J-Lo şi-a dus micuţa „fashionistă” la prezentarea de modă Chanel

În cadrul Paris Fashion Week, ieri seara, a avut loc prezentarea colecţiei de modă primăvară-vară, a casei Chanel. La eveniment a fost prezentă și Jenifer Lopez,

separator

însoţită de fetiţa ei, Emme, şi iubitul Casper Smart.

Prezentarea de modă s-a ţinut în inima Parisului, iar celebra actriță  a fost  îmbrăcată cu o little white dress din dantelă, cu un  decolteu foarte generos, peste care a pus un sacou negru, cu mâneci trei sferturi. Artista a încălțat o pereche de pantofi stiletto negri, cu bretele de care au fost ataşate două lăcăţele aurii.

Iar fiica acesteia, Emme, a îmbrăcat o rochiţă roz-bombon, cu un bolero alb pe deasupra şi a avut propria ei gentuţă, albă. Pe tot parcursul prezentării de modă, Emme a stat în braţele mamei sale.

După despărțirea de soțul ei, Marc Anthony, cu care are doi copii, o fetiţă şi un băieţel, ea a început o relaţie nouă, cu dansatorul Casper Smart.

Sursa: daylimail.co.uk

Telefoanele iPhone, interzise la Kremlin. Instrucțiunile date angajaților

Kremlinul le-a solicitat aтgajaților blocului politic intern al administrației prezidențiale a Rusiei să scape de telefoanele iPhone până la începutul lunii aprilie. Funcționarii implicați în alegerile prezidențiale din Federația Rusă au fost îndemnați să-și procure smartphone-uri de la alți producători, transmite Kommersant, conform realitatea.md.

Duma de Stat a ratificat în unanimitate tratatele privind anexarea  teritoriilor ucrainene | AGORA

Oficialii au primit o astfel de instrucție de la primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Kirienko, în cadrul unui seminar care a avut loc la începutul lunii martie în regiunea Moscova.

Potrivit mai multor participanți care au decis să-și păstreze anonimatul, Kirienko le-a cerut angajaților să își schimbe telefoanele până pe 1 aprilie curent.

„Gata cu telefoanele iPhone. Fie le aruncați, fie le dați copiilor. Toți vor trebui să facă asta în martie”, a spus unul dintre participanți.

Potrivit interlocutorilor publicației Kommersant, cerința ar fi fost luată din considerente de securitate. Administrația prezidențială consideră că smartphone-urile Apple sunt mai susceptibile la spionaj și pot fi sparte mai ușor de hackerii occidentali.

Una dintre sursele citate a sugerată că noile telefoane ale angajaților vor fi procurate de pe banii Kremlinului. O altă sursă a declarat că interdicția de utilizare a tehnologiei Apple ar putea fi extinsă și asupra funcționarilor  implicați în politica internă din administrațiile regionale.

Rugat să comenteze luni acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate confirma informațiile.

„Telefoanele inteligente nu ar trebui folosite pentru afaceri oficiale. Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care îl are – Android sau iOS. Evident, acestea nu sunt folosite în scopuri oficiale”, a menționat Peskov.

Președintele Vladimir Putin a spus întotdeauna că nu deține vreun smartphone, deși Peskov a declarat că Putin folosește uneori internetul.

Atenție, călători! Restricție de circulație a troleibuzelor pe o stradă din Capitală

În atenția călătorilor! Ca urmare a executării lucrărilor de curățare și defrișare a arborilor din str. Calea Orheiului, marți, 21 martie, în intervalul 09:30 – 13:00, rețeaua de contact a troleibuzelor din zonă va fi deconectată de la curentul electric. Astfel, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:

Ruta de troleibuz nr. 3 își schimbă temporar itinerarul
  • Se suspendă rutele de troleibuz nr. 26 si 27;
  • Ruta de troleibuz nr. 28 va circula până la sensul giratoriu din str. Calea Orheiului;

Ruta de troleibuz nr. 25 se divizează în două:

  • troleibuze clasice care vor circula până la sensul giratoriu din str. Calea Orheiului;
  • troleibuze cu propulsie autonomă între str. Ceucari – bd. Renașterii Naționale (Tipografia). Astfel se va asigura conexiunea cu rutele de troleibuze nr. 25 și 28.

