Lotul național de lupte a mai cucerit două medalii la Campionatul Mondial U-23, care se desfășoară în orașul Tirana, Albania,informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.
Luptătorii de stil liber Eugen Mihălcean și Ion Demian au intrat în posesia medaliilor de bronz. Eugen Mihălcean l-a învins în finala mică a categoriei de greutate de până 86 kg pe georgianul Vladimir Gamkrelidze (6-5), în timp ce Ion Demian a completat podiumul de premiere a categoriei de greutate de până la 92 kg, după ce a trecut în disputa pentru medalia de bronz de turcul Fatih Altunbas (8-6).
Astfel, lotul național de lupte a obținut în total cinci medalii la competiția mondială, rezervată sportivilor sub vârsta de 23 de ani – trei medalii de aur, două în proba greco-romane și una la lupte feminine, și alte două medalii de bronz, în concursul de lupte libere.
Deplasarea lotului național de lupte la Campionatul Mondial U-23 de la Tirana, Albania, a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.
O femeie din Cimișlia, cercetată penal pentru escrocherie și organizarea migrației ilegale
Ofițerii Centrului de combatere a traficului de persoane și cei de urmărire penală ai INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au documentat activitatea infracțională a unei femei specializată în comiterea infracțiunilor de escrocherie și organizarea migrației ilegale în Israel,informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.
În cadrul acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că femeia de 32 de ani, originară din orașul Cimișlia, acționând în comun cu alte persoane, sub paravanul pretinsei activități de transportare a moldovenilor la muncă în Israel, a demarat o activitate de identificare a doritorilor.
Astfel, aceasta a însușit sume cuprinse între 1500 și 3000 de euro de la patru victime, promițându-le că în decurs de 2-3 luni se vor afla deja în Israel, promisiuni nerespectate ulterior.
În cadrul cauzei penale, oamenii legii au efectuat opt percheziții în bunuri imobile din mun. Chișinău și raionul Cimișlia, precum și în trei automobile, fiind depistate și ridicate telefoane mobile, laptopuri, facturi cu privire la caz, recipise și înscrisuri de ciornă, dar și bani care ar fi fost obținuți în rezultatul activității ilegale.
Femeia este cercetată în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 3 la 7 ani.
Atenție, șoferi! Circulație restricționată pe o stradă din Capitală
Vă informăm că, în baza Dispoziției Primăriei Chișinău, în perioada 28 – 31 octombrie, circulația rutieră va fi restricționată pe strada Serghei Lazo, porțiunea dintre strada Mitropolit Dosoftei și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.
Restricțiile au loc în contextul executării lucrărilor de reparație în această zonă.
Vă îndemnăm să respectați indicatoarele rutiere amplasate pe segmentul menționat și să manifestați răbdare și înțelegere față de ceilalți participanți la trafic.
Medicul care a admis încălcarea secretului votului într-un azil de bătrâni din Comrat, reținut de Poliție
În contextul informațiilor privind pornirea cauzei penale în temeiul sesizării depuse de către Asociația ,,Promo-LEX”, cu privire la încălcarea secretului votului pentru 25 de alegători plasați în azilul de bătrâni din municipiul Comrat, la scrutinul electoral din 20 octombrie 2024, Poliția Națională informează că a fost pornit un dosar penal în baza articolului 182 alin. (2) din Codul Penal, pentru infracțiunea de – falsificare, prin orice mijloace, a rezultatelor votării,informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.
Polițiștii din cadrul Direcției de Poliție UTA Găgăuzia în comun cu procurorii din UTA Găgăuzia, prin coordonarea Procuraturii Generale, au desfășurat percheziții la Comrat, soldate cu reținerea medicului care a asistat la procedura de votare a persoanelor în etate.
Oamenii legii au constatat că persoana reținută a contribuit activ la falsificarea buletinelor de vot prin votarea în locul altei persoane, dar și a aplicat abuzul față de funcția deținută pentru influențarea scrutinului electoral și a referendumului.
Din probele acumulate s-a stabilit că persoana a admis acceptarea mijloacelor financiare coruptibile pentru a-și folosi funcția în acest scop.
În urma perchezițiilor efectuate la angajatul medical au fost ridicate probe concludente, înscrisuri ale acțiunilor sale coruptibile, inclusiv, transferurile obținute de medic prin sistemul PSB – Promsvyazbank, din partea organizației criminale ȘOR pentru a admite încălcări în procesul electoral utilizând funcția administrativă .
Menționăm că, persoana reținută are în proprietate mai multe bunuri imobile, asupra cărora urmează să se decidă aplicarea sechestrului pentru a stabili proveniența acestora, iar în lipsa unei justificări financiare se va decide confiscarea proprietăților și mijloacelor financiare deținute de făptaș.
Astfel, pe caz se vor realiza investigații financiare paralele, pentru a fi determinate sursele din care au fost achiziționate proprietățile, inclusiv dacă acestea provin din surse ilegale.
Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, riscă închisoare de până la 5 ani.
Organele de aplicare a legii reiterează ca orice act de constrângere sau influențare asupra votului alegătorului este strict interzis prin lege și se pedepsește penal.