Stilul de viață are un impact puternic asupra sănătății noastre. Modul în care ne alimentăm, timpul pe care îl acordăm sportului, respectarea orelor de somn sau stresul la locul de muncă sunt principalele elemente care influențează sănătatea noastră. Potrivit medicilor, dacă vrei să ai o viață sănătoasă și de lungă durată, fă mai des așezări și aplecă-te mai mult.
De ce este bine să recurgi la astfel de exerciții? Pentru că, presiunea în zona mușchilor lombari poate provoca și presiune în zona intestinului, iar dacă mai este presată și zona intestinului gros, atunci vei simți disconfort la nivelul ficatului. Mai mult, în astfel de condiții acidul lactic nu este utilizat, cantitatea de toxine se mărește, iar producția de elastină scade considerabil și încet are loc presarea articulațiilor și discurilor intervertebrale. Toate acestea sunt cauzele modului nostru de viață greșit și sedentar.Mai mult, așa zisul „Mușchiul sufletului” nu este în piept, cum se poate presupune, ci în regiunea pelviană a corpului. Iar stresul vieții moderne îl presează, provocând astfel probleme de sănătate.Potrivit tradiții taoiste, mușchiul lombar sau mușchiul sufletului este principalul centru energetic al corpului. Un mușchi lombar flexibil și puternic, ne motivează și permite energiilor subtile să curgă prin oase, mușchi și articulații. De asemenea, adepții curentului susțin, că tinerețea unui om este determinată de starea de sănătate a ficatului, iar starea ficatului este determinată de plasticitatea noastră. Astfel, cu cât vom face mai des aplecări, cu atât vom trăi mai mult și cu cât vom face mai multe așezări, cu atât mai bine vom arăta.Astfel, fă zilnic câte 150-200 de aplecări pentru a antrena ligamentele inimii, ficatului, rinichilor și vizicii biliare.
Totodată, este recomandat să recurgi la gimnastică statică fără oxigen. Te întrebi, cum corect să o faci? În primul rând: reține respirația, iar apoi inspiră adânc, reține din nou respirația și expiră. Ai simțit cum dispar spasmele interioare? Acesta este minimul necesar, pe care ar trebui să-l faci regulat. Iar maximul este sala de sport, exercițiile cardio și pista de alergare. Și regiunea din zona taliei are nevoie de grija noastră, deoarece este o adevărată „centură” pentru organele interioare. Abdomenul mare împiedică activitatea mușchilor lombari mari, iar acest lucru duce la presarea intestinului. Iar presarea intestinului înseamnă presarea creierului, iar presarea creierului duce la boala Alzheimer, boala Parkinson și îmbătrânirea prematură.Sper, că te-am convins să găsești timp pentru exerciții fizice, care te vor ajuta să-ți menții sănătatea și să prelungești tinerețea. Ai grijă de tine!!!