Kiril Budanov: „Anul viitor vom reveni la granițele din 1991. Putin nu va supraviețui războiului, deja i se caută înlocuitor”

Există planuri pentru a-l detrona pe președintele rus Vladimir Putin, potrivit șefului securității din Ucraina, adăugând că este „puțin probabil ca Putin să supraviețuiască” războiului.

Acum au loc „discuții active” pentru a găși un înlocuitor al președintelui rus Vladimir Putin, potrivit șefului serviciilor de informații ucrainene, generalul-maior Kiril Budanov.

Vorbind pentru The War Zone, citat de news.com.au, oficialul de rang înalt a declarat că în Rusia au loc discuții în curs de desfășurare cu privire la modul în care Putin ar putea fi înlăturat, pe măsură ce clasa conducătoare devine din ce în ce mai frustrată de invazia din Ucraina.

„Este puțin probabil că [Putin] să supraviețuiască”, a declarat generalul-maior Budanov. „Iar în prezent, în Rusia au loc discuții active cu privire la cine ar putea să-l înlocuiască”.

Comentariile sale vin în contextul în care Kremlinul are probleme în estul Ucrainei, trupele rusești fiind forțate să plece pe fondul contraofensivei uriașe a Ucrainei în regiune, cu accent pe recucerirea orașului Herson.

Generalul-maior Budanov a declarat că orașul ar putea fi recucerit până la sfârșitul lunii noiembrie.

El a precizat că în prezent există aproximativ 40.000 de soldați ruși în regiune și în jurul acesteia.

„Cele mai antrenate și mai capabile unități rusești se află în prezent în Herson. O mare parte dintre acestea provin din trupele aeropurtate ale Federației Ruse, din forțele de operațiuni speciale rusești și din infanteria năvală, deci cele mai capabile unități pe care le are Rusia. Aceste unități formează coloana vertebrală a grupării și este întărită și de personalul mobilizat.”

O altă parte esențială a contraofensivei militare ucrainene este preluarea Crimeei, care a fost anexată de Putin în 2014.

„Este foarte simplu”, a declarat generalul-maior Budanov. „În prima etapă, vom ajunge la granițele noastre din 1991 [când Ucraina și-a câștigat independența față de Rusia]. Și vom consideră că acesta este un semn bun și o bună oportunitate de a încheia războiul”.

Când a fost întrebat când s-ar putea întâmplă acest lucru, el a răspuns simplu: „Anul viitor”.

Comentând despre sprijinul populației rusești pentru război, șeful spionajului a spus că acest sprijin va înceta imediat ce Rusia va fi învinsă.

„Populația Federației Ruse va continuă să susțină guvernul și acțiunile sale până la înfrângerea Federației Ruse. Iar când Rusia va pierde, vor începe imediat să spună că nu au nimic de-a face cu asta [și] că liderii lor au greșit”.

„Nu-i cred deloc pe ruși. Nu cred că există vreo persoană bună în spatele [lui Putin], dar oricine va veni la putere cu siguranță îl va învinovăți pe Putin pentru tot răul care a fost făcut.”

VIDEO. Un ecologist s-a lăsat mâncat de viu de un șarpe anaconda uriaș! Experiența a fost terifiantă. Ce s-a întâmplat

Ecologistul Paul Rosolie a avut un vis: să fie consumat viu de un anaconda masiv, exploratorul petrecând ani de zile pentru a studia ecosistemul Amazonului, transmite protv.ro

Fiind martor la declinul rapid al habitatului, acesta a căutat o modalitate dramatică de a capta atenția lumii. Cu toate acestea, Rosolie a regretat imediat experimentul său, pentru că lucrurile nu au mers chiar conform planului.

Pentru a se pregăti să fie înghițit de anaconda, Rosolie a îmbrăcat un costum personalizat din fibră de carbon, conceput pentru a rezista presiunii imense exercitate de spiralele constrictive ale șarpelui.

Costumul a fost echipat cu o sursă de oxigen încorporată și cu camere pentru a documenta experiența.

Experimentul, filmat într-un documentar Discovery Channel, a implicat apropierea lui Rosolie de anaconda și provocarea unui atac.

La scurt timp, șarpele s-a năpustit și și-a înfășurat mușchii puternici în jurul corpului său, strângându-l puternic. În timpul experimentului, Rosolie a simțit o presiune și un disconfort intens.

El a descris senzația de încolăcire a șarpelui în jurul său. „Mi-a prins brațele. Știe că nu pot face nimic.”

