Laura Pausini s-a căsătorit, după 18 ani de relație. Imagini cu artista în rochie de mireasă

Laura Pausini și Paolo Carta s-au căsătorit, după mulți ani de relație. Cântăreața a spus un mare „Da!”. Cei doi formează un cuplu de 18 ani și au împreună o fată, pe Paola, în vârstă de 10 ani. Artista din Italia a împărtășit cu fanii ei de pe rețelele sociale o imagine, dar și un clip emoționant de la cel mai important eveniment.

Ea și tatăl copilului ei s-au căsătorit după 18 ani de relație, iar în imaginile de pe rețelele sociale par extrem de fericiți, chiar dacă nu mai sunt la începutul vieții lor de cuplu. Ceremonia privată a fost urmată de un spectacol, unde Laura Pausini a cântat acompaniată chiar de soțul ei, chitaristul Paolo Carta.

Ea a purtat o rochie albă pe care a combinat-o cu un sacou în aceeași nuanță, dar și un voal, în timp ce Paolo Carta a purtat un costum negru. A fost însoțită pe culoar de tatăl ei, Fabrizio Pausini, notează a1.ro, conform Hola.com.

„Am spus Da”, a scris ea în dreptul unei fotografii, care îi înfățișează pe cei doi ținându-se de mână și zâmbind. În jurul lor, cadrul este unul simplu și elegant, din care nu au lipsit lumânările și draperiile.

În dreptul clipului în care apare cântând alături de soțul ei, Laura Pausini a lăsat un mesaj emoționant: „Avem în fața noastră, deja, tot ce ne dorim”.

Paolo Carta ar fi cerut-o de soție în urmă cu un deceniu, însă la o săptămână după, artista a rămas însărcinată. Laura Pausini și-a dorit ca fetița lor să crească și să-i ajute cu verighetele, scrie Unica.

„A fost primul bărbat care mi-a spus că sunt frumoasă. Da, așa mi-a spus: Ești frumoasă. Două cuvinte care mi-au schimbat viața. Nimeni nu-mi spusese asta vreodată. (…)

Soțul meu, pentru că îl numesc așa, m-a cerut în căsătorie în 2012. A fost chiar în săptămâna de dinainte de a afla că sunt însărcinată, așa că am așteptat ca ea să crească, să ne aducă verghitele.

Acum fetița mea dă sens vieții mele. Mi-am dorit foarte mult să devin mamă și am reușit. Întotdeauna cred că Paola a știut cumva să aleagă momentul potrivit pentru a ajunge în viața mea. A fost o sosire cu adevărat magică”, a povestit ea, conform sursei citate.

laura pausini alaturi de sot si de fiica lor

12 morți și 60 de răniți în urma prăbușirii unui panou publicitar într-o furtună din India

Douăsprezece persoane au fost ucise și cel puțin 60 au fost rănite când un panou publicitar s-a prăbușit luni din cauza unei puternice furtuni la Mumbai, au anunțat autoritățile municipale din capitala financiară a Indiei situată în vestul țării, notează AFP.

Zeci de oameni s-au trezit prinși sub panoul care a căzut lângă o benzinărie din estul orașului.

Opt corpuri au fost scoase de sub dărâmături, a indicat Gaurav Chauhan, inspector al Forței naționale de răspuns la dezastre (NDRF), adăugând că încă patru rămășițe trebuie extrase din resturile metalice

„Le-am localizat, dar nu le putem extrage din cauza acestei benzinării, situația poate fi periculoasă”, a precizat inspectorul.

Anterior, autoritățile municipale raportaseră că 60 de persoane au fost salvate și internate în spital.

Panoul publicitar măsura 70 de metri pe 50 de metri, potrivit unui mesaj postat pe rețeaua socială X de poliția din Mumbai.

Luni, Mumbai a fost lovit de vijelii puternice însoțite de averse și furtuni de praf care au smuls copaci și au provocat scurte probleme în aprovizionarea cu electricitate și întreruperi ale traficului feroviar.

