La 16 ani trăia pe străzi, azi e studentă la Oxford. Povestea fetei care a depășit orice obstacole

O tânără care a locuit în centre de plasament și la 16 ani ajunsese să trăiască pe străzi sau pe canapelele prietenilor, din cauză că se îndepărtase de familia ei, spune că viața ei a luat o turnură ireală după ce a fost acceptată la Universitatea Oxford.

Chloe Pomfret, în vârstă de 20 de ani, a crescut în sistemul de asistență maternală în primii ani de școală, s-a înstrăinat de familie după moartea bunicului ei și a avut trei luni în care a trăit pe străzi sau a dormit pe canapelele cunoscuților. În acea perioadă grea s-a gândit inclusiv la suicid, întrucât nu mai găsea nicio portiță de ieșire din situația complicată în care se afla. 

A trăit pe străzi, iar salvarea ei a venit în liceu

Salvarea a venit când liceul la care studia a ajutat-o să-și găsească un loc unde să stea. Acela a fost momentul în care Chloe s-a decis să se concentreze pe educația ei și să-și împlinească visul de a fi profesoară de biologie.

Să aplice la Oxford nu era neapărat pe „radarul” tinerei, dar după ce a aflat despre niște cursuri care o interesau foarte tare, și-a dat seama că acela este cel mai bun loc pentru ea. A aplicat și a fost acceptată. A intrat deja de un an într-un mediu superb, a cunoscut o mulțime de tineri inteligenți în care a găsit adevărați prieteni și și-a făcut și un iubit. Picnicurile, ieșirile la concerte și distracția din cămin sunt lucruri care-i fac bine lui Chloe.

Și-a petrecut primul an la Oxford studiind, dar și schimbând lucrurile din interior pentru a-i ajuta pe studenții care au trecut prin episoade de viață la fel de dificile ca ale ei.

„Este încă ireal când ajung în Oxford. Vezi toate acele clădiri mari și elegante, este o cu totul altă lume. Mergi la baluri, unde ți se servește mâncare, am o persoană care vine și îmi face curățenie în cameră, iar eu mă gândesc: ‘Ce Dumnezeu?’. Sunt atât de recunoscătoare că am avut sprijinul să ajung aici. Sunt norocoasă, întrucât alți studenți ca mine nu ar fi avut șansa asta”, a povestit Chloe Pomfret în povestea descrisă de Manchester Evening News.

De la cinci ani, viața lui Chloe a fost una agitată

Tânăra a fost despărțită de părinți și de frați încă de când avea cinci ani. Părinții ei aveau probleme cu alcoolul și drogurile. Descrie procesul despărțirii ca fiind unul traumatizant. Și-a petrecut următorii trei ani trăind într-o familie „uimitoare” care a răsfățat-o și, când se uită în urmă, spune că aceia au fost cei mai buni ani din viața ei.

La 8 ani s-a mutat cu tatăl ei, dar relația cu acesta a fost una pe care a simțit-o „artificială”. Trei ani mai târziu a ajuns în grija bunicului. În ciuda faptului că bărbatul avea cancer, se ocupa și de nepoată și între ei s-a legat o relație aparte. La rândul ei, și fetița de atunci avea grijă de el. Când l-a pierdut, lumea ei s-a prăbușit. A fost forțată să se întoarcă în locuința tatălui, dar relația lor s-a rupt iremediabil la scurt timp. La 16 ani era pe străzile din Manchester, în sala de așteptare ale unor spitale sau pe canapelele unor oameni. Astăzi, e la Universitatea Oxford și luptă zilnic, în sălile de curs, dar și în consilii și administrații, pentru o viață mai bună.

sursa: www.peroz.ro

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Dianna Rotaru a vorbit despre sexul bebelușului: ,,Vom fi prietene”
Articolul anterior
O nouă sărbătoare, instituită în Moldova. Va fi marcată pe 1 noiembrie
Articolul următor