Iată care sunt cele mai „la modă” telefoane şi ce modele urmează să fie lansate în acest an pe piaţă. Miliarde de telefoane au fost create de-a lungul timpului. Unul dintre ele a reuşit să stabilească un record absolut la vânzări. Şi nu a fost creat nici de Apple, nici de Samsung, scrie observatornews.ro.
Nokia 1100
Aceasta este vedeta telefoanelor în ceea ce priveşte vânzările. Chiar dacă nu e cel mai cunoscut sau folosit telefon în ziua de azi, Nokia 1100 s-a vândut în doar 6 ani în peste 250 de milioane de exemplare. A fost lansat în 2003 şi debuta la preţul de 100 de dolari. Cam cât costă astăzi o husă de protecţie pentru ultimul model de iPhone. Nokia 1100 era folosit pe atunci doar pentru a apela şi a trimite mesaje, practic funcţiile de bază ale unui telefon. Inovaţia era că…avea lanternă, celebrul joc Snake și permitea compunerea soneriilor proprii. Acum, folosim telefonul din ce în ce mai puţin pentru funcţiile de bază. Ne uităm mai degrabă la specificaţiile tehnice, la câtă inteligenţă are şi cum poate face cât mai multe lucruri în locul nostru. Simplu spus, căutăm să ne simplifice viaţa şi sarcinile cât mai mult.
Samsung este primul producător care a prezentat deja un smartphone în 2022. Galaxy S21 Fan Edition a fost lansat oficial pe 11 ianuarie. Are multe dintre dotările flagship-urilor de anul trecut, dar a reuşit să atragă utilizatorii cu un preţ mai mic. Cea mai ieftină versiune pleacă de la 699 de dolari.
Galaxy S22
Una dintre cele mai importante lansări de anul acesta rămâne, însă, noua generaţie a telefoanelor Samsung. Galaxy S22 ar urma să fie prezentat pe 9 februarie, dar până atunci au apărut deja câteva imagini cu designul, detalii de preţ şi de performanţă. Ecranele sunt similare cu cele din seria S21, dar noile telefoane vor avea cipuri mult mai performante. În plus, sunt zvonuri că S22 Ultra va semăna mult cu Galaxy Note şi va avea un slot pentru S-Pen. Potrivit informaţiilor neoficiale, preţurile vor porni de la 849 de dolari şi vor ajunge la 1.500.
Galaxy Flip şi Galaxy Fold
Samsung ar putea lansa anul acesta şi două noi modele de telefoane pliabile – Fold şi Flip 4. Galaxy Z Fold 4 ar urma să fie prezentat la începutul toamnei şi se anunţă a fi cel mai bun telefon pliabil al anului.
iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max
Alte telefoane pe care le aşteptăm cu nerăbdare sunt cele de la Apple. Potrivit zvonurilor, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max vor avea un design complet diferit față de cele lansate până acum şi, după mult timp, s-ar putea să fie primele telefoane de la Apple fără celebrul notch. Linia iPhone 14 va fi lansată cel mai probabil în septembrie.
iPhone Special Edition
Sunt zvonuri că Apple va lansa anul acesta şi o nouă variantă a iPhone-ului său de buget. iPhone Special Edition ar putea fi prezentat în prima jumătate a anului şi ar urma să vină la pachet cu 5G şi cu acelaşi procesor pe care îl are şi iPhone 13. Designul rămâne învechit, dar este în continuare cel mai ieftin iPhone.
OnePlus 10
Tot anul acesta ne putem bucura şi de noul flagship al brandului chinez OnePlus. Modelul 10 Pro a fost deja lansat oficial în China şi urmează să ajungă şi în Europa în următoarele luni. La interior avem cel mai nou și cel mai performant procesor de la Qualcomm, iar bateria promite o încărcare incredibil de rapidă. Iar parteneriatul cu Hasselblade aduce câteva noutăţi interesante şi la cameră. OnePlus este deja popular pentru telefoanele care pot concura cu Samsung, dar la prețuri mai mici.
Google Pixel 7
Şi Google urmează să lanseze un model nou anul acesta. Noua generaţie de Pixel va fi prezentată cel mai devreme în octombrie. Deocamdată nu sunt foarte multe informaţii despre seria 7, dar având în vedere că Google a schimbat semnificativ design-ul anul trecut, este posibil să nu vedem schimbări majore.
Google Pixel Fold
Iar spre final de an, Google ar putea veni şi cu primul său telefon pliabil. Nici aici nu avem prea multe detalii reale, doar câteva randări şi prezentări care au apărut pe internet. Din imagini se pare că Pixel Fold va avea un design impresionant şi specificaţii pe măsură, dar nu putem fi siguri de produsul final, pentru că Google îşi păstrează bine secretele.