Începeți vara cu Teatrul „Alexei Mateevici”, care vine cu minuni și povești frumoase pentru cei mici!

Începe vara cu Teatrul „Alexei Mateevici”. În luna iunie, actorii teatrului vin cu minuni și povești frumoase pentru micii spectatori!

Luna iunie începe la TAM cu minuni și povești frumoase! Miercuri, chiar pe data de 1 iunie, la ora 12:00, publicul este invitat să vadă un spectacol îndrăgit de mult de copiii curioși. Îi așteptăm pe cei mici alături de părinți, să se delecteze cu mult haz și voie bună la spectacolul JACK ȘI VREJUL DE FASOLE. Această poveste îl aduce în fața spectatorilor pe un copil curios și dornic să fie de folos familiei sale. Povestea micului Jack este una despre lupta dintre bine și rău, frumos și urât, fiind apreciată de sute de ani și publicată în numeroase variante. Curajul și dreptatea sunt motivele principale ale acestui basm, în care Jack, singura bucurie și nădejde a mamei, devine un adevărat erou, datorită calităților sale. Copiii au prilejul să o cunoască pe Zâna cea bună și să petreacă o oră magică în compania eroilor din poveste.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, îi invităm pe micii spectatori să se bucure de un atelier de origami, care va începe la ora 13:00, imediat după încheierea spectacolului. Copiii vor putea confecționa figurine, se vor bucura de o companie plăcută și vor învăța mai multe despre arta handmade.
Regie: Margareta Nazarchevici
Scenografie: Eugen Novicov
Coregrafie: Eugen Gârneța
 
În distribuție:
Dumitru Sârbu (Jack)
Ludmila Botnaru (Mama)
Mihaela Chiu (Zâna)
Nicolae Jelescu (Căpcăunul)
Margareta Nazarchevici (Bucătăreasa)
 
Durata spectacolului: 1 oră

Joi și vineri, pe 2 și 3 iunie, ora 12:00, copiii sunt așteptați la spectacolul FATA MORARULUI, după motivele poveștii „Vârtelnița fermecată” de Frații Grimm. Această istorie le vorbește spectatorilor despre dreptate și adevăr, despre bunătate și minunile ei, dar și despre ce înseamnă să primești și să oferi o răsplată chiar și atunci când acest lucru nu-ți convine neapărat. Picii vor putea cunoaște un adevărat Împărat, dar și o Crăiță care are puteri fermecate și le va oferi o parte din magia sa!

În contextul sărbătorii copiilor, și la aceste două spectacole, micii spectatori se vor bucura de premii și surprize, participând la concursuri și fiind activi și curioși!
Regie: Margareta Nazarchevici
Dramatizare: Sabina Balan
Distribuție:
Fata Morarului: Marcela Nistor
Crăița: Valentina Ostap
Împăratul: Ilie Nadelcu
Morarul: Valentin Munteanu
Durata spectacolului: 1h

Biletele pot fi rezervate la telefon sau pe adresa de mail a teatrului!
Bilete la spectacolul „Jack și vrejul de fasole”: https://iticket.md/event/jack-i-vrejul-de-fasole-edi-ie-special-de-1-iunie
Bilete la spectacolul „Fata Morarului”: https://iticket.md/event/fata-morarului
Rezervări bilete: 060 441 471
E-mail: teatrulpoetic@gmail.com

Numele și imaginea îndrăgitului interpret Gabriel Nebunu, folosit într-o schemă frauduloasă

Artistul Gabriel Nebunu a fost chemat la poliție în urma unei plângeri depuse de o femeie. Aceasta susține că a fost victima unei scheme frauduloase în care numele și imaginea interpretului au fost folosite fără consimțământul său, pentru a o scurge sume mari de bani, scrie SHOK.md.

Gabriel Nebunu a fost chemat la poliție în calitate de martor, pentru a oferi informații despre utilizarea neautorizată a imaginii sale. Artistul a declarat că este șocat de acest incident și că va colabora pe deplin cu autoritățile pentru a ajuta la rezolvarea cazului. Acesta a subliniat că nu a fost implicat în niciun fel în acțiunile frauduloase și că își va proteja imaginea în fața celor care încearcă să-i pună în pericol reputația.

