La revedere, America! Alex Gurdilă a revenit definitiv în Moldova, împreună cu soția americană și fiul lor

După 7 ani în statul Illinois, Chicago, la începutul lunii septembrie, Alex Gurdilă și familia sa au lăsat America, pentru Moldova! Fostul jurnalist Jurnal TV, la momentul respectiv unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori, și soția sa americană, Caitlin Hansen (acum Caitlin Gurdilă), împreună cu fiul lor cel mic, s-au mutat definitiv în Moldova.

Alex este plin de energie și idei încercând să promoveze la noi tot ce a aflat și a învățat mai bun peste Ocean. Soției sale îi place mult în Moldova și chiar dacă este originară din Kenai, Alaska, nu a ezitat nicio clipă urmându-și jumătatea în țara noastră mică și pitorească. Prietenii moldoveni ai cuplului s-au arătat uimiți, dar totodată plăcut surprinși de decizia lor.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este alex2.jpg

Alex este pasionat de fotografie, hiking (drumeții), sport, ciclism, călătorii și desigur, ca fiecare moldovean care a văzut viața în afară, vrea să vadă Moldova altfel, mai bună, mai evoluată, mai civilizată din toate punctele de vedere. Iar zilele acestea, provocarea lui Alex a fost acceptată chiar de Președintele Maia Sandu.

,,Când am revenit în Moldova, am pornit challengeul #maialeargă. O grămadă de oameni au râs și au zis că nu va fi posibil și că tot asta-i fantastic. Iată poftim, Gurdila cu Maia Sandu la hiking de 7 km. Țineți minte că nu contează câți followeri ai sau cine ți-e cumătru. Dacă vrei tare, ajungi unde vrei”, a notat Alex.

Șefa statului și tinerii au mers pe jos, prin pădure, din satul Donici, raionul Orhei, până în Lupa-Recea din raionul Strășeni, trecând de-a lungul traseului pe lângă zone întregi despădurite atrăgând atenția asupra fenomenului care dăunează Moldovei.

Cât despre mutarea sa definitivă în Moldova, un act curajos după mai mulți ani petrecuți în SUA, Alex Gurdilă a vorbit în urmă cu câteva săptămâni, pe pagina sa de Facebook:

,,2586 zile, 4 ore și câteva zeci de minute. Atât a durat experiența, aventura, procesul și testul meu American”, scria Alex.

,,Pentru mulți, oportunitatea nu s-a ivit vreodată, deși în continuare visează sau, vorba Chiriței, au mai visat. Cei de pe loc, un număr dintre ei cu imposibilitatea de a se reîntoarce deocamdată, fie nu înțeleg, fie râd, fie chiar judecă decizia pe care am luat-o. E greu să înțelegi decizia și firul de gândire al unui om, al oricărui om de fapt. Nu mă supăr. Dar le mulțumesc celor care, deși mirați, se bucură pentru mine.

Fiecare am avut motive specifice de emigrare și nu am să plictisesc cu detalii despre ale mele. Mai ales că asta ne-am învățat să facem noi, cei plecați: să ne acceptăm așa cum suntem aici, departe, nu așa cum am fost acolo, acasă. Și nici nu contează de ce am plecat. Cumva… așa erau vremurile.

Nu am avut vreodată senzația de străinătate în America. Sunt un mare susținător al ideii de “omul face locul”. Și dacă ești fericit, dar chiar și în momentele cele mai grele, Acasă poate fi și banca din parc pe care dormi noaptea. America m-a primit cu brațele deschise, așa cum nu aș fi sperat vreodată. Dar America nu degeaba e țara tuturor posibilităților: îți aruncă în cale și toate încercările și provocările. Ca adult, am petrecut mai mulți ani în America decât în Moldova. Cum a zis și mama, sunt atât de americanizat că uneori nu înțelege unde s-a dus Sașa ei. Dar așa-s anii de formare și cred că și mie îmi va veni rândul când Stellan va spune “tata, eu mă duc”.

În America am întâlnit persoana care mă face cel mai fericit – pe mine însumi. E ciotka să te prinzi dintr-o parte și să te iubești și înțelegi, măcar câtuși de puțin. De asta trăim, nu? Să ne iubim pe noi înșine.

Din această descoperire de Eu s-a născut și omul, și relația pe care am construit-o cu soția mea, care curând cred că va avea numele de Cătălina – e greu a zice Caitlin în română. Din acest cuplu format din două universuri diferite s-a născut un băiat care în fiecare zi mă face să mă întreb: chiar e-al meu boțul acesta de Univers?! Azi revin acasă, în Chișinău. Iar Caity și Stellan vor deveni acei temuți imigranți care fură joburile și cetățeniile aborigenilor. Goodbye, America. Noroc, Moldova”, spune Alex Gurdilă.

Angelina Jolie, dezvăluiri emoționante: ”Puteți să-mi luați totul. Nimic altceva nu contează”

Rolul favorit din viața Angelinei Jolie este cel de mamă. În noul ei film, „Maria”, câștigătoarea de Oscar o interpretează pe Maria Callas, una dintre cele mai apreciate soliste de operă din secolul XX. Întrebată ce ar putea compara cu dragostea pentru operă a Mariei Callas, Angelina a răspuns fără să stea pe gânduri: „maternitatea”, scrie peroz.ro.

