Irina Loghin a părăsit în lacrimi scena din Iași după ce i s-a cerut să o elibereze

Artista Irina Loghin, în vârstă de 84 de ani, a fost protagonista unui incident neașteptat în timp ce susținea un spectacol pe o scenă din Iași, la finele săptămânii trecute, scrie adevarul.ro.

Se pare că, spre nemulțumirea publicului, prestația ei a fost întreruptă, la un moment dat, de prezentatoarea Doina Baciu, care i-a cerut să elibereze scena, întrucât spectacolul trebuia continuat de mai mulți tineri artiști.

Conform celor prezenți la eveniment, Irina Loghin a părăsit scena cu lacrimi în ochi, în aplauzele celor prezenți la spectacol.

Precizările Irinei Loghin după spectacolul de la Iași

Irina Loghin a ținut să lămurească situația de la Iași și a făcut câteva precizări pe pagina personală de Facebook, punând incidentul pe seama lipsei de comunicare și menționând că acesta va fi singurul comentariu pe care îl face pe marginea celor întâmplate.

,,În legătură cu neînțelegerea de la spectacolul aniversar Ion Macovei de la Iași, doresc să lămuresc câteva lucruri. Sofia Vicoveanca și cu mine am fost capete de afiș la acest eveniment. Ca întotdeauna, publicul ieșean, care a plătit bilet pentru a participa la acest spectacol, a fost foarte receptiv, aplaudând frenetic după fiecare melodie. Nu mi-am imaginat că dorința mea de a răspunde doleanței publicului ar putea crea o asemenea situație. Înțeleg însă că organizarea nu a fost perfectă, iar doamna Doina Baciu s-a simțit nevoită să încheie programul, fiind presată de durata de rezervare a sălii. Am considerat că, dacă intru la o oră și un sfert, spectacolul se va termina la două ore, neștiind că vor mai urma și alți interpreți după mine. Știm cu toții cât de obositor este să organizezi un eveniment de o asemenea amploare. Cred că doamna Doina Baciu a făcut tot posibilul să coordoneze spectacolul, deși nu i-a fost ușor. Eu una nu am nicio supărare pe dumneaei. Dimpotrivă, îi mulțumesc pentru efortul depus în organizarea serii. Îi urez numai bine și sper că lucrurile se vor lămuri frumos între noi. Menționez că onorariul mi-a fost trimis din primăvară, existând factură pentru suma primită. Acesta este singurul comentariu pe care îl voi face pe marginea acestui subiect„, a precizat îndrăgita artistă pe pagina personală de Facebook.

Ce susține prezentatoarea evenimentului

Prezentatoarea Doian Baciu susține însă că lucrurile au stat altfel, deoarece Irina Loghin a avut un atitudine grosolană în culisele show-ului, unde și-a jignit toți colegii de scenă, soliștii invitați și ei la spectacol.

,,A fost spectacol dăruit de Radio Iași, avem toate declarațiile, tot ce a jignit doamna Irina în culise. I-a jignit pe toți soliștii, sunt declarațiile lor. Sunt jigniri foarte grave la adresa soliștilor și a organizatorului. A fost un spectacol dăruit Radio Iași, nu a fost un spectacol pentru doamna Irina Loghin!”, a declarat prezentatoarea evenimentului, Doina Baciu, pentru Star Popular.

În Capitală va fi inițiată campania de salubrizare de primăvară

Primăria Municipiului Chișinău informează că peste două săptămâni, în capitală va fi inițiată campania de salubrizare de primăvară.

Astfel, în următoarea perioadă, serviciile municipale se vor pregăti activ pentru a intra în campania amplă de curățenie pe străzi, pe trotuare, în spații publice și curțile de blocuri.

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat tuturor responsabililor să elaboreze planurile de intervenție.