Pe măsură ce strânsoarea anacondei se intensifica, ritmul cardiac al lui Rosolie a crescut vertiginos, iar respirația i-a devenit greoaie. Cu toate acestea, el a rămas calm și concentrat, având încredere în costumul de protecție.

În cele din urmă, echipa a intervenit, extrăgându-l cu grijă pe Rosolie din strânsoarea șarpelui.

Experiența a fost fără îndoială terifiantă, iar actul îndrăzneț al lui Rosolie, deși controversat, a stârnit o conversație globală despre conservare și importanța protejării pădurii tropicale amazoniene.

Într-un interviu acordat Today, Rosalie a declarat: „De fapt, totul a început când am văzut cum pădurea tropicală era incendiată și am fost foarte frustrat că oamenii nu erau la fel de preocupații ca mine. Am vrut să fac ceva care să atragă atenția oamenilor”

https://youtu.be/7_VJz7_Ltb8?si=BXqZFP-SowmaAGFN

Cum a murit Papa Francisc: Mărturia medicului care a intervenit de urgență pentru a-i salva viața

Decesul Papei Francisc s-a produs rapid, luni dimineaţă, în urma unui accident vascular cerebral survenit în mod neaşteptat, fără ca suveranul pontif să sufere dureri excesive, a declarat într-un interviu publicat joi şeful echipei medicale ca l-a supravegheat, relatează agenţiile Reuters şi DPA citate de digi24.ro.

Acesta a precizat  că personalul specializat nu ar fi putut face nimic pentru a-i salva viaţa.  Sergio Alfieri, doctor la Spitalul Gemelli din Roma, a monitorizat tratamentul Papei Francisc pe perioada spitalizării sale de cinci săptămâni în această unitate medicală, după ce fusese diagnosticat cu dublă pneumonie, la începutul acestui an.

Alfieri a declarat că a primit un telefon luni dimineaţă, în jurul orei locale 05:30 (03:30 GMT), pentru a se deplasa de urgenţă la Vatican unde a sosit aproximativ 20 de minute mai târziu. „Am intrat în camerele lui, iar el (Papa Francisc) avea ochii deschişi”, a povestit medicul pentru ziarul Corriere della Sera. „Am constatat că nu existau probleme respiratorii. Apoi am încercat să-l strig pe nume, dar nu mi-a răspuns”, a adăugat el.

„În acel moment am ştiut că nu mai era nimic de făcut”, a spus Alfieri. „Era în comă”, a precizat medicul. Într-un interviu acordat La Repubblica, Alfieri a declarat că unii oficiali care erau prezenţi alături de papa au sugerat ca acesta să fie mutat imediat înapoi la spital. „Ar fi murit pe drum”, a spus doctorul adăugând că „la o scanare CT am fi avut un diagnostic mai exact, dar nimic mai mult”.

Medicul a speculat că „poate că s-a format un cheag de sânge şi a blocat un vas de sânge din creier. Poate că a existat şi o sângerare. Astfel de lucruri se pot întâmpla oricui. Însă, persoanele vârstnice sunt expuse unui risc mai mare, mai ales dacă nu sunt foarte active”.

Papa Francisc avea 88 de ani şi s-a aflat la un pas de moarte în timpul luptei sale cu pneumonia, însă decesul său a fost un şoc. Cu o zi înainte el a apărut în Piaţa Sfântul Petru într-un papamobil din care a saluta mulţimea prezentă pentru a celebra Duminica Paştelui, ceea ce a dat de înţeles că perioada sa de convalescenţă evolua bine. După ce Papa Francisc a revenit la Vatican, la 23 martie, în urma unei spitalizări de 38 de zile, Alfieri şi ceilalţi medici ai suveranului pontif i-au prescris o perioadă de două luni de odihnă pentru a-i permite corpului său îmbătrânit să se vindece. Papa, care obişnuia să se suprasolicite, a continuat să lucreze. El s-a întâlnit pentru scurt timp cu vicepreşedintele SUA JD Vance, în Duminica Paştelui, şi a vizitat un penitenciar din Roma la 17 aprilie, în Joia Mare. Alfieri a declarat că Papa Franisc a ascultat sfaturile medicilor săi şi nu s-a suprasolicitat. „El (era) papa”, a spus medicul pentru Corriere della Sera.

