Japonezii construiesc în 3 ore case ieftine, care pot rezista 300 de ani. Video!

Japonezii construiesc rapid case ieftine, capabile să reziste 300 de ani. Casele se contruiesc timp de 3 ore, iar costul mediu pentru o astfel de construcție este de 2000 de dolari americani.

separator
Compania japoneză Japan Dome House construiește deja de 15 ani case din material plastic spongios sub formă de cupolă. În anul 2016, când în Kumamoto a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, foarte multe locuințe au fost distruse și oamenii au rămas fără acoperiș deasupra capului. Prin urmare, în stațiunea de odihnă Aso Farm Land au fost construite din plastic spongios 480 de case sub formă de cupolă.

După ce aceste case s-au dovedit a fi destul de trainice, oamenii și specialiștii au început să fie interesați de ele. Cercetătorii spun că forma de cupolă nu a fost aleasă întâmplător. Semisfera este foarte rezistentă la mișcările tectonice.

Însăși procesul de construcție durează un timp record, doar 3 ore. Mai întâi blocurile din plastic expandat sunt prelucrate cu mortar refractar rezistent la căldură, după care din ele se face carcasa locuinței. Apoi în acestea se taie goluri pentru geamuri și uși. Apoi pereții exteriori și interiori sunt acoperiți cu tencuială.

sursa

Fără complexe: vedete din Rusia care nu poartă sutien
Articolul anterior
Anunț important pentru medicii de familie care activează în zonele rurale
Articolul următor
Alte articole interesante