Lansări de telefoane în 2022. Ce modele noi vor apărea pe piaţă

Iată care sunt cele mai „la modă” telefoane şi ce modele urmează să fie lansate în acest an pe piaţă. Miliarde de telefoane au fost create de-a lungul timpului. Unul dintre ele a reuşit să stabilească un record absolut la vânzări. Şi nu a fost creat nici de Apple, nici de Samsung, scrie observatornews.ro.

Nokia 1100

Aceasta este vedeta telefoanelor în ceea ce priveşte vânzările. Chiar dacă nu e cel mai cunoscut sau folosit telefon în ziua de azi, Nokia 1100 s-a vândut în doar 6 ani în peste 250 de milioane de exemplare. A fost lansat în 2003 şi debuta la preţul de 100 de dolari.  Cam cât costă astăzi o husă de protecţie pentru ultimul model de iPhone. Nokia 1100 era folosit pe atunci doar pentru a apela şi a trimite mesaje, practic funcţiile de bază ale unui telefon. Inovaţia era că…avea lanternă, celebrul joc Snake și permitea compunerea soneriilor proprii. Acum, folosim telefonul din ce în ce mai puţin pentru funcţiile de bază. Ne uităm mai degrabă la specificaţiile tehnice, la câtă inteligenţă are şi cum poate face cât mai multe lucruri în locul nostru. Simplu spus, căutăm să ne simplifice viaţa şi sarcinile cât mai mult. 

Samsung este primul producător care a prezentat deja un smartphone în 2022. Galaxy S21 Fan Edition a fost lansat oficial pe 11 ianuarie. Are multe dintre dotările flagship-urilor de anul trecut, dar a reuşit să atragă utilizatorii cu un preţ mai mic. Cea mai ieftină versiune pleacă de la 699 de dolari. 

Galaxy S22

Una dintre cele mai importante lansări de anul acesta rămâne, însă, noua generaţie a telefoanelor Samsung. Galaxy S22 ar urma să fie prezentat pe 9 februarie, dar până atunci au apărut deja câteva imagini cu designul, detalii de preţ şi de performanţă. Ecranele sunt similare cu cele din seria S21, dar noile telefoane vor avea cipuri mult mai performante. În plus, sunt zvonuri că S22 Ultra va semăna mult cu Galaxy Note şi va avea un slot pentru S-Pen. Potrivit informaţiilor neoficiale, preţurile vor porni de la 849 de dolari şi vor ajunge la 1.500. 

Galaxy Flip şi Galaxy Fold

Samsung ar putea lansa anul acesta şi două noi modele de telefoane pliabile – Fold şi Flip 4. Galaxy Z Fold 4 ar urma să fie prezentat la începutul toamnei şi se anunţă a fi cel mai bun telefon pliabil al anului. 

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max

Alte telefoane pe care le aşteptăm cu nerăbdare sunt cele de la Apple. Potrivit zvonurilor, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max vor avea un design complet diferit față de cele lansate până acum şi, după mult timp, s-ar putea să fie primele telefoane de la Apple fără celebrul notch. Linia iPhone 14 va fi lansată cel mai probabil în septembrie. 

iPhone Special Edition

Sunt zvonuri că Apple va lansa anul acesta şi o nouă variantă a iPhone-ului său de buget. iPhone Special Edition ar putea fi prezentat în prima jumătate a anului şi ar urma să vină la pachet cu 5G şi cu acelaşi procesor pe care îl are şi iPhone 13. Designul rămâne învechit, dar este în continuare cel mai ieftin iPhone. 

OnePlus 10

Tot anul acesta ne putem bucura şi de noul flagship al brandului chinez OnePlus. Modelul 10 Pro a fost deja lansat oficial în China şi urmează să ajungă şi în Europa în următoarele luni. La interior avem cel mai nou și cel mai performant procesor de la Qualcomm, iar bateria promite o încărcare incredibil de rapidă. Iar parteneriatul cu Hasselblade aduce câteva noutăţi interesante şi la cameră. OnePlus este deja popular pentru telefoanele care pot concura cu Samsung, dar la prețuri mai mici. 

Google Pixel 7

Şi Google urmează să lanseze un model nou anul acesta. Noua generaţie de Pixel va fi prezentată cel mai devreme în octombrie. Deocamdată nu sunt foarte multe informaţii despre seria 7, dar având în vedere că Google a schimbat semnificativ design-ul anul trecut, este posibil să nu vedem schimbări majore.  

Google Pixel Fold

Iar spre final de an, Google ar putea veni şi cu primul său telefon pliabil. Nici aici nu avem prea multe detalii reale, doar câteva randări şi prezentări care au apărut pe internet. Din imagini se pare că Pixel Fold va avea un design impresionant şi specificaţii pe măsură, dar nu putem fi siguri de produsul final, pentru că Google îşi păstrează bine secretele.  

Atac cu 15 morți în New Orleans

Potrivit medicului legist al parohiei New Orleans, dr. Dwight McKenna, citat de mai multe media americane, printre care CNN şi The New York Times, numărul morţilor a crescut la 15, faţă de 10, cât era anterior.