„Întoarcerea sa la muncă a făcut parte din tratamentul său şi n-a fost niciodată expus unui pericol”. Medicul a spus că l-a văzut ultima oară pe papă sâmbătă după-amiază. „Era foarte bine”, a declarat Alfieri, care a spus că i-a oferit papei prăjitură cu o aromă despre care ştia că este preferata suveranului pontif.

Papa i-a spus: „Sunt foarte bine, am început să lucrez din nou şi-mi place”, a povestit medicul. „Ştiam că vrea să fie acasă, să fie papă până în ultima clipă”, a declarat Alfieri. „Nu ne-a dezamăgit”, a spus el. În interviul din La Repubblica, Alfieri a declarat că papa Francisc i-a împărtăşit un ultim regret. Deşi era fericit că a vizitat penitenciarul la 17 aprilie, el şi-a dorit să fi putut îndeplini obiceiul spălării picioarelor deţinuţilor, un ritual ce marchează Joia Mare.

„A regretat că nu a putut spăla picioarele deţinuţilor”, a spus medicul. „’De data aceasta n-am putut s-o fac’, a fost ultimul lucru pe care mi l-a zis”, a povestit el. Sergio Alfieri a declarat că în timpul ultimei sale şederi în spital, Papa Francisc a cerut în mod explicit ca „sub nicio circumstanţă să nu fie efectuată intubarea”.

Papa Francisc formulase o cerere similară în timpul unei spitalizări anterioare, în 2021, dorind să fie evitat un astfel de „tratament zadarnic în caz de urgenţă”.

În spital, Papei Francis i-a fost administrat oxigen suplimentar printr-un tub nazal şi a purtat ocazional o mască de oxigen, însă nu a fost intubat. Papa argentinian s-a stins din viaţă luni, la vârsta de 88 de ani, în reşedinţa sa Sfânta Marta de la Vatican. Sicriul cu trupul său neînsufleţit este expus în prezent în Bazilica Sfântul Petru.

Niciun cumpărător interesat de apartamentele lui Șor. Nimeni nu s-a înscris la licitație: Prețul – prea pipărat

Apartamentele care aparţin fugarului condamnat Ilan Şor nu sunt atractive pentru cumpărători. Licitaţia celor două apartamente din Chișinău nu s-a mai organizat pentru că eventualii clienți sunt reticenţi din cauza preţului şi istoricul acestor imobile. Urmează să fie organizată o nouă licitaţie cu un pret cu 10 la sută mai mic, scrie tvrmoldova.md.

colaj foto: moldova-news.md

Nimeni nu a fost interesat de cele două apartamente de 400 de metri pătrati, ale lui Ilan Şor, situate la etajul patru al blocului de pe strada Florica Niță din Chişinău. Bunurile au fost evaluate la 642 de mii de euro, fără mobilier. Urmează să fie organizată o nouă licitaţie, iar preţul va fi redus cu 10 la sută.

ROMAN TALMACI, executor judecătorescNicio persoană nu a achitat acontul în mărime de 5% şi taxa de participare pentru participare la această licitaţie. Vom examina posibilitatea de a petrece o nouă licitaţie la un preţ redus. Preţul redus va fi coordonat cu Banca de Economii, creditor în această procedură de executare. Respectiv vom veni cu un anunţ în termen de cinci zile. Acest bun este unul litigios. Evident, cunoaştem cine este şi proprietarul acestuia. Asta face ca acest bun să nu fie atât de solicitat.


Locuințele au fost scoase la vânzare după decizia definitive a Curții de Apel Chișinău. Banii din vânzare vor ajunge în contul Băncii de Economii, aflată în lichidare. La sfârșitul lui iulie 2023 a început procedura de recuperare a celor peste 5 miliarde de lei, prejudiciu adus Băncii de Economii. Banii trebuie să fie încasați de la Ilan Șor dar până acum au fost recuperate doar 600 de mii de lei. 

În aprilie 2023, Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat definitiv pe Șor la 15 ani de închisoare, iar bunurile lui, în valoare de aproape cinci miliarde de lei, au fost confiscate. Ilan Șor a fugit din Republica Moldova şi este dat în urmărire internaţională. Autorităţile de la Chişinău au solicitat statului Israel de mai multe ori extrădarea acestuia, însă fără succes. Ultimele informaţii arată că Şor se află acum în Rusia.

Igor Grosu, primit la Palatul Elisabeta: ”Am fost asigurați de tot suportul Familiei Regale”
Articolul anterior
Irina Shayk poartă cizme create de un designer moldovean
Articolul următor
Close menu