Potrivit presei, numeroase zboruri au fost suspendate pe aeroportul internațional Mumbai și cel puțin 15 avioane au fost rerutate.

Potrivit unui mesaj pe X postat de Devendra Fadnavis, numărul doi în guvernul statului Maharashtra, „a fost ordonată o anchetă la nivel înalt” cu privire la tragedie.

Siegfried Mureșan: ”Republica Moldova a reușit să facă pași pe care nimeni nu îi credea posibili în urmă cu doi ani”

Republica Moldova a făcut pași pe care nimeni nu-i credea posibili în urmă cu doi ani, iar negocierile de aderare la Uniunea Europeană ar putea începe, oficial, în luna iunie. Declarația aparține europarlamentarului român, Siegfried Mureșan, potrivit căruia atât la Chișinău, cât și la Bruxelles există voință în acest sens. Potrivit oficialului european, de la 1 iulie Ungaria preia președinția Consiliului UE, iar Republica Moldova procedează corect menținând un dialog diplomatic cu Guvernul de la Budapesta, notează IPN.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan spune că în luna iunie există șanse ca Republica Moldova să înceapă, oficial, negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit demnitarului, indiferent dacă acest lucru se va întâmpla sau nu în luna iunie, important este că procesul a fost lansat.

„Poziția mea este că aceste negocieri trebuie să înceapă în luna iunie, că Republica Moldova îndeplinește toate condițiile ca acest lucru să se întâmple. Însă mai important decât momentul la care încep negocierile este procesul pe care ne-am înscris. Trebuie subliniat faptul că în ultimii doi ani Republica Moldova a reușit prin parteneriatul cu Uniunea Europeană să facă pași pe care nimeni nu îi credea posibili în urmă cu doi ani. În doi ani Republica Moldova a depus cerere de aderare, a primit statut de stat candidat, ulterior s-a luat decizia unanimă de începere a negocierilor de aderare. Această decizie este una ireversibilă. Acum știm clar că negocierile vor începe și Republica Moldova va deveni stat membru al Uniunii Europene. Cel mai important este că acest proces a început”, a spus Siegfried Mureșan în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

Oficialul european spune că nu există riscuri ca Ungaria că pună piedici începerii negocierilor de aderare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Opinia este expusă în contextul în care Ungaria preia șefia Consiliului UE de la 1 iulie 2024.

„Ungaria a fost un stat cu poziții specifice în ceea ce privește războiul din Ucraina, însă Ungaria nu s-a opus niciodată procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Autoritățile Republicii Moldova procedează foarte bine întreținând un dialog diplomatic cu Guvernul de la Budapesta. Acest dialog este bun, necesar, corect. Există voință la Chișinău, la Bruxelles, în rândul cetățenilor Republicii Moldova de integrare. Poziția mea este că negocierile trebuie să înceapă în luna iunie și sunt optimist în acest sens. Oricum, progresul înregistrat este remarcabil. Viteza este una bună, acum are loc o muncă tehnică, e un proces de screening, evaluare a legislației din Republica Moldova, este o pregătire a negocierilor de aderare. Mai este nevoie de o decizie care cred că va fi luată în luna iunie, care va reprezenta mandatul de începere a negocierilor”, a mai spus europarlamentarul român.

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la Uniunea Europeană în martie 2022 și i s-a acordat statutul de țară candidată în iunie 2022. În decembrie 2023, liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare.

Ala Nemerenco: Aderarea la UE înseamnă eficiență și modernizare

Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, a declarat în cadrul unui interviu că aderarea la UE înseamnă pentru sistemul de sănătate al țării noastre standarde înalte de calitate, eficiență și modernizare.

