Influența stilului de viață asupra sănătății

Stilul de viață are un impact puternic asupra sănătății noastre. Modul în care ne alimentăm, timpul pe care îl acordăm sportului, respectarea orelor de somn sau stresul la locul de muncă sunt principalele elemente care influențează sănătatea noastră. Potrivit medicilor, dacă vrei să ai o viață sănătoasă și de lungă durată, fă mai des așezări și aplecă-te mai mult.

separator

De ce este bine să recurgi la astfel de exerciții? Pentru că, presiunea în zona mușchilor lombari poate provoca și presiune în zona intestinului, iar dacă mai este presată și zona intestinului gros, atunci vei simți disconfort la nivelul ficatului. Mai mult, în astfel de condiții acidul lactic nu este utilizat, cantitatea de toxine se mărește, iar producția de elastină scade considerabil și încet are loc presarea articulațiilor și discurilor intervertebrale. Toate acestea sunt cauzele modului nostru de viață greșit și sedentar.Mai mult, așa zisul „Mușchiul sufletului” nu este în piept, cum se poate presupune, ci în regiunea pelviană a corpului. Iar stresul vieții moderne îl presează, provocând astfel probleme de sănătate.Potrivit tradiții taoiste, mușchiul lombar sau mușchiul sufletului este principalul centru energetic al corpului. Un mușchi lombar flexibil și puternic, ne motivează și permite energiilor subtile să curgă prin oase, mușchi și articulații. De asemenea, adepții curentului susțin, că tinerețea unui om este determinată de starea de sănătate a ficatului, iar starea ficatului este determinată de plasticitatea noastră. Astfel, cu cât vom face mai des aplecări, cu atât vom trăi mai mult și cu cât vom face mai multe așezări, cu atât mai bine vom arăta.Astfel, fă zilnic câte 150-200 de aplecări pentru a antrena ligamentele inimii, ficatului, rinichilor și vizicii biliare.

Totodată, este recomandat să recurgi la gimnastică statică fără oxigen. Te întrebi, cum corect să o faci? În primul rând: reține respirația, iar apoi inspiră adânc, reține din nou respirația și expiră. Ai simțit cum dispar spasmele interioare? Acesta este minimul necesar, pe care ar trebui să-l faci regulat. Iar maximul este sala de sport, exercițiile cardio și pista de alergare. Și regiunea din zona taliei are nevoie de grija noastră, deoarece este o adevărată „centură” pentru organele interioare. Abdomenul mare împiedică activitatea mușchilor lombari mari, iar acest lucru duce la presarea intestinului. Iar presarea intestinului înseamnă presarea creierului, iar presarea creierului duce la boala Alzheimer, boala Parkinson și îmbătrânirea prematură.Sper, că te-am convins să găsești timp pentru exerciții fizice, care te vor ajuta să-ți menții sănătatea și să prelungești tinerețea. Ai grijă de tine!!!

Fără feerie de sărbători! Guvernul cere deconectarea iluminatului decorativ

Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție cu privire la economisirea resurselor energetice în orele de vârf: între 07:00 și 11:00 și în intervalul orelor 18:00 și 23:00. Astfel, administratorii clădirilor publice și ai unităților comerciale vor asigura reducerea iluminatului interior al clădirilor cu cel puțin 30%, scrie newtv.md.

Totodată, comisia dispune deconectarea vitrinelor, a iluminatului decorativ, arhitectural și publicitar (interior și exterior),cu excepția iluminatului firmei.

Între orele 07:00-11:00 și 18:00-23:00 ba fi limitată funcționarea scărilor rulante, a escalatoarelor.

Întreprinderile în care funcționează cuptoarele electrice, aparate de sudură, instalații de topire electrice vor organiza programul de lucru astfel,  încât procesele în care se utilizează cea mai mare parte a energiei electrice să fie executate în afara orelor 07.00-11.00 și 18.00-23.00. 

Autoritățile recomandă oamenilor să nu utilizeze liftul în orele de vârf

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) le recomandă cetățenilor să nu folosească liftul în orele de vârf. În dispoziția emisă de CSE în data de 27 decembrie se precizează că administratorii blocurilor locative și ai altor clădiri cu ascensoare trebuie să plaseze la locul de chemare un anunț prin care cetățenii vor fi atenționați despre o posibilă blocare, scrie newtv.md.

”În contextul riscului întreruperilor energiei electrice în orele consumului de vârf nu se recomandă folosirea liftului în intervalele 07:00-11:00 și 18:00-23:00, pentru evitarea blocării în mers a acestuia”, precizează CSE.

Un nou mesaj de la Kremlin! Rușii au distribuit un clip în care sania lui Moș Crăciun este spulberată de o rachetă

Canalele Telegram pro-Kremlin au difuzat, vineri, un videoclip de Anul Nou în care sistemele rusești de apărare aeriană doboară sania cu reni a lui Moș Crăciun. Totul sub privirile aprobatoare ale lui „Moș Gerilă”, care îl îmbrățișează pe soldatul ce a monitorizat „acțiunea”, relatează The Moscow Times citat de libertatea.ro.

Videoclipul, distribuit pentru prima dată de canalul Pul N3 Telegram, începe cu Moș Crăciun zburând deasupra centrului Moscovei pe melodia „We Wish You a Merry Christmas”.

„Ho-ho-ho”, strigă din înaltul cerului Moș Crăciun, care ține în sanie rachete NATO, în timp ce bea o Coca-Cola. „Bună, ruși. Iată cadourile voastre”, spune Moș Crăciun. „La mulți ani”, adaugă Moșul înainte ca o rachetă să-i lovească sania, făcând-o să explodeze în aer.

Intră în scenă „Moș Gerilă” Scena se mută apoi într-o cameră de control, unde un militar rus și Moș Gerilă – versiunea rusă a lui Moș Crăciun – monitorizează acțiunea pe un ecran, în timp ce pe fundal se aude o melodie populară tradițională rusă. „E gata?”, îl întreabă Moș Gerilă pe militarul care poartă căști.

„Da, e gata. Ținta a fost distrusă”, răspunde militarul. „Bun. Nu avem nevoie de nimic străin pe cerul nostru, care să ne zboare deasupra capetelor”, spune Moș Gerilă, îmbrățișându-l pe militar. Publicarea clipului are loc la doar două zile după ce un avion de pasageri al Azerbaijan Airlines s-a prăbușit în vestul Kazahstanului. Autoritățile azere suspectează că avionul ar fi fost lovit de o rachetă Panțîr lansată de sistemul de apărare antiaeriană din Rusia.    

Cum arată Pomul de Crăciun din Orhei?
Articolul anterior
Ce se va întâmpla cu trupurile celor doi moldoveni decedați în accidentul din România
Articolul următor