Joacă volei de plajă şi ajută bolnavii incurabili. Alătură-te inițiativei Hospices of Hope Moldova!

Hospices of Hope Moldova invită toți doritorii să se înscrie la Cupa Hospices of Hope Moldova la Volei de Plajă, care va avea loc pe 3 august 2019, cu începere la 8.00 la Terenul specializat din Parcul Valea Morilor.

separator

Participă la Cupa de Volei de Plajă Hospices of Hope Moldova şi ajută bolnavii incurabili din Republica Moldova să trăiască cu demnitate şi fără durere!

Cupa este dedicată tuturor iubitorilor de volei care pot aduna o echipă de amatori formată din 4 jucători pe teren şi încă maxim 4 de rezervă. Participanţii sunt rugaţi să doneze 2.000 de lei de echipă în beneficiul bolnavilor incurabili sau pot contribui în calitate de sponsori ai evenimentului alegând unul dintre pachetele de sponsorizare disponibile.

Toate fondurile acumulate vor fi utilizate pentru asigurarea serviciilor de îngrijire paliativă oferite celor care suferă de boli incurabile și condiții limitatoare din regiunile Republicii Moldova.

Pentru înregistrarea echipelor și detaliile despre sponsorizări, puteți contacta organizatorii la cristina@hospicesofhope.md 060 394 306.

Evenimentul este organizat cu susținerea Ellation Moldovа şi Amdaris. Parteneri Strategici: Federaţia Moldovenească de Volei, Primăria Municipiului Chişinău, Pretura Centru a Municipiului Chişinău.

Cupa Hospices of Hope Moldova la Volei de Plajă este un eveniment organizat cu scopul de a colecta fonduri pentru a susține activitatea Hospices of Hope Moldova și anume dezvoltarea și consolidarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova. La moment, Rețeaua integrează cinci echipe mobile, multidisciplinare, care prestează servicii de asistență medico-socială la domiciliu în regiunile Soroca, Ocnița, Orhei, Taraclia și Cahul, persoanelor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață. Toate serviciile oferite sunt gratuite pentru beneficiarii acestora.

De la lansarea proiectului „Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă”, peste 1100 de persoane au beneficiat de servicii calitative de îngrijire paliativă, peste 28.000 de vizite și consultații au fost efectuate, peste 40 de persoane au fost instruite în diferite aspecte ale îngrijirii paliative și a fost importat și distribuit ajutor umanitar sub formă de peste 28,000 de pungi pentru stomă și accesorii, celor care le necesită.

Biserica și curtea cimitirului unde va fi înmormântată Andreea Cuciuc, de neîncăput: Sute de oameni își iau rămas bun de la tânără

Lacrimi și durere fără margini! Familia, apropiați, prietenii și sute de oameni își iau rămas bun, în aceste clipe de la Andreea Cuciuc. Ceremonia funerară are loc chiar în aceste momente, informează unica.md.

Tânăra va înmormântată la Cimitirul Armenesc din Chișinău.

sursa: captură de ecran TezaurMedia

Tragedie la Anenii Noi: Două persoane au murit în urma intoxicațiilor cu gaze. Alte două au ajuns la spital în weekend

Două persoane din raionul Anenii Noi au decedat în urma intoxicației cu gaz natural, iar alte două persoane din UTA Găgăuzia, au avut de suferit în urma emanării monoxidului de carbon de la o sobă, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cazul tragic a fost înregistrat în după-amiaza zilei de 17 noiembrie 2024, într-o casă de locuit din satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi. Aici, au fost depistate cadavrele a două persoane: un bărbat în vârstă de 42 de ani și un copil de 3 ani. În urma cercetărilor efectuate de specialiștii serviciilor de urgență, s-a stabilit că persoanele s-au intoxicat din cauza scurgerii de gaz natural, în timpul utilizării unui cazan de încălzit conectat la rețeaua de gaze.

Al doilea caz a avut loc în dimineața zilei de ieri. Salvatorii din sudul țării au fost informați despre două persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă într-o casă din localitatea Copceac, UTA Găgăuzia. Pentru cercetarea cazului, la fața locului au ajuns angajații serviciilor de urgență, inclusiv salvatorii Secției Situații Excepționale Ceadâr-Lunga. Investigațiile efectuate au demonstrat că o femeie în vârstă de 42 de ani și un minor de 12 ani au suferit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la o sobă în care focul a rămas aprins pe toată noaptea. Persoanele au fost transportate la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Circumstanțele cazurilor urmează a fi stabilite de autoritățile competente.

În acest sens, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță la utilizarea instalațiilor de încălzit în perioada rece a anului.

Specialiștii IGSU avertizează că sobele trebuie verificate minuțios înainte de a fi utilizate. Acestea trebuie să fie funcționale și curățate de funingine și depuneri.

Fisurile și defectele trebuie eliminate la timp. De asemenea, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, încăperile trebuie aerisite periodic, iar canalele de ventilare trebuie să rămână deschise și neobturate. Totodată, pe timp de noapte, oamenii sunt rugați să stingă focul din sobă.

În perioada rece a anului, oamenii trebuie să fie prudenți la utilizarea instalațiilor conectate la gaze naturale. Cetățenii sunt rugați să monteze corect instalațiile alimentate cu gaze naturale, în locuri inaccesibile copiilor. Funcționalitatea acestora trebuie verificată sistematic.

Pentru a evita intoxicațiile din cauza scurgerii gazelor naturale provocate de defecțiuni, este necesar ajutorul specialiștilor autorizați.

Conectarea și utilizarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale se va efectua doar după eliminarea cauzelor care ar putea determina scurgeri de gaze.

Persoanele care optează pentru utilizareaze buteliile de gaz, IGSU atenționează că amplasarea acestora în interiorul locuințelor, mai ales în apropierea surselor de căldură, este interzisă. Buteliile care alimentează instalațiile de încălzit trebuie plasate în cutii metalice afară, la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință. Alimentarea acestora este posibilă doar cu combustibilul pentru care sunt destinate.

Conform datelor IGSU, pe parcursul anului au fost înregistrate 44 cazuri de intoxicație cu produsele de ardere în urma cărora au avut de suferit 77- persoane dintre care 30 copii, iar 13 persoane au decedat, inclusiv 2 minori.

În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Moldelectrica, anunț în contextul atacului asupra sistemului energetic din Ucraina

Moldelectrica a venit cu precizări privind starea sistemului electroenergetic moldovenesc după atacul masiv al Rusiei asupra obiectivelor energetice din Ucraina, informează unica.md.

”Moldelectrrica informează opinia publică despre starea stabilă a sistemului electroenergetic moldovenesc, în contextul atacurilor asupra obiectivelor energetice din Ucraina.

Nu există consumatori de energie electrică afectați urmare a atacurilor din Ucraina.

În cazul oricăror schimbări, vom reveni cu informații de interes public.”, se arată în mesajul instituției.

Tragedie la Anenii Noi. Un tânăr a căzut de pe stâlp și s-a electrocutat
Articolul anterior
Încă un troleibuz, implicat în accident în Capitală
Articolul următor