționarea Grădiniței-creșă „Garofița” și a sistemului de alimentare cu apă a localității Cocieri, raionul Dubăsari. Conform dispoziției CSE, în scopul asigurării continuității funcționării instituțiilor și serviciilor publice din localitățile Varnița și Cocieri, din Fondul de intervenție al Guvernului va fi alocată suma de 233 de mii de lei pentru procurarea bunurilor materiale. Astfel, Consiliul sătesc Varnița va primi 152 de mii de lei pentru a cumpăra 12 tone de peleți și peste patru mii de litri de motorină pentru generatoare. Suma de 81 de mii de lei va fi acordată Consiliului comunal Cocieri pentru procurarea a două boilere electrice și a aproape 3,7 mii de litri de motorină. Dispoziția mai prevede că Batalionul nr. 1 de Infanterie al Forțelor de Menținere a Păcii din comuna Cocieri va transporta, cu titlu gratuit, motorină pentru cazangeria Centrului de Plasament pentru Persoane Vârstnice și Persoane cu Dizabilități din localitate. 

735 cazuri de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul anterior
Cine este prima persoană care a fost vaccinată anti-Covid în SUA?
Articolul următor