„Până în prezent, 15 persoane au murit. Va fi nevoie de câteva zile pentru a finaliza toate autopsiile. După finalizarea autopsiilor şi discuţiile cu rudele cele mai apropiate, vom publica identitatea victimelor”, arată un comunicat de preă transmis de autorități.

Presa locală a identificat primele victime cunoscute ale atacului din ziua de Anul Nou, printre care o tânără de 18 ani, aspirantă la statutul de asistentă medicală, un bărbat de 37 de ani, tată a doi copii, şi un fost jucător de fotbal de 27 de ani.

Potrivit informațiilor furnizate, alte 35 de persoane au fost rănite în atac.

Suspectul decedat în urma atacului s-a prezentat ca texan, fost militar şi agent imobiliar, într-un videoclip din 2020. „Bună seara. Sunt Shamsud-Din Jabbar, agent imobiliar (…). Aş dori să vă salut şi să vă povestesc puţin despre mine”, a spus el la începutul videoclipului.

„M-am născut şi am crescut în Beaumont, Texas, iar acum locuiesc în Houston. Am stat aici toată viaţa mea, cu excepţia călătoriilor mele în armată”, a relatat bărbatul, mândru de trecutul său militar. El a mai spus că a lucrat pentru armată în „resurse umane” şi „IT” (tehnologia informaţiei). 

Bărbatul a intrat cu o camionetă Ford în mulțime, de Anul Nou pe Bourbon Street din New Orleans, provocând moartea a cel puţin 10 persoane şi rănind alte 35, a fost identificat de FBI ca fiind Shamsud-Din Jabbar, un cetăţean american în vârstă de 42 de ani, a anunţat miercuri poliţia federală.

În maşina atacatorului au fost descoperite materiale exploxive artizanale, care, din fericire, nu au fost detonate, ceea ce a schimbat perspectiva de abordare a cazului, oamenii legii luând în considerare un atac terorist.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că SUA „nu vor tolera niciun atac” împotriva cetăţenilor săi, după atacul comis în noaptea de Anul Nou în oraşul New Orleans.

ATENȚIE, călători! Aglomerație la ieșirea din țară în a doua zi a anului

În atenția călătorilor! Este trafic intens la PTF Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

La această oră, în PTF Leușeni se înregistrează trafic majorat de călători și mijloace de transport. Aglomerată este direcția ieșire din R. Moldova.

De către Poliția de Frontieră sunt întreprinse măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier și se lucrează la capacitate maximă.

Prin urmare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze din timp pentru traversarea prin PTF Costești, PTF Leova sau PTF Cahul.

Pentru a vă facilita planificarea călătoriei, puteți utiliza itinerarii alternative prin accesarea hărților online, iar pentru informații actualizate privind starea traficului și orice alte detalii, vă sugerăm să consultați pagina oficială a Poliției de Frontieră https://border.gov.md/index.php/camere-web sau să contactați la Linia verde +373 22 259 717.

Cum va sprijini România Republica Moldova în criza energetică

România vine în sprijinul Republicii Moldova pentru a depăși criza energetică generată de sistarea livrărilor de gaz rusesc către centrala de la Cuciurgan. Ministrul român al Energiei, Sebastian Burduja a făcut mai multe precizări într-un mesaj postat pe Facebook în seara de 1 ianuarie 2025, scrie zugo.md.



Potrivit Ministerului Energiei din România, au fost deja luate măsuri pentru a sprijini moldovenii. Nuclearelectrica a încheiat un contract pentru livrarea a 100 MW în bandă către Republica Moldova, iar discuțiile cu OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia vizează suplimentarea cu încă 100-200 MW. Capacitatea tehnică de export din România către Republica Moldova prin linia Vulcănești-Isaccea este de 315 MW, la care se adaugă 115 MW prin cele patru linii de 110 kV care traversează Prutul.

Oficialul român a mai menționat că în ceea ce ține de sectorul gazelor naturale, Republica Moldova dispune de cantități suficiente pentru consumul curent, susținute de stocurile comerciale și de urgență din România, care depășesc 70 de milioane Nm³. Interconectorul Iași-Ungheni asigură o capacitate de export de 6,1 milioane m³/zi, suficientă pentru a acoperi întreg consumul dintre Prut și Nistru, inclusiv în zilele reci de iarnă.

Ministrul Energiei a subliniat că România își respectă obligațiile față de propriul consum intern, iar sprijinul acordat Republicii Moldova se face pe baze comerciale, respectând legislația în vigoare, iar sprijinul pe care îl vor acorda va f numai în limita volumelor disponibil, „după acoperirea nevoilor noastre proprii”.

Sistarea livrărilor de gaz rusesc către centrala de la Cuciurgan a generat un deficit de aproximativ 600 MW de energie electrică pentru Republica Moldova, care se bazează pe o producție locală de 300 MW.

Părinții pot lua deja produsele alimentare pregătite de municipalitate pe perioada lecțiilor online
Articolul anterior
Bătrână ucisă cu bestialitate de propria nepoată. Oroarea a fost descoperită de o vecină
Articolul următor