Kiril Budanov: „Anul viitor vom reveni la granițele din 1991. Putin nu va supraviețui războiului, deja i se caută înlocuitor”

Există planuri pentru a-l detrona pe președintele rus Vladimir Putin, potrivit șefului securității din Ucraina, adăugând că este „puțin probabil ca Putin să supraviețuiască” războiului.

Acum au loc „discuții active” pentru a găși un înlocuitor al președintelui rus Vladimir Putin, potrivit șefului serviciilor de informații ucrainene, generalul-maior Kiril Budanov.

Vorbind pentru The War Zone, citat de news.com.au, oficialul de rang înalt a declarat că în Rusia au loc discuții în curs de desfășurare cu privire la modul în care Putin ar putea fi înlăturat, pe măsură ce clasa conducătoare devine din ce în ce mai frustrată de invazia din Ucraina.

„Este puțin probabil că [Putin] să supraviețuiască”, a declarat generalul-maior Budanov. „Iar în prezent, în Rusia au loc discuții active cu privire la cine ar putea să-l înlocuiască”.

Comentariile sale vin în contextul în care Kremlinul are probleme în estul Ucrainei, trupele rusești fiind forțate să plece pe fondul contraofensivei uriașe a Ucrainei în regiune, cu accent pe recucerirea orașului Herson.

Generalul-maior Budanov a declarat că orașul ar putea fi recucerit până la sfârșitul lunii noiembrie.

El a precizat că în prezent există aproximativ 40.000 de soldați ruși în regiune și în jurul acesteia.

„Cele mai antrenate și mai capabile unități rusești se află în prezent în Herson. O mare parte dintre acestea provin din trupele aeropurtate ale Federației Ruse, din forțele de operațiuni speciale rusești și din infanteria năvală, deci cele mai capabile unități pe care le are Rusia. Aceste unități formează coloana vertebrală a grupării și este întărită și de personalul mobilizat.”

O altă parte esențială a contraofensivei militare ucrainene este preluarea Crimeei, care a fost anexată de Putin în 2014.

„Este foarte simplu”, a declarat generalul-maior Budanov. „În prima etapă, vom ajunge la granițele noastre din 1991 [când Ucraina și-a câștigat independența față de Rusia]. Și vom consideră că acesta este un semn bun și o bună oportunitate de a încheia războiul”.

Când a fost întrebat când s-ar putea întâmplă acest lucru, el a răspuns simplu: „Anul viitor”.

Comentând despre sprijinul populației rusești pentru război, șeful spionajului a spus că acest sprijin va înceta imediat ce Rusia va fi învinsă.

„Populația Federației Ruse va continuă să susțină guvernul și acțiunile sale până la înfrângerea Federației Ruse. Iar când Rusia va pierde, vor începe imediat să spună că nu au nimic de-a face cu asta [și] că liderii lor au greșit”.

„Nu-i cred deloc pe ruși. Nu cred că există vreo persoană bună în spatele [lui Putin], dar oricine va veni la putere cu siguranță îl va învinovăți pe Putin pentru tot răul care a fost făcut.”

Un preot a făcut zeci de copii să plângă, după ce le-a spus că Moș Crăciun nu există

Un preot din Marea Britanie a făcut zeci de copii să plângă, după ce le-a spus că Moș Crăciun nu e real și că toate cadourile vin, de fapt, de la părinți. S-a întâmplat la o şcoală primară din Hampshire, iar părinții sunt furioși, scrie digi24.ro.

Pastorul Paul Chamberlain a mers la şcoala Lee-on-the-Solent îm această săptămână pentru a le vorbi copiilor despre naşterea lui Iisus, însă domeniul de aplicare al discursului său s-a extins. El le-a spus elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani că Moş Crăciun nu este real, ceea ce i-a făcut pe copii să plângă. El a mai spus că părinţii lor le-au cumpărat cadourile şi au mâncat biscuiţii lăsaţi pentru Moş Crăciun. „Înţelegem că vicarul de la St Faith, Lee-on-the-Solent, reverendul Paul Chamberlain, conducea o lecţie de educaţie religioasă pentru copiii de 10 şi 11 ani de la şcoala gimnazială Lee-on-Solent. După ce a vorbit despre povestea Naşterii Domnului din Biblie, el a făcut unele comentarii cu privire la existenţa lui Moş Crăciun. Paul a acceptat că aceasta a fost o eroare de judecată şi că nu ar fi trebuit să facă acest lucru. El a prezentat scuze fără rezerve şcolii, părinţilor şi copiilor, iar directorul a scris imediat tuturor părinţilor pentru a le explica acest lucru. Şcoala şi dioceza au lucrat împreună pentru a rezolva această problemă, iar directorul a scris acum părinţilor a doua oară, trimiţându-le scuzele lui Paul”, a declarat un purtător de cuvânt al Diocezei de Portsmouth.

