Inițiativa civică „Împreună pentru voi” și Fundația Soros-Moldova au transmis echipamente de protecție Poliției și Penitenciarelor

Fundația Soros-Moldova și inițiativa civică „Împreună pentru voi” au transmis ieri, 15 aprilie, Inspectoratului General al Poliției (IGP) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) 2 mii măști, 80 de mii de mănuși, 500 de sticle de dezinfectant pentru mâini.

separator
Inițiativa civică „Împreună pentru voi” a fost lansată de Ana Racu, Anatol Untura și Victoria Dunford pentru susținerea celor care sunt expuși unui risc mai mare de infectare. Fundația Soros-Moldova a donat inițiativei civice „Împreună pentru voi” 1 milion de lei – peste o jumătate din fondul de urgență alocat pentru susținerea Republicii Moldova în lupta cu noul tip de coronavirus.

„Mulțumesc Fundației Soros-Moldova și platformei de suport „Împreună pentru voi!” pentru materialele de protecție oferite cu titlu de donație. Țin să evidențiez că aceste produse vor fi distribuite către cadrele medicale din sistemul penitenciar și personalul implicat în paza și escorta deținuților. Suntem bucuroși că și în această perioadă dificilă colaborarea cu Fundația Soros este la fel de eficientă, în special pe domeniul sănătate și ne bucurăm de faptul că și acum, în pandemie, există receptivitate de susținere”, a spus Vladimir Cojocaru directorul interimar al ANP.

La rândul său, șeful IGP, Vadim Cojocaru, mulțumit pentru lotul de echipamente de protecție și a asigurat că distribuția acestor bunuri va fi efectuată, începând de astăzi, către subdiviziunile poliției celor care se află în prima linie. „Protecția personalului polițienesc este la fel de importantă, având în vedere faptul că angajații poliției se află pe prima linie de luptă cu pandemia”, a declarat Vadim Cojocaru, șef al IGP.

„În calitate de reprezentanți ai societății civile, depunem eforturi constante pentru a ajuta tuturor celor care luptă cu răspândirea acestei pandemii. Le suntem recunoscători profesioniștilor care lucrează cu abnegație pentru protecția sănătății locuitorilor Republicii Moldova. Activitatea colegilor de la inițiativa „Împreună pentru voi” este crucială pentru susținerea medicilor, lucrătorilor sociali, Poliției și Penitenciarelor”, a spus Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.

Inițiativa civică „Împreună pentru voi”, cu susținerea Fundației Soros-Moldova, urmează să transmită încă un lot de echipamente de protecție, inclusiv medicilor și lucrătorilor sociali.

Din momentul declanșării stării de urgență, Fundația Soros-Moldova a creat un fond de 100 de mii de dolari pentru susținerea Republicii Moldova în lupta cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Cumpără local. Achită online. Câștigă cashback împreună cu MAIB și Mastercard!
Articolul anterior
Cum să calmăm colica sugarilor?
Articolul următor
Alte articole interesante