Jocurile Olimpice de la Paris: Sportivii, consiliați de preoți și lideri spirituali

Jocurile Olimpice se apropie, iar organizatorii pun la punct toate detaliile legate de marea competiție. Pe lista serviciilor de care vor beneficia sportivii se numără și consilierea din partea preoților. Astfel, peste 120 de lideri spirituali vor merge la Paris pentru a oferi îndrumare, scrie evz.ro.

Jocurile Olimpice. Sportivii, consiliați de preoți și lideri spirituali

Înainte de marea competiție, organizatorii pun la punct detaliile legate de la ceremonii, facilități pentru sportivi și invitați. Pe lângă acestea, 120 de lideri religioși le vor oferi sprijin și îndrumare.

„Va trebui să îi readucem cu picioarele pe pământ, pentru că se poate simți ca la capătul lumii după ce ai lucrat la acest obiectiv timp de patru sau cinci ani”, a declarat Jason Nioka, fost campion de judo și diacon.

Unde vor primi consiliere

Pentru ședințele de consiliere, sportivii vor fi așteptați într-o sală comună, amenajată în satul olimpic. Astfel, aceștia vor fi primiți de reprezentanții ai cele cinci mari religii mondiale – budism, creștinism, hinduism, islam și iudaism. Sportivii se vor putea destănui sau se vor putea ruga.

„Nu suntem acolo pentru ca ei să câștige. Scopul meu este de a avea acolo o mărturie creștină, oameni care întruchipează dragostea și grija lui Isus, pentru sportivii care sunt supuși la atâta presiune”, a declarat Anne Schweitzer, care coordonează mai mulți capelani protestanți.

În trecut, capelanii olimpici au fost solicitați de sportivi, dar și de antrenorii acestora. Organizatorii spun că, înainte de pandemie, au primit peste 8.000 de cereri în acest sens.

De asemenea, se pregătesc pentru eventuale repercusiuni ale celor două conflicte majore, războiul dintre Rusia și Ucraina și războiul dintre Israel și Hamas, într-o epocă în care activismul sportivilor este în creștere.

„Consider că misiunea noastră este de a-i proteja în fragilitatea lor. În al doilea rând, este vorba despre a da mărturie că suntem prezenți, nu doar ca «biserica mea», ci și ca «religii», și că este bine că suntem împreună.” susține Mitropoliei greco-ortodoxe din Franța.

Moldova își păstrează locul olimpic: Alisa Glinka, sportiva suspendată temporară după un test de dopaj, merge la Paris

Federația Națională de Echitație a Republicii Moldova anunță oficial că perioada de suspendare temporară a sportivei moldovene Alisa Glinka a luat sfârșit. Alisa este admisă la competiții și, pentru prima dată în istoria dresajului moldovenesc, un sportiv de-al nostru va participa la Jocurile Olimpice, scrie realmedia.md.

Alisa Glinka a fost suspendată temporar de la competiții în urma unui test pozitiv de dopaj, prelevat în timpul finalei Cupei Mondiale de la Riad (Arabia Saudită) în aprilie acestui an.

După examinarea circumstanțelor cazului, s-a decis ridicarea tuturor restricțiilor impuse sportivei. Acest lucru înseamnă că Moldova își păstrează locul olimpic la individual. Alisa Glinka va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie – 11 august.

Alisa Glinka a îndeplinit normele de calificare pe trei dintre caii săi de Grand Prix: Aachen, Abercrombie și Hummer. Urmează să aleagă cun care dintre partenerii săi patrupede va particbipa la Jocurile Olimpice.

Gheorghe Țopa a devenit bunic pentru a cincia oară

Bucurie mare în familia lui Gheorghe Țopa. Artistul a devenit bunic pentru a cincia oară.

Interpretul a publicat un video cu nepoțelul în brațe.

„Astăzi am o bucurie, pe care vreau să o împart cu fanii mei, cu cei care mă urmăresc, prietenii mei adevărați. Am o bucurie, a apărut pe lume Ilie, al cincilea nepot”, a spus artistul.

În total, artistul are 4 nepoți și o nepoată.

Gheorghe Țopa are 61 de ani. S-a născut la 6 mai 1963 în orăşelul Nisporeni, Republica Moldova. Este al zecelea copil din cei unsprezece ai familiei Ţopa. Gheorghe a fost un copil talentat, i-a plăcut să cînte, să participe la diferite serbări, a învăţat să cînte de unul singur la chitară. 

Este interpretul care a reușit să-și mențină statutul necătând la faptul că este pe scena de acasă de foarte mulți ani. A simțit schimbările pe pielea lui și  le mai simte încă, doar că a știut mereu să se adapteze vremurilor noi.

Într-o ediție a emisiunii marca unica.md ”Uși Deschise” cu Aura, artistul a povestit despre încercările vieții, concertele avute de-a lungul anilor, partea urâtă a celebrității și cum i-a reușit să-și mențină faima.

Dacă nu ați reușit să vedeți emisiunea, vă invităm să o priviți. Vedeți video mai jos.

Tragedie la Cahul! Un minor de 17 ani a murit într-un grav accident rutier

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un grav accident rutier, în urma căruia un minor a decedat, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu, inversându-se.

În rezultat, pasagerul minor, fără centura cuplată, a fost aruncat din automobil, iar în urma traumelor primite a decedat.

Șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul testului a arătat o concentrație de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim părinților să supravegheze minorii, să monitorizeze unde și cu cine pleacă, dar și absența lor de la domiciliu la ore târzii.

În context amintim că alcoolul la volan și necuplarea centurii de siguranță pot face victime

Apple anunță schimbări! Actualizări garantate pentru utilizatorii iPhone
Articolul anterior
#SKINCHALLENGE ep.2: Ce rezultate au obținut primele două participante, Aliona Triboi și Liuba Spînu
Articolul următor