„Rog colegii viceprimari să facă un demers la poliție să intervină acolo unde este necesar, pentru că pe aliniamentele stradale, pe trotuare sunt mașini parcate de mult timp. Proprietarii acestor vehicule trebuie să fie preîntâmpinați ca să-și ia mașinile, în caz contrar poliția va interveni ca acestea să fie ridicate ca să putem interveni. De asemenea, să fie făcute și demersurile necesare în cazul deteriorării elementelor de infrastructură pe străzi, acolo unde este cazul cu probele video. Iar obiectele deteriorate, cum s-a întâmplat pe strada 31 august 1989, să fie refăcute la loc. În termeni restrânși să fie înlocuiți pilonii și readusă situația la normalitate. Solicit ca pretorii și șefii direcțiilor de profil să fie responsabili de intervențiile pe străzi ca acestea fie spălate după iarnă, iar acolo unde este necesar să fie instalați bolarzi sau alte elemente pentru a nu permite parcarea pe gazon”, a declarat Ion Ceban.

Medalii de bronz pentru gimnastele din R. Moldova la un turneu internațional

Gimnastele din Republica Moldova și-au adjudecat două medalii de bronz la un turneu internațional de la Ploiești. Gloria Motricala și Polina Bulat au urcat pe podium, unde pe celelalte poziții s-au clasat sportivele din România, scrie tvrmoldova.md.

Gloria Motricala a reușit să impresioneze în probele cu mingea și panglica, la senioare. Ea a ocupat a treia poziție în clasamentul final, fiind depășită doar de două reprezentante ale României, Cristina Drăgan și Sabina Enache.

Şi Polina Bulat s-a făcut remarcată în concursul cu panglica, doar că la categoria de junioare. Sportiva din Republica Moldova a împărțit podiumul de premiere cu româncele Amalia Lică și Lisa Garac, vicecampioane mondiale. La cea de-a 23 ediţie a Cupei Irinei Deleanu, o competiția internațională de gimnastică ritmică, au concurat șase sportive din Republica Moldova. Ele au participat în patru probe, care au inclus cercul, mingea, măciucile și panglica. La turneul de la Ploiești au participat gimnaste din 11 țări.

Festivalul Internaţional „Mărţişor” revine pe 1 martie cu peste 60 de concerte care vor fi organizate în toată țara

Festivalul Internaţional „Mărţişor” revine, din 1 martie cu peste şaizeci de concerte, organizate în toată Republica Moldova. Timp de 10 zile, publicul poate merge la spectacole cu muzică diversă, de la clasică la jazz. Autorităţile au alocat un buget de aproape cinci milioane de lei, scrie tvrmoldova.md.

Cea de 58-a ediţie a festivalului cu genericul „Mărțișor în toată țara” va debuta cu un spectacol la Palatul Naţional Nicolae Sulac din Chişinău. Organizatorii şi-au propus să îmbine și tradiţionalul cu inovaţia cu un spectacol, in premieră, de muzică electronica, la Arena Chișinău.

SERGIU PRODAN ministrul Culturii al Republicii Moldova: „De-a lungul întregii luni martie, în fiecare zi, cu sprijinul Guvernului și al Ministerului Culturii, se vor ține 43 de concerte în 43 de sate și orașe, inclusiv la Bălți, Cahul și Șoldănești. Astfel, „Mărțișor 2024” va acoperi toată Republica Moldova”.

În program sunt concerte de muzică clasică, modernă, cor, operă, balet sau dans popular. In premieră, Festivalul „Mărțișor” va trece graniţele şi va ajunge și în Diaspora. Proiectul „Mărțișor în toată lumea” este organizat in parteneriat cu Teatrului Național „Mihai Eminescu” și va prezenta spectacolele în Portugalia, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și Belgia.

SERGIU PRODAN ministrul Culturii al Republicii Moldova: „Mărţişor în toată lumea este o idee care va face ca noţiunea de mărţişor şi Festivalul Mărţişor să devină renumit în toată lumea, nu doar în sânul diasporei noastre”.

Festivalul Internaţioal „Mărţişor” va avea loc între 1 şi 10 martie și vor fi peste 60 de spectacole de diferite genuri muzicale. Programul Festivalului poate fi consultat pe pagina Ministerului Culturii, dar și pe paginile web ale instituțiilor partenere.

A luat 100% din voturi! Cine este candidatul la funcţia de primar pentru care a votat toţi sătenii
Articolul anterior
ATENȚIE! Acest bărbat a fugit acum 3 ore din Spitalul de Psihiatrie din Bălți
Articolul următor