Inundații în Germania: 60 de morți și 1.300 de oameni sunt dispăruți

Aproximativ 1.300 de persoane sunt dispărute, în urma inundaților din Germania. Numărul celor care au murit a ajuns la aproximativ 60.

Inundații în Germania: 60 de morți și 1.300 de oameni sunt dispăruțiFoto: Getty Images

Viituri puternice au inundat orașe și sate întregi din vestul și sudul Germaniei, provocând prăbușirea mai multor case și lăsând rezidenții izolați, transmite Stirileprotv.ro.

CNN transmite că sunt 55 de morți, însă The Guardian spune că numărul se apropie de 60.

Cei 1.300 de dispăruți sunt din Ahrweiler.

″În unele zone nu a mai plouat așa de 100 de ani”, a declarat Andreas Friedrich, angajat al serviciului de meteorologie.

În landul Renania de Nord-Westfalia, 30 de persoane au murit și 50 au fost rănite în urma inundațiilor. În Rhineland-Palatinate sunt 19 morți, dar autoritățile se așteaptă ca numărul să crească.Publicitate

Cancelarul german, Angela Merkel, aflat la Washington, a vorbit despre o “catastrofă” în contextul discuțiilor despre inundații.

“Precipitații abundente și inundații sunt cuvinte care nu sunt adecvate pentru a descrie asta – este o catastrofă”, a spus cancelarul german.

Inundații și în restul Europei

Premierul ţării a catalogat situaţia drept una “fără precedent”.

“Locuiesc aici de 17 ani. Nu am mai văzut aşa ceva niciodată. Niciodată!”, a spus cineva.

Locuitorii din Liege și din împrejurimi au primit ordin de evacuare. Autoritățile i-au îndemnat pe cei care nu pot pleca să se mute la etajele superioare ale clădirilor.

“Locuiesc la etajul 1, aşa că am avut o şansă să scap. Apa a început să tot crească până a ajuns la etajul al doilea şi să inunde tot”, a declarat o femeie.

Primarul orașului belgian Namur le-a cerut oamenilor care stau în zonele joase, de-a lungul râului, să-și părăsească locuințele. Mai bine de o sută de mii de persoane trăiesc în regiune.

Într-un alt oraş lovit puternic de inundații, autorităţile au impus în noaptea de joi spre vineri o interdicţie de circulaţie după ce, în timpul zilei, au fost raportate mai multe furturi din casele sinistraţilor.

Ploile torenţiale au afectat şi unele zone din Olanda.

Iar în Elveţia oamenii au început să ridice bariere împotriva puhoaielor, pentru că nivelul lacurilor crește fără oprire de aproape o săptămână.

Totodată, nouă regiuni din nord-estul Franței sunt vizate de cod portocaliu de vreme rea, riscul de inundații fiind mare.

Un tânăr de 22 de ani a sfârșit tragic la locul de muncă, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el
Articolul anterior
10 oameni în ideile cărora nu a crezut nimeni
Articolul următor
Alte articole interesante