Închisoare pentru o femeie și concubinul ei pentru că și-a agresat mama și fiul

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au condus urmărirea penală și au reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată într-o cauză penală pornită pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 26 octombrie 2023, o femeie de 49 de ani și un bărbat de 54 de ani, au fost recunoscuți culpabili pentru comiterea infracțiunii de violență în familie, fiindu-le stabilită pedeapsa de 3 și respectiv 5 ani de închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Procurorii au înaintat învinuirea pe faptul că: în perioada anilor 2019 – 2022, bărbatul, acționând de comun acord cu concubina sa, în mod sistematic și intenționat, aflându-se la domiciliul femeii din suburbia mun. Chișinău, au inițiat în repetate rânduri conflicte și certuri cu mama inculpatei și fiul ultimei, în scop de impunere a voinței lor și a controlului asupra victimelor, amenințându-i verbal, folosind injurii, și aplicând părților vătămate multiple lovituri peste diferite părți ale corpului.

Totodată, la 26 septembrie 2022, aproximativ la ora 09:30, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, împreună și prin înțelegere prealabilă cu inculpata, conștientizând caracterul ilegal și prejudiciabil al acțiunilor lor, aflându-se în curtea casei femeii, fără motive, aplicând violența psihologică, folosind un revolver de tip „Floberta” i-au amenințat cu moartea pe mama concubinei și fiul ei.

Ca urmare, i-au cauzat bătrânei, conform raportului de expertiză judiciară „anxietate generalizată, nevroză, nivel înalt de stres, nivel înalt de excitabilitate emoțională, tensiune interioară”, iar minorului de 10 ani – „traumă psihologică ce se manifestă prin: anxietate, sentiment de umilință, astenie, izolare, tensiune psiho-emoțională, sentiment de nefericire, nesiguranță, stare de stres, tendințe depresive, frică de părinții agresori, acestea fiind în corelație cu violența domestică asupra sa, care include și amenințarea cu arma la propria-i persoană”.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA în Republica Moldova, scrie tvrmoldova.md.

„Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte.

Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. 

Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a declarat  Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat anunțul Guvernului SUA privind sancțiunile împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Șor de a submina procesele electorale din țara noastră în interesele Kremlinului.

„Salut decizia Guvernului SUA de a include în lista de sancțiuni persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova și au facilitat interferența Kremlinului în alegeri.

Sprijinul partenerilor noștri merge mână în mână cu eforturile noastre continue de a lupta împotriva fraudelor și de a proteja democrația noastră”, a transmis Dorin Recean pe Telegram

Tragedie la Sângerei! O femeie și-a găsit copilul de 15 ani mort și cu o pungă pe cap

Tragedie la Sîngerei. O femeie și-a găsit copilul de 15 ani mort și cu o pungă pe cap.

Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Sîngerei, a confirmat pentru PulsMedia.MD cazul, dar a evitat să ofere mai multe detalii făcând trimitere la secretul anchetei, dar și la faptul că este vorba despre un caz cu implicarea unui minor.

„Fiind examinat corpul neînsuflețit al adolescentului de către medici, preliminar, careva semne de moarte violentă nu s-au constatat. Acesta a fost transportat spre examinarea medico-legală în vederea stabilirii cauzei exacte a decesului. Polițiștii din Sîngerei au inițiat un proces penal în cadrul căruia investighează toate circumstanțele în care a avut loc tragedia”, susține Talpă.

Un copil de a murit, după ce s-ar fi asfixiat cu o pungă. Tragedia a avut loc noaptea trecută. în jurul orei 22:00, într-o locuință din orașul Sîngerei, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor apropiate anchetei, victima s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 15 ani. Cadavrul acestuia a fost găsit de către mama sa, ultima fiind și cea care a alertat poliția despre caz.

Sursele noastre mai menționează că băiatul avea pe cap o pungă cu care s-ar fi asfixiat, dar și ar fi folosit un balonaș cu gaz. Preliminar s-ar fi stabilit că adolescentul ar fi recurs la acest gest disperat din cauza unor probleme în familie.

La fața locului a intervenit și un echipaj medical, însă din nefericire ,medicii au putut doar să constate decesul victimei.

Medicul-legist care a examinat cadavrul nu a depistat semne de moarte violentă. Totodată, oamenii legii au stabilit că atunci când a fost găsit cadavrul copilului, ușa locuinței era încuiată din interior.

Dânsul nu a lăsat niciun bilețel de adio, iar oamenii legii au inițiat un proces penal în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Amintim că acest caz este cea de-a zecea tragedie înregistrată ieri, fiind și al patrulea caz de suicid din ultimele 24 de ore.

Mai mulți angajați din cadrul RTEC și agenți economici, vizați într-un dosar penal

Mai multe percheziții au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de CNA, care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” (ÎM „RTEC”). Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate.

Potrivit materialelor urmăririi penale, persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” ar fi fraudat mai multe licitații publice, organizate de întreprindere, în schimbul unor bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite, fiind cauzate astfel daune considerabile ÎM „RTEC”. Astfel, s-a stabilit că persoanele publice din cadrul RTEC, prin înțelegere prealabilă cu agenții economici desemnați câștigători ai unor contracte de achiziții, ar fi comis mai multe abuzuri în procesul de executare a lucrărilor contractate.

La moment, în cadrul urmăririi penale, sunt investigate acțiunile vice-directorului și ale contabilului-șef al ÎM „RTEC”, iar astăzi urmează să le fie adusă la cunoștință calitatea de bănuit.

Acțiunile se desfășoară sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău. Notăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Accidentul de la Ghidighici, în care a murit un bebeluș de 7 luni. Ce sentință a primit șoferul
Articolul anterior
Mesajul Maiei Sandu după triumful celor trei luptători moldoveni: Irina Rîngaci, Alexandru Guțu și Mariana Draguțan
Articolul următor