Într-un interviu pentru Good Morning America, actrița de 49 de ani a vorbit, așa cum o face rareori, despre copiii ei. Să fie mamă e cel mai important pentru ea. „Este fericirea mea. Puteți să-mi luați totul. Nimic altceva nu contează”, a spus ea.

Jolie are șase copii, trei adoptați, Maddox (23), Pax (21) și Zahara (19), și trei biologici, Shiloh (18) și gemenii Knox și Vivienne (16), cu fostul ei soț, Brad Pitt, cu care e într-o luptă de opt ani pentru custodie și bunuri.

Angelina a lucrat cu Maddox și Pax la filmul „Maria”. Actrița spune că a fost o experiență extraordinară să-i aibă și pe ei în spatele camerelor. Recent, a colaborat și cu Vivienne pentru un show pe Broadway.

Copiii Angelinei Jolie și ai lui Brad Pitt, în atenția întregii lumi de când s-au născut

Deși arată implicare în aceeași lume artistică în care activează părinții lor, niciunul dintre cei șase nu ar vrea să fie staruri în fața camerelor de filmat. „Sunt destul de privați”, a spus Jolie, menționând că Shiloh e campioană la acest capitol: „e extrem de privată”. „Nu s-au născut cu intimitate, așa că sper să pot avea parte de asta pe măsură ce cresc”, a mai menționat Jolie, care oferă rar detalii despre viața ei de familie.

Copiii au început, însă, să prindă gustul showbizz-ului. Shiloh e pasionată de dans, Vivienne, Maddox și Pax, de lumea producției de film și teatru. De asemenea, ceilalți doi copii, Zahara și Knox, au apărut de câteva ori pe covorul roșu alături de mama lor. Cel mai recent a fost rândul lui Knox. Îmbrăcat la patru ace și părând a fi în largul lui, a fost partenerul celebrei lui mame la Governors Awards.

Scandal în Italia din cauza bradului de Crăciun care va fi instalat în capitală

Un brad de 200 de ani dintr-un oraş italian de pe malul Lacului Garda a fost tăiat pentru a fi dus la Roma şi a deveni tradiţionalul brad de Crăciun din Piaţa Sfântul Petru, în pofida unui îndelungat şi înflăcărat protest local, informează agenţia italiană ANSA, scrie Agerpres.

Bradul, situat în Val di Ledro, a fost tăiat în ciuda unei serii de proteste la lumina lumânărilor organizate de localnici pentru ”salvarea dragului nostru Gigant Verde”.

”Regretăm foarte tare tăierea bradului de 31 de metri”, a spus Lorenzo Vescovi, unul dintre primii localnici care a protestat împotriva doborârii bradului.

”Ceea ce va ajunge la Roma va fi o fiinţă vie muribundă. Lupta noastră nu se opreşte, vrem să împiedicăm tăierea arborilor în această vale şi pretutindeni pentru un obicei crud şi anacronic”, a mai spus el.

Vaticanul a spus că ”alegerea de a tăia arborele a fost una ecologică”. ”Copacul a fost tăiat pentru a prioritiza dezvoltarea corectă a pădurii”, a mai spus Vaticanul

Municipalitatea scoate la licitație mai multe încăperi și spații din Chișinău

Primăria municipiului Chișinău scoate la licitație diverse tipuri de încăperi și spații de pe 21 de adrese, informează unica.md cu referire la un comunicat al Primăriei.

Pe data de 27 noiembrie 2024, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43, va avea loc licitația pentru obținerea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietatea Municipiului Chișinău.

Organizator: Direcția Generală Economie, Comerț și Turism

Descriere eveniment: La concurs sunt expuse diverse tipuri de încăperi și spații de pe 21 de adrese, cu suprafețe cuprinse între 4,7 m² și 355 m², fără drept de privatizare, cu amplasare la etaj, la subsol, la parter, etaj tehnic, soclu, garaje etc.

Cuantumul inițial al chiriei anuale pentru încăperile expuse la licitație variază de la 500 lei până la 250 000 lei, iar termenul de locațiune este de 5-7 ani.

La concurs pot participa persoane fizice și juridice din Republica Moldova, dar și investitori străini.

Persoanele interesate urmează să prezinte, nu mai târziu de 24 de ore până la desfășurarea licitației, organizatorului – Agenția „Capitalimobil” SRL, următoarele acte:

  • cererea în forma stabilită;
  • extras din Registrul de Stat al persoanelor juridice și al întreprinzătorilor individuali (pentru persoanele juridice);
  • procura (în cazul participării prin reprezentant);
  • copia actului de identitate;
  • documentul bancar ce confirmă achitarea acontului în mărime de 10 la sută din prețul inițial și a taxei de participare.

O moldoveancă din Chișinău a devenit regina TikTok-ului românesc
Articolul anterior
Lia Pogolşa: Despre El, practicile care i l-au adus în cale pe Nicu şi binecuvântarea de a naşte cel de-al treilea copil
Articolul următor