Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru cetățenii români

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricţie, anunţă televiziunea SkyNews.

separator

Printre acestea se află şi obligaţia de a efectua o izolare de 14 zile la propriul domiciliu pentru persoanele care sosesc din România, dar și alte țări, transmite Mediafax.ro.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus. Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise dar şi în exterior în intervalul de timp 18 p.m – 6 a.m acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.

Discotecile şi stadioanele râmân închise iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Zeci de mii de persoane din Belarus au manifestat din nou duminică la Minsk
Articolul anterior
Federația Sindicală „Sănătatea” cere Guvernului să achite în continuare câte 16.000 de lei medicilor care se infectează cu noul tip de coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante