Italia dă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta într-un loc faimos

Italia dă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta într-un loc cunoscut, unde există locuitori cu vârsta de peste 100 de ani. Scopul este de a stimula economia locală și de a da un suflu nou comunităților mici! Și, Sardinia nu este singurul oraș. În regiunea Calabria, noilor rezidenți li s-au promis câte 33.000 de dolari, în timp ce în satul Santo Stefano di Sessanio, oamenilor li s-au oferit subvenții de până la 52.022 de dolari pentru a se muta și a munci acolo, potrivit euronews.com și a1.ro.

Guvernul italian a pus deoparte 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare de 15.000 de euro nerambursabili

Guvernul italian a pus deoparte 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare – suficient pentru 3.000 de subvenții. Dacă v-ați dorit vreodată să vă mutați pe o insulă însorită, acum aveți ocazia: Sardinia oferă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta.

Insula italiană – a doua ca mărime din Marea Mediterană – se mândrește cu plaje imense de nisip, panorame mirifice și ape turcoaz. Însă paradisul insular se confruntă cu o scădere a populației rurale, deoarece tinerii localnici pleacă în străinătate pentru a munci.

Pentru a combate acest exod, guvernul a pus deoparte 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare, suficient pentru a acoperi 3.000 de subvenții. Așadar, dacă vă faceți deja bagajele, iată tot ce trebuie să știți.

Care sunt regulile sistemului

Banii sunt nerambursabili. Pentru a fi eligibil pentru subvenție, va trebui să vă mutați într-o municipalitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3 000 de locuitori.

De asemenea, banii trebuie să fie folosiți pentru cumpărarea sau renovarea unei locuințe. Subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau al renovării – iar guvernul nu va oferi întotdeauna întreaga sumă de 15.000 de euro.

În cele din urmă, beneficiarii trebuie să locuiască pe noua proprietate cu normă întreagă și trebuie să se înregistreze pentru rezidență permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

De ce oferă Sardinia bani pentru ca oamenii să se mute acolo

Populația Italiei este în curs de îmbătrânire. Vârsta medie a italienilor este de 45,7 ani – o cifră care va crește la 50,7 ani până în 2050.

Se estimează că populația totală va scădea cu aproape 20% până în 2070, de la 59,55 milioane de locuitori la 47,6 milioane în 2070.

Problema este deosebit de gravă în zonele rurale ale țării, iar locuri precum Sardinia se resimt din plin. Președintele Sardiniei, Christian Solinas, a declarat că acest program ar încuraja tinerii să rămână în Sardinia sau să se mute pe insulă.

„Datorită acestor contribuții la primele case [ale cumpărătorilor], [Sardinia] devine un teren fertil pentru cei care se vor muta acolo sau vor decide să își întemeieze o familie”, a declarat el.

„Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor, a zonelor interioare și a celor mai defavorizate… Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să dezvolte țesutul economic al celor mai fragile teritorii.”

Dacă vă mutați pe insulă, puteți să vă așteptați să rămâneți acolo încă mult timp. Cu peste 500 de persoane cu vârsta de peste 100 de ani, Sardinia are una dintre cele mai mari concentrații de centenari din lume – aproximativ 33 la fiecare 100.000 de locuitori.

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

O gravidă de 26 de ani, mamă a trei copii, a murit la maternitatea din Botoşani. Femeia s-a chinuit o noapte întreagă, cu dureri. Rudele spun că niciun doctor nu s-a apropiat de ea
Articolul anterior
Kazahstan va livra Germaniei 1,2 milioane tone de petrol
Articolul următor