Kate, Meghan și Camilla au purtat bijuterii simbolice pentru a-i aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a

Prințesa Kate a ales bijuterii simbolice pentru a-și lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a la Westminster Hall, inclusiv o broșă care i-a aparținut cândva suveranei. Și regina consoartă Camilla și ducesa Meghan au purtat bijuterii cu semnificație simbolică în timpul aparițiilor publice de după moartea reginei.

Death of Queen Elizabeth - Day Six

La ceremonia de la Westminster Hall, prințesa Kate a purtat cerceii cu perle moșteniți de la Prințesa Diana, cu care împărtășește acum același titlu regal. De asemenea, și-a decorat costumul negru cu o broșă care a aparținut cândva Reginei.

Regina consoartă Camilla a purtat o broșă primită de la Regina Elisabeta, iar ducesa Meghan a ales o pereche de cercei mici, cu perlă, care au fost de asemenea un cadou de la bunica soțului ei. Atât prințesa Kate, cât și regina consoartă au purtat coliere cu perle. Acestea sunt un simbol al lacrimilor și sunt purtate de membrii familiei regale în perioadele de doliu, conform www.digi24.ro.

Death of Queen Elizabeth - Day Six
Death of Queen Elizabeth - Day Six
Death of Queen Elizabeth - Day Six
Death of Queen Elizabeth - Day Six
Death of Queen Elizabeth - Day Six
Death of Queen Elizabeth - Day Six
King Charles III visits Buckingham Palace, London, UK - 09 Sep 2022
Death of Queen Elizabeth II- Day Six
Death of Queen Elizabeth - Day Six
Death of Queen Elizabeth - Day Six
9th Nov 1985 - Charles and Di begin USA Tour

Moldovenii care vor lupta de partea Federației Ruse vor rămâne fără cetățenia țării noastre

Moldovenii care vor alege să meargă și să lupte de partea Federației Ruse vor fi pedepsiți. Despre aceasta a anunțat într-un briefing de presă șefa statului, Maia Sandu.

Rusia recrutează tineri din Moldova în armata rusă prin intermediul GOTR -  Stiri.md

”Există riscul de mobilizare a cetățenilor R. Moldova din raioanele de est ale țării. Pentru a descuraja asemenea acțiuni analizăm oportunitatea revocării cetățeniei R. Moldova pentru cei cu cetățenia moldovenească și a Federației Ruse, care vor lupta de partea agresorului.

Examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetățenia R. Moldova, fără cetățenia rusă, și se înrolează de partea agresorului”, a avertizat Maia Sandu.

Surse de la Kremlin: Peste 260.000 de bărbați au părăsit Rusia

Peste 260.000 de bărbați au părăsit Rusia, după ce președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială, a declarat o sursă de la Kremlin pentru publicația independentă Novaia Gazeta Europe.

Surse de la Kremlin: Peste 260.000 de bărbați au părăsit RusiaFoto: realitatea.md

Discuțiile în cadrul Administrației Prezidențiale despre închiderea frontierelor au început miercuri, când au apărut primele cifre privind numărul bărbaților vizați de mobilizare care părăsesc Rusia, transmite realitatea.md.

Cel mai recent raport al Serviciului de Securitate (FSB), datat 25 septembrie, arată o cifră de 261.000 de bărbați care au părăsit Rusia, de miercuri până sâmbătă.

„Forțele de securitate și Ministerul Apărării speră să îl convingă pe Putin să închidă granițele înainte de a fi prea târziu”, a spus oficialul de la Kremlin pentru Novaia Gazeta Europe.

Totuși, șefii cu putere de decizie nu au programate întâlniri cu președintele pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Potrivit jurnalistei Farida Rustamova, după anunțul mobilizării parțiale, Vladimir Putin s-a dus să se relaxeze pe malul lacului Valdai, estul Rusiei, pentru cel puțin o săptămână.

Pe de altă parte, altă publicație independentă, Meduza, a scris că rușii nu vor mai putea curând să iasă din țară, chiar dacă nu au fost mobilizați, iar interdicția să intre în vigoare din 28 septembrie.

Vor exista „vize de ieșire”, dar bărbații ar trebui să obțină permisiunea de la biroul militar de înregistrare și înrolare.

Potrivit ministrului Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, vor fi mobilizați în total aproximativ 300.000 de rezerviști.

Patriarhul Kirill le spune rușilor că dacă vor muri în Ucraina vor fi iertați de toate păcatele

Soldații ruși care vor muri luptând în Ucraina vor fi iertați de toate păcatele, a afirmat Patriarhul Kirill în timpul predicii de duminică, scrie Digi24.

„Sțim că foarte mulți mor astăzi pe câmpul de luptă. Biserica se roagă ca această bătălie să se termine cat mai curând posibil, astfel încât să nu se mai omoare frații între ei, în acest război fratricid.

În același timp, Biserica crede că dacă cineva, împins de datorie și de nevoia de a-și onora jurământul, rămâne loial vocației sale și moare în îndeplinirea datoriei sale militare, atunci el, fără îndoială, face o faptă care este egală cu sacrificiul. El se sacrifică pentru alții, și, prin urmare, credem că această jertă curăță toate păcatele acelei persoane”, a afirmat duminică Patriarhul Kirill, potrivit Ukrainska Pravda. 

După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe cetățenii Rusiei să meargă să lupte în războiul din Ucraina.

Patriarhul Kirill al Rusiei i-a încurajat pe ruși să nu le fie frică de moarte și să meargă la război. „Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Kirill.

Povestea rusoaicei care și-a dat viața luptând pentru Ucraina
Articolul anterior
Neinvitată la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, Rusia denunţă atitudinea „blasfematoare” şi „imorală” a Regatului Unit
Articolul următor