Întreprinderile ce nu reflectă corect veniturile ar putea fi amendate

Parlamentul a votat în lectura a doua un proiect de lege ce va permite sancționarea întreprinderilor care obțin venituri din reflectarea necorespunzătoare a costurilor de producție.

Evidente contabile complete Botosani • OLX.ro

În special, se va aplica în cazurile veniturilor obținute de întreprinderi care au reflectat necorespunzător costurile de producție, prețul de vânzare a mărfii, bunurilor, volumului de lucrări efectuate în construcții și tarife la serviciile prestate.

Proiectul prevede stabilirea limitei amenzii de la 10% până la 20% din suma ce depășește venitul obținut cu aplicarea adaosului în limita stabilită, aplicată persoanelor cu funcție de răspundere. Totodată, este prevăzută o amendă de la 40% până la 60% – aplicată întreprinderilor care desfășoară activitatea de întreprinzător pentru aplicarea adaosului comercial în cazul produselor social importante ce depășește limita stabilită de Regulamentul de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante.

Potrivit proiectului, amenda se percepe la bugetul de stat prin decizia adoptată de către Serviciul Fiscal de Stat sau autoritatea administrativă de inspectare financiară din subordinea Ministerului Finanțelor. Persoanele cu funcție de răspundere și întreprinderile care au fost sancționate beneficiază de o reducere de 50% din suma amenzilor aplicate dacă, în termen de trei zile lucrătoare de la data înmânării deciziei de sancționare, achită 50% din suma amenzii indicate în decizie.

Rusia trimite un avion în București să repatrieze 40 de diplomați ruși
Articolul anterior
Cunoscutul economist rus Andrei Movcean a renunțat oficial la cetățenia rusă
Articolul următor