Inedit! Un copac de 100 de ani a fost transformat într-o mini-bibliotecă publică

O organizație nonprofit americană își dorește să mențină vie dragostea pentru cărți și plăcerea de a citi. Iar misiunea lor este aceea de a crea mici biblioteci în cele mai neașteptate locuri pentru a-i inspira pe oameni să citească. Până în prezent au reușit să realizeze 75.000 de biblioteci în 88 de țări.

separator
Iar una dintre cele mai frumoase dintre acestea a fost realizată de o familie din Coeur d’Alene, Idaho. Sharalee Armitage Howard, care este bibliotecar, artist și fost legător de cărți, a decis să transforme trunchiul unui copac bătrân într-o bibliotecă în miniatură ce pare inspirată din basme.

Sharalee a fost nevoită să taie un copac de 110 ani din fața locuinței sale, dar în loc să taie trunchiul de la sol, a decis să-l păstreze și să-i ofere o nouă viață, sub forma unei mini librării din proiectul Little Free Library. Aceasta a sculptat trunchiul în interior, a adăugat rafturi, o ușă și i-a pus acoperiș. Deasupra și în interior a instalat felinare, iar cărțile au fost așezate în noua mini-bibliotecă, fiind la dispoziția oricui dorește să împrumute o carte. Rezultatul este unul spectaculos, iar micuța bibliotecă pare desprinsă din povești.

sursa: www.eva.ro

Filip Kirkorov și Olga Buzova ar putea reprezenta Rusia la concursul Eurovision
Articolul anterior
Lavinia Pîrva a publicat primele imagini cu burtica de gravidă
Articolul următor
Alte articole interesante