Fiind întrebată cât de departe sau cât de aproape de standardele UE este Republica Moldova în domeniul medical, Ala Nemerenco, a răspuns că normele europene pentru produsele și serviciile medicale se concentrează pe protejarea și îmbunătățirea sănătății populației, accesul la asistență medicală de înaltă calitate, precum și atenuarea surselor de pericol pentru sănătatea umană, transmite moldpres.md. 

„În ultimul Raport privind extinderea, publicat de Comisia Europeană în noiembrie 2023, nivelul de transpunere a legislației UE aferent Capitolului Sănătate și protecția consumatorului (Capitolul 28) a fost apreciat cu nivelul doi din cele cinci (de la inițial la avansat) stabilite pentru gradul de aliniere la legislația UE”, susține ministrul Sănătății. 

Potrivit acesteia, normele și standardele implementate în unele domenii, precum transfuzia de sânge și transplantul de organe, reglementări în domeniul controlului tutunului, programele de formare în medicină sunt în mare măsură ajustate la cerințele europene.

„Legislația națională în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale include mai multe aspecte ce corespund normelor europene, însă necesită un șir de ajustări pentru a atinge standardele UE prin care se garantează siguranța și eficacitatea acestora. Totodată, există unele domenii care nu fac obiectul reglementărilor naționale și necesită inițierea transpunerii, precum este reglementarea drepturilor pacienților de a primi îngrijiri medicale în alte țări ale UE și procedurile de rambursare pentru aceste servicii”, a spus Ala Nemerenco. 

De asemenea, oficialul declară că acțiunile stabilite pentru Ministerul Sănătății în Planul Național de Aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană vin să asigure armonizarea deplină a sistemului juridic și instituțional național cu legislația și structura instituțională UE. 

Totodată, în cadrul interviului, Ala Nemerenco a fost întrebată despre referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova, care va avea loc în această toamnă, dar și cum va arăta sistemul medical autohton dacă statul nostru va adera la Uniunea Europeană. 

„Aderarea la Uniunea Europeană pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova înseamnă standarde înalte de calitate, eficiență și modernizare. Câteva dintre principalele beneficii ale aderării la UE sunt standarde ridicate de calitate. Astfel, Uniunea Europeană are reguli stricte și standarde ridicate în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale și siguranța pacienților. Prin aderarea la UE, sistemul de sănătate al Republicii Moldova va trebui să se alinieze acestor standarde, ceea ce va duce la o îmbunătățire semnificativă a calității îngrijirilor medicale oferite populației”, susține Ala Nemerenco. 

De asemenea, un alt beneficiu este accesul la finanțare și resurse europene. În calitate de membru al UE, țara noastră va putea accesa mai rapid fonduri europene importante destinate construcției, renovării și dotării spitalelor.

Totodată, un alt beneficiu, potrivit Alei Nemerenco, ar fi dezvoltarea resurselor umane, colaborare și schimb de experiență. 

„UE oferă programe de formare, specializare și dezvoltare profesională pentru personalul medical, îmbunătățind competențele și calitatea serviciilor oferite. Aderarea la UE va facilita colaborarea cu alte state membre și schimbul de cunoștințe și bune practici în domeniul sănătății. Republica Moldova va beneficia de experiența și expertiza altor țări europene în implementarea politicilor de sănătate”, a afirmat ministrul Sănătății. 

În acest sens, ministrul încurajează toți cetățenii să participe la referendumul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și să contribuie astfel la construirea unui viitor mai prosper și mai sigur pentru toți. 

„Alegem să fim parte a comunității europene, cu standarde înalte în sănătate, educație și dezvoltare socio-economică. Să fim vocea schimbării și să votăm pentru un parcurs european al Republicii Moldova”, a spus aceasta. 

Ce date personale colectează TikTok de la abonați: aplicația poate înregistra tot ce tastați, unde mergeți și ce discuții purtați
Articolul anterior
Tragedie în Capitală! O fetiță de 12 ani, lovită mortal de troleibuz
Articolul următor