„Hai măi oameni buni că e deja prea de tot, eu v-am rugat doar să nu transferați bani pe nici un cont fals pe numele meu. M-au sunat acum de la poliție să mă apropii că cineva a scris o plângere pe numele meu că a făcut un transfer pe numele meu de 2 mii și ceva de euro. Scuzați-mă, dar mie îmi vine a râde cât de naivă poți să fii, femeie matură sa dus și a scris plângere la poliție, scrie femeie dragă, dar dacă nu sunt eu ce să fac, să-mi scot inima și sufletul sau ce să mai fac. Sau făcut o mulțime de pagini și saituri cu escroci cu numele meu și cer bani și iată voi faceți transferuri de 2000 de euro. Voi ce sunteți leșinați, sunteți atacați, afectați de la frig, de la ger, de la căldura de vara trecută?”, a spus Gabriel Nebunu, pe instagram.

Proprietarul localului „La Sarkis”, împușcat mortal în cap

Proprietarul localului La Sarkis din centrul capitalei, a fost găsit zăcând intr-o baltă de sânge. Tragedia a avut loc în această seară, în jurul orei 18:10, în locuința sa din capitalǎ, susțin sursele PulsMedia.MD.

Astfel, potrivit surselor, omul de afaceri în vârstă de 42 de ani a fost găsit de către soția sa, care a alertat poliția. Conform surselor, acesta s-ar fi sinucis.

Deocamdată poliția nu a confirmat acest caz, nici nu se cunoaște dacă ar fi vorba de suicid sau omor.

Moldova a fost plasată pe locul 126 în clasamentul țărilor influente din lume 

Agenția de Investiții a menționat că reprezentanții săi au participat la summitul Global Soft Power 2025 de la Londra, unde au aflat de la lideri și experți mondiali despre rolul puterii soft în modelarea relațiilor internaționale și stimularea creșterii economice. Unul dintre punctele-cheie discutate la summit a fost rolul vital al turismului, scrie infomarket.md.

Având în vedere că peste 90% din reputația unei țări ca „loc minunat de vizitat” are un impact direct asupra investițiilor străine directe (ISD), a atragerii talentelor și a creșterii economice generale, este clar că brandingul turistic este un element-cheie asupra căruia trebuie să ne concentrăm. Se subliniază faptul că Moldova a fost clasată pe locul 126 în ediția din acest an a Global Soft Power Index 2025.

Acest clasament evidențiază călătoria continuă a țării de a-și consolida influența globală și subliniază importanța eforturilor suplimentare de a dezvolta diplomația culturală, brandingul național și turismul ca factori-cheie ai schimbării. „Puterea soft nu este ceva imuabil, ci evoluează ca răspuns la acțiunile diplomatice, stabilitatea politică și angajamentul global. Țările trebuie să investească în diplomația culturală, brandingul național și relațiile internaționale pentru a-și îmbunătăți și menține influența în lume. Indicele Global Soft Power (Global Soft Power) se bazează pe un sondaj realizat în rândul a peste 170 000 de respondenți din peste 100 de țări și este cel mai cuprinzător studiu care oferă informații valoroase privind clasificarea atractivității țărilor pentru investiții, comerț, educație și turism”, a subliniat Agenția de Investiții din Moldova.

În luna martie a anului trecut, a fost raportat că Moldova a fost inclusă pentru prima dată în Global Soft Power Index 2024 și s-a clasat pe locul 118 din 193. În Global Soft Power 2025, ea s-a clasat pe locul 126. Potrivit studiului, SUA au rămas în acest an cel mai puternic stat din lume, în timp ce China a depășit pentru prima dată Marea Britanie și a ocupat locul 2. Japonia și-a păstrat locul 4, Germania locul 5, Franța locul 6, Canada locul 7, Elveția locul 8, Italia locul 9 și Emiratele Arabe Unite locul 10. Brand Finance întocmește un clasament al puterii soft a țărilor (influența acestora asupra comportamentului și preferințelor statelor, companiilor, comunităților și publicului prin influență culturală și informațională mai degrabă decât prin constrângere) pe baza unui sondaj realizat pe un eșantion de peste 173 000 de respondenți din peste 100 de țări. Acesta include toate cele 193 de țări care sunt membre ale ONU. Fiecare dintre acestea este evaluată în funcție de 55 de indicatori. Global Soft Power Index este calculat pentru al 6-lea an.

Zelenski a mers aproape de linia frontului și i-a vizitat pe soldații din regiunea Harkov: ”Vreau să vă mulțumesc fiecăruia!”
Articolul anterior
Șapte localități din zece și-au ales primarii din primul tur. Rezultatele preliminare ale alegerilor de duminică
Articolul următor
Close menu