Rusia acuză Occidentul că este complice la asasinarea generalului Kirillov

Oficialii ruşi reacţionează furibund după ce generalului Igor Kirillov a fost ucis într-un atentat cu un scuter-capcană şi cer represalii împotriva Ucrainei. Faptul că Occidentul nu a criticat astfel de acţiuni îl face complice la crimă, mai spun ei, scrie adevarul.ro.

Rusia i-a acuzat marţi pe occidentali că sunt „complici” în asasinarea unui general rus la Moscova, atac revendicat de Ucraina, din cauza lipsei lor de critici faţă de acest tip de operaţiuni desfăşurate de Kiev, relatează AFP.

„Toţi cei care salută aceste atacuri sau le ignoră în mod deliberat sunt complici”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zakharova, acuzându-i pe aliaţii Kievului „că aprobă crime de război”.

Politicieni ruşi au cerut marţi represalii împotriva responsabililor din Ucraina, despre care afirmă că au jucat un rol în asasinarea la Moscova a generalului Kirilov, comandantul trupelor de apărare radiologică, chimică şi biologică ale forţelor armate ruse, potrivit Agerpres, care citează presa internaţională.

De când Rusia a lansat războiul contra Ucrainei în februarie 2022, serviciile secrete ucrainene au ucis în operaţiuni pe teritoriul rus responsabili ruşi ori susţinători ai Kremlinului, cum au fost un celebru blogger militar rus asasinat într-un atentat cu bombă la Sankt Petersburg sau Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, scriitor naţionalist rus apropiat al Kremlinului, ucisă tot de o bombă amplasată sub maşina sa.

Generalul Kirillov este însă acum responsabilul rus cu rangul cel mai înalt asasinat într-o astfel de operaţiune. În declaraţiile sale acordate presei el a susţinut mereu că în Ucraina există „laboratoarele biologice americane” secrete.

Andrei Kartapolov, președintele Comisiei pentru apărare a Dumei de Stat (camera inferioară), a promis că îi va găsi și pedepsi pe „cei responsabili de organizarea și executarea” asasinării lui Kirillov „indiferent cine sunt sau unde se află”.

În timp ce politicienii fac acuzaţii la adresa Occidentului, faptul că un înalt oficial a putut fi ucis în centrul Moscovei îi determină pe mulți bloggeri militari să se întrebe cât de efixiente sunt serviciile secrete ale Rusiei şi să afirme că, în acest context, nimeni nu mai este în siguranţă.

Ce se întâmplă cu testarea tehnică începând din anul 2025

În legătură cu informațiile eronate apărute în spațiul public privind modificarea regulilor de inspecție tehnică a vehiculelor, reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIRD) precizează că mâine, 18 decembrie, în cadrul ședinței Guvernului va fi aprobat Regulamentul cu privire la inspecția tehnică periodică a vehiculelor rutiere.

Potrivit reprezentanților MIDR, una dintre principalele prevederi vizează extinderea periodicității inspecțiilor tehnice, transmite Știri.md

„Astfel, pentru mașinile personale, mai noi de 10 ani, testarea tehnică se va face o dată la doi ani, față de testarea anuală în prezent. Iar pentru autocare, taxiuri, ambulanțe, vehiculele implicate în transportarea mărfurilor periculoase și vehiculele destinate instruirii, mai noi de 10 ani, testarea tehnică se va face o dată în an și nu o dată la șase luni cum este în prezent. 

Noile prevederi vor intra în vigoare începând cu 1 iunie 2025. Cu mai multe detalii pe marginea noilor reglementări ale inspecție tehnice vom reveni mâine”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.  

De asemenea, reprezentanții MIDR reiterează faptul că Ministerul rămâne pe deplin deschis pentru orice întrebări sau clarificări suplimentare, având ca prioritate asigurarea unei comunicări transparente și eficiente.

Știri.md amintește că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a venit cu propunerea de a modifica periodicitatea testării tehnice a autovehiculelor. Aceasta urmează a fi stabilită în mod diferit pentru fiecare categorie în parte.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, inspecția tehnică efectuată în țara noastră este ineficientă. De exemplu, anul trecut, rata de depistare a deficiențelor periculoase a fost „zero”, deși majoritatea vehiculelor supuse inspecției tehnice periodice sunt într-o stare tehnică necorespunzătoare și nu corespund pe deplin normelor tehnice de exploatare și de siguranța traficului rutier.

De asemenea, din numărul total de vehicule înmatriculate în anul 2023 – peste 1.2 milioane -, doar 713.000 au fost supuse testării tehnice sau aproape 59%. Din această cauză, fondul rutier a pierdut a pierdut aproximativ 680 de milioane de lei. Autoritățile speră că, prin aplicare noilor reglementări, vor obține și mai mulți bani în fondul rutier.

Igor Grosu, primit la Palatul Elisabeta: ”Am fost asigurați de tot suportul Familiei Regale”
Articolul anterior
Irina Shayk poartă cizme create de un designer moldovean
Articolul următor