În context, serviciile municipale de profil socilită înțelegere și scuze cetățenilor pentru incomoditățile create.

Maia Sandu, după Adunarea Judecătorilor: „Cei care nu-și pot justifica averile și abuzurile au ținut lecții de moralitate”

Președinta Maia Sandu s-a arătat nemulțumită de Adunarea Generală a Judecătorilor, care a avut loc vineri, menționând că aceasta s-a desfășurat cu încălcarea legii. Mai mult, șefa statului a menționat că motivul invocat de judecători pentru întreruperea ședinței este unul „neserios”. Președinta a constatat că „justiția a fost sechestrată de interesul personal al unor judecători”, transmite tv8.md.

Maia Sandu: Moldova are nevoie de susţinerea partenerilor pentru  consolidarea independenţei energetice | adevarul.ro

„Adunarea s-a desfășurat cu încălcarea legii. Spre exemplu, legea nu prevede posibilitatea întreruperii ședinței. MAI mult decât atât, persoanele care au fost implicate în organizarea și conducerea acestei ședințe se aflau în conflict de interes. Unii dintre ei nu au fost reconfirmați în funcție, iar alții nu au fost admiși pentru a candida la CSM de către Comisia Pre-vetting. Tot ce au reușit să arate judecătorii deschis și în văzul lumii este că justiția a putrezit și nu își dorește sau nu poate să se trateze. Unii judecători au demonstrat că scopul lor nu este să facă justiție, dar să compromită justiția. De ce o parte din judecători nu au vrut să aibă parte de un CSM funcțional și în continuare nu vor asta? Anume această instituție este organul de autoguvernare din sistemul judecătoresc care propune candidaturile pentru judecătorii din toată țara. Dacă nu există CSM, nu pot fi numiți și promovați judecătorii și nici nu pot fi aplicate măsuri disciplinare”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținute supă ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit șefei statului, motivul invocat de judecători pentru întreruperea ședinței nu este unul valid.

„A fost invocată situația necesității examinării contestațiilor celor care nu au trecut pre-vettingul, dar trebuie să amintim că legea spune foarte clar că, contestațiile trebuiesc examinate în termen de zece zile. Termenul a expirat, deci această justificare este neserioasă. O parte din judecători au decis vineri să blocheze toate procesele din sistem și să pună piedici schimbărilor din justiție. Cei care nu-și pot justifica nici averile, nici abuzurile comise, nici protecția unor corupți, au ținut lecții de moralitate cetățenilor.

Constatăm că justiția a fost sechestrată de interesul personal al unor judecători, care au lăsat criminali în libertate, care au permis ca laundromatul, furtul miliardului să rămână nepedepsite sau au invalidat alegeri democratice. Din păcate, acești judecători refuză să participe tocmai la actul justiției. Acest lucru  nu ne împiedica să construim o justiție puternică și independentă. Independența judecătorilor nu înseamnă independența corupției. Respectul pentru puterea judecătorească se bazează pe respectul puterii judecătorești pentru lege. Una fără alta nu poate exista. Stimați judecători, vreau să fiți atenți la mesajul meu. Aveți de ales – continuați să fiți parte a problemei sau deveniți parte a soluției. Reforma justiției va fi dusă la bun sfârșit”, a mai spus președinta.

Amintim că la Chișinău are loc Adunarea Generală a Judecătorilor, la care urmează să fie aleși patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul celor cinci judecători, toți din prima instanță, care au promovat evaluarea în cadrul Comisiei Pre-Vetting. Ulterior, ședința a fost întreruptă.Chestiunea privind alegerea membrilor CSM, din rândul judecătorilor urmează să fie examinată pe 28 aprilie 2023, după ce CSJ se va pronunța pe marginea contestațiilor depuse de candidații care nu au promovat evaluarea în cadrul Comisiei Pre-Vetting.

Cătălin Josan și-a lansat noua piesă
Articolul anterior
Andreea Marin se apucă de sport!
Articolul următor