Ionuț are 7 ani și luptă cu o formă rară de cancer. Haideți să-i salvăm viața!

Ionuț Cociu are doar 7 ani. La vârsta când ar trebui să se bucure de o copilărie fericită, să meargă la școală alături de alți copii de vârsta sa, să învețe să scrie, să citească, Ionuț luptă cu cancerul.

separator
Ionuț a fost diagmosticat cu limfom Hodgkin, o formă de cancer a sistemului limfatic care afectează celulele imune ce se răspândesc în tot corpul, în ficat, în splină și plămâni.

Ionuț slăbește, nu are poftă de mâncare, răcește des, are febră. În lipsa unui tratament adecvat riscă să își piardă viața. Mama cere ajutor pentru a-și putea salva copilul:

,,Vin cu marea rugăminte să mă ajutați să-mi salvez îngerașul. Din păcate, trebuie să începem tratamentul, însă suntem neputincioși, veniturile pe care le avem nu ne permit să facem tratamentul. Pentru început, Ion trebuie să efectueze o serie de investigații, iar ulterior medicii vor decide tactica de tratament. Vă rog din suflet să mă ajutați să îmi salvez băiatul, nu mai am lacrimi și putere să îmi văd copilul cum suferă. Orice ajutor pentru noi e șansa să ne facem bine”.

Donează pentru Ionuț pe caritate.md

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!
Articolul anterior
Premieră medicală în Moldova. O femeie cu tumoare la plămâni a fost operată minim invaziv prin videotoracoscopie
Articolul următor