Istoria unui tânăr homosexual care își dorește o viață liberă aici, în Moldova

Daniel Cebotari are 27 de ani și traiește în Chișinău. A fost căsătorit, iar după o perioadă foarte scurtă de timp a realizat că nu iubește femeile.„Credeam că m-am îndrăgostit, dar mi-am dat seama că am făcut cea mai mare prostie. Am realizat că nu pot să o iubesc ca pe soția mea, nu aveam acea atracție fizică de a mă apropia de ea. Trei luni după nuntă vorbeam de divorț, pentru că am realizat că eram atras de persoane de același gen ca și mine”, a povestit Daniel în cadrul unui Monolog pe canalul lui Dorin Galben, conform Unimedia.info.

Daniel a crescut singur la părinți, nu are nici frați sau surori, iar de mic copil a fost crescut de bunici, părinții fiind ocupați cu construcția casei. Era unicul nepot și avea tot ce își dorea.

Nu a simțit lipsa părinților, până ce mama sa nu a plecat la Moscova

„Mama a plecat în perioada când eu treceam din clasa a IV în a V, iar în acea perioadă aveam cel mai mult nevoie de ea. În tipul celor 9 ani de studii am fost mereu criticat de modul meu de a vorbi, pentru că eu m-am născut cu o malformație „fără cerul gurii”, iar din cauza asta tot ce mâncat avea reflux de ieșire înapoi.

La 1 an de zile am fost operat la Chișinău, pe atunci tehnologia nu era ca acum, iar după acea operație am fost nevoit să port o proteză pe parcursul unui an de zile.

Am fost cicălit de când am intrat în școală și până m-am văzut ieșind de acolo cu diplomă. Mi-au propus să rămân până în clasa a 12, dar am refuzat din cauza cicălelilor și a faptului că am realizat că mă inhib în mine. Mi-am luat diploma și am plecat la colegiu de agricultură, unde am avut parte de o experiență foarte frumoasă pe parcursul a 4 ani”, spune tânărul.

Din perioada adolescenței iubea mai mult să petreacă timpul cu fetele, nu vedea ce poate învăța de la băieți, nu era genul lui de a se ascunde cu băieții și a fuma sau a bea câte un pahar de vin, atunci și-a dat seama că el gândește altfel decât băieții de seama lui

„Permanent în școală eram agreat de ce stau în grup cu fetele, dar nu cu băieții. Sincer atunci nu am atras atenția că am altă orientare, dar eu mă simțeam mult mai bine cu ele pentru că erau mai mature, iar eu aveam ce învăța de la ele. Eu mă regăseam în acea prietenie, iar toți mă întrebau dacă nu cumva sunt și eu o fetiță ca ele”, a adăugat Daniel.

Fiind numit „gay” de colegii de clasă, a încercat să caute informație despre LGBT și despre ce înseamnă a fi gay, el crezând că aceasta era o boală care necesită tratament.

„Eram lovit cu picioarele în fund, dar eu treceam peste asta foarte repede, cel mai mult îmi era frica ca de aceste cuvinte să nu audă părinții”, a menționat Daniel.

Fiind în anul II sau III de studii a făcut cunoștință cu o fată, iar relația lor a durat foarte puțin, soarta însă i-a reîntâlnit peste 1 an, în timp ce Daniel lucra ca chelner

„Am început a ieși împreună, lucrurile erau destul de serioase, iar eu am crezut că m-am îndrăgostit. Credeam că ea este unica femeie cu care aș dori să-mi petrec tot restul vieții. Așa am decis să o cer de soție.

Am ales inelul, ea a acceptat, iar peste 2 săptămâni am făcut cunoștință cu părinții.

Mama mea s-a împrietenit cu soția mea foarte bine, erau ca 2 prietene, atunci mi-am da seama că am pus piciorul în prag, iar acum urmează nunta.

Cererea a avut loc la sfârșit de septembrie, iar pe 22 noiembrie am jucat nunta, a fost exact așa cum mi-am dorit eu. Eu i-am ales ei rochia, iar ea mie costumul”, a spus Daniel.

Peste puțin timp a realizat că nu se mai înțeleg, iar el nu are mai avea atracția de a se apropia intim de soția sa

„Ea ma sunat, iar eu i-am zis că vreau să bag divorțul. Ne-am văzut față în față, iar ea s-a pus în genunchi și m-a rugat să nu divorțăm.

Mi-a dat o palmă, a aruncat verigheta pe masă și a plecat. Atunci mi-am dat seama că niciodată nu îmi mai doresc să mă căsătoresc.

Iată atunci lumea a început a vorbi despre motivul despărțirii, e gay spunea lumea din sat”, a spus tânărul.

A venit și timpul când tânărul le-a mărturisit părinților că el are atracție față de persoanele de același gen ca și el, iar ei au crezut că e o glumă

„Tata a reacționat negativ, îmi spunea să mă duc la medici, iar eu le-am cerut ca acest subiect să fie închis. Atunci mi-am făcut valiza, aveam în buzunar doar 1500 de lei așa am decis să plec să-mi caut un job. Așa am plecat iar de atunci timp de 6 luni nu am vorbit deloc cu părinții mei”, a spus Daniel.

Cum a trecut de critici, ce crede despre situația dată, dar și cum își traiește viața acum poți asculta în monologul de mai jos:

VIDEO! Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță deosebită, în interpretarea unui cor militar din Rusia

Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță cu totul deosebită, în interpretarea unui cor militar din Sankt-Petersburg, Rusia, scrie UNIMEDIA.

Tânărul din imaginile postate pe TikTok cântă în limba română și pare să se descurce de minune cu versurile.

„Acest tânăr poate reinterpreta orice piesă”, se menționează pe pagina de TikTok a Corului Armatei Ruse.

Internauții i-au apreciat talentul la maxim.

Deși înregistrarea este din 2020, aceasta s-a viralizat acum pe rețele.

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului absolvenților de la medicină

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului și farmacistului de către absolvenţii USMF.

”Azi le-am mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie pentru că au ales această carieră responsabilă și i-am felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.

Dragi viitori doctori, ați depus jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție – o viață în slujba altor vieți.

Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova. Doar anul trecut, salariile tuturor medicilor, asistenților medicali și infirmierelor au crescut în medie cu 15%. În ultimii trei ani, Guvernul a investit circa 2,4 miliarde de lei pentru renovarea spitalelor din țară. Iar tinerii medici care lucrează în regiunile rurale primesc, la angajare, o indemnizație de 120 de mii de lei într-o singură tranșă. Știm că mai rămân multe de făcut pentru sistemul de sănătate, dar pas cu pas vom reuși să parcurgem drumul ambițios pe care am pornit împreună.”, scrie președintele într-o postare.

Telenovelă politică în România: un primar și-a ”zdrobit” nevasta la alegerile locale

Locuitorii comunei Gogoşu, judeţul Mehedinţi, au fost martorii unor alegeri locale neobișnuite, în care pentru funcția de primar s-au confruntat actualul edil, Jean Rogoveanu, și fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu, aflați în plin proces de divorț pe parcursul campaniei electorale.

Învingător a fost Jean Rogoveanu (PSD), care și-a menținut funcția cu 71,4% din voturi, adică 859 de voturi. Pe locul al doilea s-a clasat fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu (PNL), cu 27,93% din voturi, reprezentând 336 de alegători. Un al treilea candidat, Gheorghe Haneş (PMP), a obținut 8 voturi (0,67%).La alegerile locale din comuna Gogoşu au fost înscriși 3.272 de alegători pe listele electorale permanente, dintre care 1.822 s-au prezentat la urne.

Primarul Jean Rogoveanu a declarat pentru presa locală că fosta sa soție și-a depus candidatura din răzbunare. Cei doi s-au căsătorit în 2009, iar divorțul a fost pronunțat în luna mai a acestui an.

Jean Rogoveanu a fost implicat anterior într-un scandal după ce a achiziționat, din fonduri publice, trei telefoane mobile în valoare de 6.000 de euro, aparatele fiind folosite de el, viceprimar și o angajată a Primăriei Gogoşu.

sursa

Mai multe instituții medicale din țară vor fi dotate cu aparate performante de anestezie
Articolul anterior
Cosmonautul rus, uitat și abandonat în spațiu: Povestea incredibilă a ultimului cetățean al URSS
Articolul următor